reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Dziewczyny ŻADNYCH DIET odchudzających!!!
Dzięki mężowi który zrobił mi urocze zdjęcia na sali przedporodowej (może wrzucę później na FB tajną grupę zdjęcie przed i po) wiem że wyglądałam tam jak nie mały ale duży paskudny hipopotam. W końcu te 20 kg gdzieś się upakowało-oj sporo było na twarzy, miałam po prostu wielki łeb :-D
Dzisiaj mija 8 dni od porodu, jak myję buzię to nie mogę sie nadziwić że jestem taka drobna... Odzyskałam twarz, kostki, łydki i dłonie!!! Wszystko moje spowrotem.
Moja głodomorra też wyjada wszystko co się da... Najchętniej to co trzy godziny godzinę by jadła . a czasami po godzinie znowu woła o dokładkę... A dziecku nie odmówisz nawet jak robi to o 3 rano :)

Ale konkretnie:
przed ciażą: 65 kg
w dniu porodu: 85 kg
dzisiaj-9 dni od porodu: 74 kg
czyli ubyło juz 11 kg i zostało do zrzutki 9

Słuchajcie, skoro nie jemy w czasie karmienia rzeczy ciężkostrawnych, tłustych, smażonych na oleju, bardzo dużo musimy pić-jak karmię to tylko z wodą pod ręką bo mnie w czasie wysysania straszliwie suszy to nie ma opcji żeby nie stracić tych ciążowych kilogramów!!!
leciutką gimnastykę wolno robić już zaraz po porodzie, z każdym tygodniem coś można dołożyć-poszukajcie w necie zestawów ćwiczeń. Nie mówię o aerobiku ani siłowni od razu tylko troszkę żeby się pokręcić :tak:

Oprócz wody piję duże herbatek ziołowych-lipa, melisa, koper włoski, herbatki laktacyjne-to też powoduje oczyszczanie się organizmu i też na dzidziusia dobrze wpływa. :happy:

reklama
Katerinka pocieszasz mnie :-) Ja przed ciążą miałam 62-63 kg, teraz dobijam do 80 kg i ciekawe, ile jeszcze dojdzie mi do dnia porodu :sorry2: Także liczę na taki spadek masy ciała, no i że będę miała pokarm i Mały zechce ssać.

Ja ważyłam przed ciążą 64kg przytyłam 21kg i zostało mi jeszcze 6,5kg
I tak jak Katerinka_2 jak patrze się w lustrze to nie mogę się na siebie napatrzeć jakaś taka sucha jestem :-D
Smaruje się kremikiem zijaja po porodzie jest super ujędrniający i mam nadzieje że reszta tez sprawnie zejdzie :-)

Wiecie co, ja przytyłam troszkę mniej bo 9 kg, ale wydaje mi się, że 1/4 z tych kg jest upakowana w brzuchu, bo wiadomo dzidzia, wody, łożysko-to wszystko waży...A resztę mam na twarzy! Buzię mam jak księżyc w pełni! Nie mogę w lustro patrzeć;-) Mam nadzieję, że po porodzie ten mój wielki łeb szybko powróci do normy sprzed paru miesięcy...

jesli chcecie piersia karmic to nie wolno diet odchudzajacych.

Ja po porodzie tez mam minus 10kg po porodzie i jeszcze 10 bede zrzucac ale po pologu, bo jeszcze sie obkurcza macica, i cycki ciezkie, i wogole dopiero 9 dni minelo:) wiec wszystko na spokojnie:)

Na wadze 56kg, a co do figury....:

IMAG0371.jpgIMAG0378.jpgIMAG0377.jpg

reklama
Do góry