reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

Mam wykres, moge zeskanowac. Waga koncowa 5-9kg na plus. Te 9 kg to tak naprawde utrzymanie wagi + dziecko i "oprawa". Ja po schudnieciu 30kg przez poltora roku bujalam sie w miejscu, wie na schudniecie w ciazy nie licze, ale te 9 kg jest bardzo realne :)

reklama
Ja po dzisiejsze wizycie porannej mam 5 kg na plusie, przez ostatnie 4 tyg w tym swieta i wyjazd do mamy + 1.2kg - sama jestem w szoku!! ale teraz pewnie ruszy pelna para, w 1 ciazy najwiecej pamietam w 6 mcu tylam

Mam wykres, moge zeskanowac. Waga koncowa 5-9kg na plus. Te 9 kg to tak naprawde utrzymanie wagi + dziecko i "oprawa". Ja po schudnieciu 30kg przez poltora roku bujalam sie w miejscu, wie na schudniecie w ciazy nie licze, ale te 9 kg jest bardzo realne :)

Byłabym szalenie wdzięczna, bo szukałam czegoś takiego i nie mogłam znaleźc. A mi bardzo zależy żeby jak najmniej, a to może być całkiem niezła pomoc, bo w razie czego, mam co ograniczać ;) A na szczęście jak na razie nie muszę się w ogóle z niczym ograniczać, i ccole wypije jak mam ochotę i pizzę czy czekoladę całą wciągnę jak za mną chodzi, więc dobrze by było wiedzieć kiedy przystopować (a do tej pory miałam straszne problemy, bo cokolwiek nie robiłam to chudłam max 2-3kg i dalej nic... czy dukan, czy po prostu dieta+intensywne ćwiczenia, normalnie nic nie szło dalej)

dzisiaj weszłam na wagę i ku mojemu zaskoczeniu nie krzyknęła "pojedynczo proszę" :-D jak na razie 1,5 kg na plusie ale stratowałam z nadwagą więc staram się odżywiać racjonalnie i na razie się udaje, mam nadzieję że będzie tak dalej :-)

Dziewczyny a ile ważą wasze Maluchy? I ile sobie mierzą? I czy mierzy się do końca nóżek czy do pupy?

Ja mam USG na każdej wizycie, ale po ostatniej zapamiętałam jedynie że waży trzysta ileś :rofl2: i tak sobie siedzę i myślę ile ten Robaczek sobie mierzy... bo wszystko jest ok w średniej się mieści więc napiszcie to będę wiedzieć :-p

Ja nie mam pojecia, ile wazy, bo nikt mi nie mowil, a jakos nie skojarzylam, zeby zapytac w czasie usg.

Little_nina - obiecalam tez wykres, ale ciagle zapominam wziac z domu do pracy, zeby zeskanowac. Bo nasza drukarka ze skanerem jakos wciaz w domu nie podlaczona...

Moj dzidzius przed swietami Bozegonarodzenia wazyl 300g:tak:Teraz nie wiem bo nie mialam usg:tak:

Ostatnio sie wazylam i od konca listopada przytylam 2kg:tak: Od poczatku ciazy 6kg:tak:

reklama
Do góry