reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Hejka dziewczyny! Co tam słychać? Coś cicho tu ostatnio.
Wiecie co wcześniej sobie myślałam, że znajdę w ciążę i posiedzę na zwolnieniu, odpocznę, ale powiem Wam, że już mi się przykrzy. Ile można sprzątać 🤣🙈. Teraz mi leci 9-ty tydzień w domu i już wysiadam 😁. Tak sobie pomyślałam o kobietach, które całe życie siedzą w domu i podziwiam je, ile można tak siedzieć. Ja się do tego nie nadaję. Rozumiem jak dzieci małe, ale jak już chodzą do szkoły.
@MalyGosc a Ty jak sobie radzisz w domu? Ile planujesz być w domu z Maluszkiem?

Ja bym oszalała siedząc w domu o_O Zawsze byłam pracoholikiem 😋

Wszystko na co teraz nie mam czasu, bo 2h dziennie dodatkowo tracę na dojazdy do pracy i zazwyczaj siedzę w niej dłużej niż 8h :/
A tak serio to mieszkam w domku robota zawsze jest do tego ja kocham gotować jak tylko mam wolne to siedzę w kuchni, eksperymentuje, pryrządzam itp. Zapisałabym się na jakiś język (oczywiście mówię o tym gdybym nie pracowała i byłoby mnie stać), jeździłabym sobie rano albo w środku dnia na siłownię (wiem, że teraz zamknięte,ale tak ogólnie hehe), spacery z kundlem i leciałby dzień za dniem :)
Lubię swoją pracę jako pracę, bo mnie rozwija i jest dosyć wymagająca,ale na pewno nie jest dla mnie pierwszą rzeczą, która daje mi szczęście mogłabym bez niej żyć ;)
No,ale co pomarzyć sobie można :)

Wrzuć proszę przepis na jakiś pyszny, szybki obiad :) I napisz jakiego języka chciałabys się uczyć? :)

[...] A z Małym to jeszcze nie wiem ile zostanę, chyba chciałabym jak najdłużej. To wszystko uzależnione teraz jest też o tej całej pandemii. Mam jeszcze o tyle dobrze, że poza tym tym "zwykłym" macierzyńskim 6 czy 12 miesięcznym, mój pracodawca daje sam od siebie 12 m-cy 100% płatnego urlopu macierzyńskiego, a nie powiem, to kusi :) Więc jakbym wybrała się wybrała na 12 m-cy tego "zwykłego" i skorzystała z urlopu od pracodawcy to jestem z Małym 2 lata

Wow!! Naprawdę pracodawca płaci Wam wynagrodzenie na wychowawczym? Jestem w szoku!! Nie słyszałam jeszcze o takim podejściu! Super!! 🤩 Nie szukają tam u Ciebie do pracy czasem? :p

Ja bym oszalała siedząc w domu o_O Zawsze byłam pracoholikiem 😋

Wrzuć proszę przepis na jakiś pyszny, szybki obiad :) I napisz jakiego języka chciałabys się uczyć? :)

Wow!! Naprawdę pracodawca płaci Wam wynagrodzenie na wychowawczym? Jestem w szoku!! Nie słyszałam jeszcze o takim podejściu! Super!! 🤩 Nie szukają tam u Ciebie do pracy czasem? :p
To akurat był ukłon byłego prezesa w stronę pracowników, aby ich trochę ugłaskać za swoje winy... Co prawda marnie skończył u nas karierę, ale dodatkowy urlop pozostał zapomniany przez każdego kolejnego jego następcę :)

Kiedy to zleciało?! Super!! :-) :) :-) :) :-) :)

Brawo Ty! Błyskawico :)
Sama się zastanawiam.... 🤔
Stresuje mnie jeszcze te wielowodzie idiopatyczne, ale mam nadzieje, ze w piątek coś się wyjaśni więcej.
Odebralam dzisiaj wyniki morfologii, które jasno wskazują na infekcje jakaś u mnie i może to głupie, ale mam nadzieje, ze przeszłam tego wirusa i do porodu będzie mi on niegroźny, a po drugie, ze ta infekcja była powodem powiększonego AFI...
A o heparynę pytałam już podczas wakacji, jak były te upały, bo u mnie w mieszkaniu było strasznie gorąco :)

reklama
Do góry