reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

U mnie to jest tak z ta wagą. Przed ciążą ważyłam 60 kg przy wzroście 175 cm. w pierwszym trymestrze wogóle nie tyłam, a w drugim nagle waga zaczeła warjować. Teraz wchodze w trzeci trymestr i od 2 tygodni waga stoi w miejscu. Ciśnienie mam 110/70, czyli chyba nienajgorsze. Wyniki badań mam bardzo dobre, niczego mi nie brakuje niczego nie mam za dużo. Nawet mnie kręgosłup nie boli, bo mam bardzo silnie mięśnie (braciszek ma bzika na tym punkcie i mnie ćwiczył). Nie mam skurczy, codziennie chodze na 3 piętro i na spacery min 2 godzinne. Jem normalnie i nie jem słodyczy (bo miałam od nich zatwardzenie). Pozatym wizualnie podobono po mnie nie widać, no chyba że po buście (dodatkowe 15 cm), no i uda i pośladki, ale jakoś się mieszcze w spodnie sprzed ciąży.
Ja się wagą nie przejmuje, ale mnie zdenerwowało to straszenie szpitalem.
Dziękuje dziewczyny za wsparcie, naprawde było mi potrzebne.

reklama
Ciśnienie mam ksiązkowe 120/80:) Czasami 5 w tą czy w tamtą. I ważę 82 kg przy wzroście 174. Z tym, że do 5 miesiąca przytyłam 5 kg reszta od 5, więc może dlatego. Boi się i woli nastraszyć...

Moim zdaniem postraszyl,nie bierz go na serio,ani Ty Paulinka ani Ty Majorka.
Czasem przydalby sie lekarzom(i nie tylko)plaster na pyszczek.

Kolejna wizyta i nadal ani kg do przodu - 73kg przy 171 cm. Czyli 5 kg od początku ciąży. Dziwię się, bo apetyt rośnie oj rośnie. Ciśnienie lekko obniżone ale w granicach normy.

U mnie dzisiaj prawie 3 kilo od ostatniej wizyty czyli niecałe +7 od początku ciąży. Byłam trochę przerażona, że w trzy tygodnie tyle, ale moja gin powiedziała, że to i tak super wynik i żeby się nie przejmować bo zaczęłam puchnąć. Mam pić sok z brzozy i generalnie dużo płynów a cyferkami się nie przejmować.

U mnie paź↑dziernika +20, kto da więcej???:-D
Po pomiarach usg gin powiedział, że na brzuchu nie ma za dużo tłuszczyku i jest wszytko ok, więc nie wiem, chyba poszło najwięcej w pośladki i biodra no i twarz.

reklama
dorka a po co w butach sie wazylas? jakbym wazyla sie w butach i ubraniu to mialabym pewnie +15 juz. Tylko nago i na czczo!

Do góry