reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Ok właśnie zrobiłam w domu armagedon bo powiedziałam mężowi że 22.10 jedziemy na wizytę żeby za jedną wizytą zrobić monitoring i drożność bo to 12 dzień cyklu, on mi na to że jemu by pasował piątek bardziej i otworzył bramy piekieł bo wybuchałam. Dosyć mam tego że terminy są na mojej głowie a on nie rozumie że ja nie wybieram terminu tylko 12dc to ostatni dzień w cyklu w którym ktokolwiek mi zrobi badanie, potem już będzie za późno. On by wolał piątek no 👹👹👹👹👹 ja bym wolała sobotę żeby nie brać urlopu ale to nie koncert życzeń. Wybuchlam jak piekarnik gazowy z którego ulatniał się gaz od wczoraj.

No ale też nie jego wina, że lepiej by pasował mu piątek 😅
Mam nadzieję, że nie wybuchniesz już bardziej a znajdziecie nić porozumienia 🫂

reklama
No ale też nie jego wina, że lepiej by pasował mu piątek 😅
Mam nadzieję, że nie wybuchniesz już bardziej a znajdziecie nić porozumienia 🫂
Też by mi pasował lepiej piątek i sobota 🫠 on to wie, ale ja to robię z oszczędności żeby nie płacić dwa razy za wizytę bo i tak jeden cykl to koszt nie wiem z tysiąc zł więc każde 250 w kieszeni mi się przyda.

Tzn już cena jak cena ale też ja po prostu mam bardzo daleko do kliniki bo nam się uroiło wyprowadzić na wypizdziewo do wielkiego pustego domu 👩🏼‍🌾🌾 więc to jest wyprawa jak na księżyc

Napiszesz coś więcej o tym winku? Jakie to i w którym sklepie dorwałaś? 😁
Ja też potrafię się czuć po bezalkoholowym jakbym wypiła z procentami, przybijam piątkę 😂

Byłaś u ginekologa sprawdzić czy wróciły Ci owulacje? 😊

U mnie z planów to obecnie druga kawka, zrobiłam mini włosing i czekam aż towarzystwo wstanie bo mam obiecany rodzinny spacer 🥰
Freixenet - mąż dorwał w Aldim :D

Tak , mi bardzo szybko wróciły i owulacje i miesiączka , 2 miesiące po porodzie ginekolog powiedział że już zbliża się owulacja
@marietta2112 Ja po biochemie i poronieniu w ogóle nie piłam . Miałam w maju urodziny , spotkałam się z przyjaciółkami , wypiłyśmy kilka drinków ( też nie mało ) . Tydzień później pozytywny test - ja nie mogłam sobie tego darować , cały czas się bałam że to mogło zaszkodzić ale nic złego się nie stało, a ciążę pierwszy raz donosilam. Ginekolog mi mówił że nie mam się czym martwić, wtedy prawdopodobnie nie było jeszcze implantacji.
@Jane Doe ja jestem przed okresem i mój poziom wściekłości na męża jest podobny :D Ja jestem taka, że ja bardzo dużo rzeczy sama ogarniam bo wiem że to zrobię najlepiej , ale czepiam się czy on nie może czegoś ogarnąć za mnie , po czym jak on mówi że coś ogarnie to ja stwierdzam że jednak ogarnę to sama 😂😂😂😂

Czy też macie tak, ze jak spóźnia Wam się okres to jesteście 100 razy bardziej wkurzone ? Mi się załącza taki stan , że ja sama nie wiem czasem o co mi chodzi 💁‍♀️

A no to ja nie widzę potrzeby męża ciągać no monitoringi. 😀 Na ciążowych wizytach to rozumiem, był praktycznie zawsze, ale na monitoringi szkoda byłoby mi go ciągać. Siedzi w temacie, jest na bieżąco, więc nie potrzebuję eskorty. 😀

A no to ja nie widzę potrzeby męża ciągać no monitoringi. 😀 Na ciążowych wizytach to rozumiem, był praktycznie zawsze, ale na monitoringi szkoda byłoby mi go ciągać. Siedzi w temacie, jest na bieżąco, więc nie potrzebuję eskorty. 😀
No tak ale to będzie drożność, na monitoringi go zazwyczaj biorę bo szczerze mówiąc nie chce mi się samej drałować 🤪🤪🤪 100+ km haha

