reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

waginoplastyka, nietrzymanie moczu

Marta Ostojska

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny. ja wiem, ze tutaj już takie tematy były, powiedzcie mi.... Czy też macie problem, że po zbliżeniu, pochwa jakby wypuszczała powietrze ? Na dodatek, musze uważać jak kicham by moczu nie puścić.. :( Coraz bardziej zastanawiam się nad zabiegiem. ...

reklama
Queefy są normalne, wynikają z tego że w trakcie seksu partner wtłoczy do środka powietrze, to nie jest domena luźnej pochwy.
Nietrzymanie moczu to dobra sprawa do konsultacji z fizjoterapeutą uroginekologicznym.

Hej dziewczyny. ja wiem, ze tutaj już takie tematy były, powiedzcie mi.... Czy też macie problem, że po zbliżeniu, pochwa jakby wypuszczała powietrze ? Na dodatek, musze uważać jak kicham by moczu nie puścić.. :( Coraz bardziej zastanawiam się nad zabiegiem. ...
Dlaczego nad zabiegiem a nie nad fizjoterapią uroginekologiczną? Dużo rzeczy da się wyćwiczyć

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Byłam kiedyś u fizjoterapeutki uroginekologicznej. Dostałam ćwiczenia i trochę pomogło, ale niestety nie całkiem. Szczególnie z tym popuszczaniem przy kichaniu czy skakaniu – to wraca. Teraz poszłam jeszcze raz, ale tym razem do ginekologa estetycznego (koleżanka poleciła, bo miała podobny problem). Zrobił USG, zbadał i powiedział, że to może być kwestia i mięśni, i samej budowy po porodach. Zaproponował taki mało inwazyjny zabieg. Laserowe obkurczanie pochwy, żeby poprawić napięcie tkanek i pomóc też przy nietrzymaniu. Trochę się boję, ale zaczęłam się poważnie nad tym zastanawiać. Myślałam nad dr Serafinem. Podobno on sie specjalizuje w tego typu tematach.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Byłam kiedyś u fizjoterapeutki uroginekologicznej. Dostałam ćwiczenia i trochę pomogło, ale niestety nie całkiem. Szczególnie z tym popuszczaniem przy kichaniu czy skakaniu – to wraca. Teraz poszłam jeszcze raz, ale tym razem do ginekologa estetycznego (koleżanka poleciła, bo miała podobny problem). Zrobił USG, zbadał i powiedział, że to może być kwestia i mięśni, i samej budowy po porodach. Zaproponował taki mało inwazyjny zabieg. Laserowe obkurczanie pochwy, żeby poprawić napięcie tkanek i pomóc też przy nietrzymaniu. Trochę się boję, ale zaczęłam się poważnie nad tym zastanawiać. Myślałam nad dr Serafinem. Podobno on sie specjalizuje w tego typu tematach.

To nie działa tak że zrobisz ćwiczenia kilka razy i będziesz mieć 100% poprawy po miesiącu, fizjoterapia trwa. Jak dla mnie zabieg jest ostatecznością ale to Twój wybór 😃

Do góry