reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

reklama
Ja jestem już 4,5 kg na plusie.Z jednej strony mnie to trochę przeraża bo w momencie zajścia w ciąże ważyłam 63 kg, wiec waga przekroczy 70 kg a to dla mnie straszne bo nigdy tyle nie ważyłam.

Ja jestem już 4,5 kg na plusie.Z jednej strony mnie to trochę przeraża bo w momencie zajścia w ciąże ważyłam 63 kg, wiec waga przekroczy 70 kg a to dla mnie straszne bo nigdy tyle nie ważyłam.

Mnie też przeraża ta 70:tak: Ja już 9kg na plusie :) Jakoś dużo, ale pocieszam się, że większość to brzuch i biust. No coż na początku mnie to martwiło, a teraz powoli staram sie to zaakceptować;-)

Mnie też przeraża ta 70:tak: Ja już 9kg na plusie :) Jakoś dużo, ale pocieszam się, że większość to brzuch i biust. No coż na początku mnie to martwiło, a teraz powoli staram sie to zaakceptować;-)

To idziemy łeb w łeb:))) ja mam 8 na plusie. Ale podobno nie widac;)
Wazę między 60 a 61. waga wyjsciowa 53.
W ubrania nadal s wchodze,wiec nie jest źle. Mysle,ze tak jak przy pierwszej ciazy dojdzie do konca ok 13-14 kg. Wiec wszystko ok. Po porodzie i tak spada od razu ok 7 -8 kg. reszta w przeciagu ok 2-3 tyg.pozdrawiam:)

Tez zaczynalam od 53, dzis mam 58,8. Wczoraj bylo ponad 59, ale musze sie pilnowac i nie jesc po 18 bo wtedy waga wzrasta expresowo. Nie powiem...jestem zalamana ta waga, tym, ze przytylam i niestety to widac. JUz sie nie moge doczekac kiedy to sie skonczy.
W pierwszej ciazy przytylam 5kg ale zaczynalam od 70.

To idziemy łeb w łeb:))) ja mam 8 na plusie. Ale podobno nie widac;)
Wazę między 60 a 61. waga wyjsciowa 53.
W ubrania nadal s wchodze,wiec nie jest źle. Mysle,ze tak jak przy pierwszej ciazy dojdzie do konca ok 13-14 kg. Wiec wszystko ok. Po porodzie i tak spada od razu ok 7 -8 kg. reszta w przeciagu ok 2-3 tyg.pozdrawiam:)
To faktycznie idziemy łeb w łeb, bo ja zaczynałam od 55:tak:Ostatnio zakupiłam większe Bluzki w butiku, bo jakoś ostatnio lepiej się czuje w luźnym stroju. Chyba też zrezygnuję z posiłków po 20 bo może wtedy mój organizm bedzie mniej przeciążony;)

WIOLA niemozliwe a jednak..
Zaczynalam z waga 70 kg, schudlam na poczatku 2kg (bez wymiotow, poprostu nie mialam apetytu), a w dniu porodu mialam 75,5 kg czyli sorki...przytylam 5,5 ;)
Bardzo sie balam, ze przytyje wtedy 20kg bylby koszmar ale widocznie maluch mial zapas i mial z czego pobierac, nie musialam duzo przybierac:) wazyl 3,300kg. Jadlam wszystko, duzo i o kazdej porze:)

Teraz zaczynalam od 53kg wiec szczupla bylam, zapas potrzebny wiec widac efekty;) No i teraz nie moge jesc o kazdej porze...

Stokrotko a o ktorej chodzisz spac? Ja 22-23 wiec jak zjem o 18 to w porze snu czuje przyjemny glodek a to dobry znak;)

reklama
WIOLA niemozliwe a jednak..
Zaczynalam z waga 70 kg, schudlam na poczatku 2kg (bez wymiotow, poprostu nie mialam apetytu), a w dniu porodu mialam 75,5 kg czyli sorki...przytylam 5,5 ;)
Bardzo sie balam, ze przytyje wtedy 20kg bylby koszmar ale widocznie maluch mial zapas i mial z czego pobierac, nie musialam duzo przybierac:) wazyl 3,300kg. Jadlam wszystko, duzo i o kazdej porze:)

Teraz zaczynalam od 53kg wiec szczupla bylam, zapas potrzebny wiec widac efekty;) No i teraz nie moge jesc o kazdej porze...

Stokrotko a o ktorej chodzisz spac? Ja 22-23 wiec jak zjem o 18 to w porze snu czuje przyjemny glodek a to dobry znak;)

To ile Ty ważyłaś po porodzie?

Ja nadal patrzę na moje 84kg i się cieszę. Zazdroszczę Ci Ollena, też mam nadzieje że przytyję tym razem jak najmniej, duże zapasy mam. Apetytu nie mam przesadnie, gorzej jak mnie na coś najdzie, właśnie wysłałam TŻ do KFC, żeby mi Krushersa przyniósł i Mega Pocketa.

Do góry