reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

reklama
Margarett naprawdę masz co nosić! Gratulacje dla Natalki :tak: !!!

Idzia :szok: zaszokowałaś mnie ta opowieścią o tym dziecko co tyle waży, mam takie samo zdanie jak Buba.

Zuzia Ty też masz co nosić! Gratulacje dla Kubulka!!! :tak:

Karolinka 9 października ważyła 6700 dziś ważyłam się z nią i bez niej i wyszło że waży ok. 7200 ale u lekarza ważyć będę ją dopiero ok. 9 listopada to się okaże. Ostanio przybrała ponad 600 gram przez miesiąc, kaszka naprawdę dużo daje :tak:

Margarett Polka wagowo to więcej niż Natalka:-) Jak miała skończone równo 6 m-cy to ważyła: 8700 gram. Normalnie nie wiem po kim tak ma:-D
Tzn. jak ją karmiłam tylko piersią na macierzyńskim baaardzo szybko nam przybierała - i pediatra uważa że to normalne-teraz tylko ten wzrost kontunuuje. Niezłe dla nas ćwiczonka:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
A przez miesiąc przybrała 500 więc tak naprawdę nie przybiera już tak gwałtownie: wszystko się stabilizuje:-)
Iza1 jak fajniutko Karolinka wygląda na zdjonku w podpisie!
Skoczę do galerii - i poogladam zdjęcia Waszych szkrabów- pewnie wszytski dzieciaczki już taaaakie duże!

Jestem w szoku po tym co przeczytałam o maluszku z tak wielką nadwagą. Czy lekarka nie powiedziała matce że to nie był głód tylko może potrzba ssania i może wystarczył by smoczek? Współczuję temu dzicku bo w przyszłości będzie mieć problemy z tego powodu.
A moja kruszynka jest chyba najm niejsza 7,5 miesiąca i 7,7 kg. W ostatnim miesiący przybrała już co prawda nieco więcej bo 500 g a nie 300 g jak zwykle - widać domowe obiadki są lepsze niż słoiczki zwłaszca że daję dużo więcej mięska niż przepisowe 20 g na posiłek

Ważyłam dziś mojego Kubusia, bo jakiś ciężki mi się ostatnio wydaje i wyszło mi 8700 g. A osiem dni temu, przy szczepieniu, miał 8090 g. Czy to możliwe, że w 8 dni przybrał 600 g:szok::confused:. Wcześniej przybrał 900 g przez 6 tygodni, a tu nagle taki skok:szok:. Chyba muszę go przystopować z jedzeniem:baffled:.

Idziu - to nie waga, już sprawdzaliśmy:-). Właściwie, to nie wiem czemu tyle przybrał, bo je tyle co wcześniej, a ruchliwy jest jeszcze bardziej:confused:

reklama
to faktycznie jakies cuda :)
a my jutro idziemy z mala na kontrole to i zwazymy sie ... zobzczymy jak malej zluza zupki ze sloiczkow :)

Do góry