Tak , mi bardzo szybko wróciły i owulacje i miesiączka , 2 miesiące po porodzie ginekolog powiedział że już zbliża się owulacja
@marietta2112 Ja po biochemie i poronieniu w ogóle nie piłam . Miałam w maju urodziny , spotkałam się z przyjaciółkami , wypiłyśmy kilka drinków ( też nie mało ) . Tydzień później pozytywny test - ja nie mogłam sobie tego darować , cały czas się bałam że to mogło zaszkodzić ale nic złego się nie stało, a ciążę pierwszy raz donosilam. Ginekolog mi mówił że nie mam się czym martwić, wtedy prawdopodobnie nie było jeszcze implantacji.
@Jane Doe ja jestem przed okresem i mój poziom wściekłości na męża jest podobny :D Ja jestem taka, że ja bardzo dużo rzeczy sama ogarniam bo wiem że to zrobię najlepiej , ale czepiam się czy on nie może czegoś ogarnąć za mnie , po czym jak on mówi że coś ogarnie to ja stwierdzam że jednak ogarnę to sama 😂😂😂😂

Czy też macie tak, ze jak spóźnia Wam się okres to jesteście 100 razy bardziej wkurzone ? Mi się załącza taki stan , że ja sama nie wiem czasem o co mi chodzi 💁‍♀️
Ja to chyba ostatnimi miesiącami jestem po prostu permanentnie wkurzona. Za to że okres był, że się spóźnił, że przyszedł za szybko, że przyjdzie za tydzień, że przyjdzie za trzy tygodnie, że w ogóle jest itp 💀

Dziewczyny a ja zaczynam schizować, że sie napilam wczoraj i to nie jednego drinka na tej imprezie w klubie, nawet szoty poszly w ruch... obudziłam się dziś z tkliwymi sutkami, takimi, ze coś moze być na rzeczy... Robiłam test ale bialutki, dzis jakieś 8-9 dpo dopiero.
Zobacz załącznik 1724079
na tym etapie nic by się nie stało :) spokojnie
Sama jestem ciekawa jak wygląda takie badanie i jak to wygląda bólowo
U mnie po ciąży pozamacicznej z lewej strony chyba coś się zatkało bo nie czuje z tamtej strony owulacji

Będę czekać na relacje
Może też się zdecyduje ale wątpię
nawet gdyby jajowód był nie drożny to nie ma znaczenia w kontekście owulacji :) ja częściej miewałam owulację z prawego jajnika, przy niedrożnym jajowodzie. po prostu trudniej wtedy zajść w ciążę i przy częściowo niedrożnym wzrasta ryzyko ciąży pozamacicznej
Swoją drogą to ja dopiero teraz w tym miesiącu dowiedziałam się że jajowód może wyłapywać owulację z drugiego jajnika, że kobiety z jednym jajnikiem tak samo mogą mieć jajeczka wyłapywane z drugiej strony to jest jakaś magia dla mnie jak ten organizm działa
tak było najprawdopodobniej u mnie, lekarka mi sama mówiła że to się zdarza i jest niesamowite.

Dziewczyny a ja zaczynam schizować, że sie napilam wczoraj i to nie jednego drinka na tej imprezie w klubie, nawet szoty poszly w ruch... obudziłam się dziś z tkliwymi sutkami, takimi, ze coś moze być na rzeczy... Robiłam test ale bialutki, dzis jakieś 8-9 dpo dopiero.
Zobacz załącznik 1724079
Myślę że na tym etapie nic się nie stanie. Wyluzowałaś się , będzie dobrze 😘

Ja to ogólnie przed okresem nawet w terminie jestem wkurwiona sama nie wiem o co , a na meza to juz razy milion 🤣 jak sobie pomysle jaka byłam wczoraj i przedwczoraj wściekła a dziś tak jakby ktoś balon przebił, już o niebo lepiej 🙈

reklama
Do góry