reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
:eek::eek::szok::szok:Boże ona ma tylko 7 lat!!! To jest chyba tylko możliwe w Stanach! Co za durni rodzice, żeby tak utuczyć swoje dziecko!

o kur,wa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wolę nie myśleć,co to dziecko musi przeżywać...a rodzice POje...

a Kiniuśka nie je za wiele...ona zjada na raz może ze 100ml zupy, owoców przy dobrym wietrze 130,a zwykle połowę z tego. kaszy je chyba najwięcej na śniadanie zjada z pół szklanki wody do tego kaszki mleczno ryżowej, a cycka je 3 razy do wieczora i w nocy ile udoi...także ona je duuuuuuuuuuuuuuużo mniej niż Wasze:(((

Moja Ania je podobnie - w ciągu dnia 3 razy cycek, owocków max. 130ml, a obiadek - zupka 60ml i drugie danie 60 ml (po 1/3 słoiczka 190ml) i wieczorem kaszka - ok. 160ml, a w nocy już nic nie je. I waży 9400g.

Co do ubranek to jak już pisałyśmy wielokrotnie to co producent to ma inne rozmiary i czasem 68 jest większe od 80 innego producenta. Inna sprawa, o czym przekonałam się będąc ostatnio u koleżanki, która ma też córeczkę z maja, że wielkość ubranek jakie dziecko nosi zależy od upodobań mamy. Otóż jej córeczka jest na oko szczuplejsza niż moja (dawno jej nie ważyła, ale będzie miała ponad 8 kilo). Jak leżały obok siebie to na długość wyglądało, że mają bardzo podobnie. Ale ta koleżanka jak zobaczyła ciuszki mojej Ani to wg niej one są za małe, bo ona ubiera takie żeby dziecko miało luz. Według mnie to te ubranka jej Julki były na nią dużo za duże :-)

Biedne dziecko! A rodzice faktycznie porąbani. Jestem ciekawa jak wygląda jej matka - założę się, że podobnie.

Ło matko!!!! kaleke z dziecka zrobili:wściekła/y:
Ja muszę uważać na moja córcie bo zjada wszystko co widzi musze ja troszkę przetrzymywać bo jadłaby co godzinę! Nie żebym ją odchudzała czy cuś ale muszę po prostu pilnować zeby troszke to regulować. Waży 11 kilosków:tak:

o losie... to ten8-latek z anglii co wazy 90 kg to przy tej małej jest szczuplutki...
ale rodzice to mają narąbane - jak można tak okaleczyć własne dziecko :wściekła/y: i ona ma tylko 7 lat, aż trudno uwierzyć że można tak szybko utuczyć dziecko do takiego monstrum

to tak jakby dawali jej ciagle jesc by ja czyms zajac by im glowy nie zawracala.

Co do ubranek fakt nie ma co patrzec na rozmiar.
I jak pisalam poprostu Judyte zmierzylam i juz,

reklama
Do góry