reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Waga dzieciątek

No a mnie się dziś udało wreszcie porządnie Magdę zmierzyć (tak przynajmniej mi się wydaje że porządnie;-)). Sama chciała i grzecznie stała przy ścianie, czekała aż poprawię Jej nóżki żeby było prosto itd. No i wyszło mi 86 do 87 cm. Myślę że nawet z marginesem błędu w postaci kapci wychodzi minimum 85 cm. Czyli jest dobrze!:-D Zresztą ona chyba ostatnio urosła bo mówiłam Wam o naszej sąsiadce - 2 miesiące młodszej od Magdy. Jeszcze zimą Nadia była wyższa od Madzi i to było widać od pierwszego rzutu okiem. A w czwartek obie były na korytarzu jak ja wracałam z pracy i jak szły obok siebie to bardzo musiałam się przyglądać która jest niższa - chyba wciąż Magda, ale na tyle nieznacznie że ciężko to stwierdzić bez dokładnego zmierzenia.:tak:

reklama
Nooo Dzagud tak narzekałaś, a okazuje się, że Madzia do duża kobieta
(znaczy wysoka ;-))
Maks też ostatnio się trochę wyciągnął :tak: ciekawe ile mierzy :sorry:

mój wielkoludek ma 88cm (mierzony bez bucików przy futrynie) i ok. 14kg.... (tak przynajmniej "dorosła" waga pokazała :-) )

Laura przedwczoraj przekroczyła "magiczne" dla mnie 15 kg dokładnie 15,2 waga pokazała, ale widzę też że strasznie ostatnio się wyciągnęła, ciuszki nosi na 98/104.

Livcia dzisiaj wazona w ciuchach 13kg cm ponad 90 niedokladnie bo sie wierciła:-D

U nas waga 14.5 z rana ,na golaska...troche kluska z niej :/
Juz kaszki staram sie nie dawac, choc mala ja lubi ale ponoc strasznie rozpycha....
Wzrostu 92 cm,cos stoi ze wzrostem ostatnio.

reklama
Do góry