reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Waga dzieciątek

No to moja Nati nosi teraz rozmiar 92. A co do "futryny pamięci" to też mamy, co jakiś czas ją dostawiam, ale teraz nie wiem ile ma już dawno nie mierzyłyśmy. A waga pewnie teraz spadła po tej chorobie.

reklama
Chlip..Misia dzis wazona..8700 czyli nieustannie ponizej 3 centyla..a wzrost 79 cm - 3 centyl. No ale pediatra spokojna...ja chyba tez...no bo skoro ja mam 152 cm i do czsow ciazy wazylam kolo 43 kg (teraz to inna bajka..hehe) to tez chyba poza siatke wypadam?:sorry:

Fantazja no ni chlipaj kochana....oprocz sietki centylowej sa tez uwarunkowania genetyczne...no jaka ma byc Misia skoro z mamusia taka drobinka-kruszynka?!
Misia jest idealana i nie smutaj,nawet pediatra nie ma zastrzezen....no!nosek do gory!!!!

Aha jak u logopedy?Jakies postepy w mowie?

Amela waga 14.6 kg,wzrost 91.5 cm :)

Jolka przestan kobito:-D:-D:-Dtroche mi sie parsklo slinka na monitor:confused2::-D:-p
...poprostu ma ciezki kosciec...ja tez zawsze mialam wage wyzsza niz moje kolezanki czasem o 10 kg a rozmiar ten sam i ciuchami sie wymienialysmy (bez strechu:-p:rofl2:)

Kotek
tu o nadwadze nikt mi nie mowi ale w Polsce i owszem,a ja to sram.Mala super sie rozwija,madra,piekna,zgrabna(to po mamusi:-))w cale a w cale nie wyglada na grubaska.Wszystkie faudki sie wygladzily:laugh2:

E, ja mam wrażenie, że nie powinno się mówić o nadwadze tylko na podstawie samej wagi - nie biorąc pod uwagę wyglądu i rozwoju dziecka :tak: Mój Chrześniak w wieku 4,5 m-ca ważył 7,5kg (sporo) i był po prostu duży i silny - taka długa żyła. A córka przyjaciółki w tym samym wieku waży tyle samo i ma buzię jak księżyc w pełni (a raczej gruszka - niczym Kalisz ;-)) i zero siły na ruszanie się :dry: Niby dzieci ważą tyle samo, a tylko jedno powinno być odchudzane, co z resztą potwierdzili pediatrzy...

No wlasnie Esik,na wage tez sie sklada masa miesniowa ktora jest ciezsza od tluszczowej.Maks to miesniak poprostu:-):-):-)Amelka tez:confused::-D

Jolka, a Madzia jak zwykle zapatrzona w narzeczonego.;-) Waży może trochę mniej, bo coś ok. 12 kg, ale wzrost z tego co mi się udało w locie sprawdzić to też 82 cm. :-)

reklama
Do góry