reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wakacje!:D

Tichonek-jesli weźmiecie apartament-czyli wyżywienie samodzielne to o prowiant bądź spokojna-nie drożej jak u nas i wsio dostaniesz:)polecam jednak wziąć przynajmniej śniadanie hotelowe:)na mieście-zależy gdzie...np jak my Salou szukaliśmy na promenadzie to drożej(choć i tak nieźle,bo jedliśmy mimoże mieliśmy wsio wykupione w hotelu),natomiast już 200,300m w głąb od plaży ceny duzo niższe:)))

reklama
Tak myślę,żeby poszukac coś ze śniadaniem:tak:Jak byliśmy (raz,jedyny raz:zawstydzona/y:) na wczasch w Polsce,też mieliśmy wykupione śniadania,które serwowano od bodajże 7 do 11.Luz,wstawaliśmy kiedy chcieliśmy,schodziliśmy na śniadanie a tam pełen wypas:-)Różnego rodzaju pieczywa,parówki,jajka na 5 sposobów,dżemy,miód,płatki,parówki,jogurty,kawa,mleko,kakao,herbata,no czego dusza zapragnie:tak:A potem obiad jedliśmy gdzie akurat byliśmy i kolację albo robiliśmy sami albo zamawialiśmy do pokoju:tak:
Ja to tylko cały czas się boję,że to będą za gorące wczasy jak dla Matta.Jak myślicie?Ty,Lubiczanko zdaje się byłaś w lipcu z małym Danielem w Hiszpanii?Jakie były tempki i jak on to znosił?
Boszsz...ja wiem,że może głupie pytania zadaję ale tak to jest jak człowiek jak dzik,nigdzie nigdy nie był:zawstydzona/y:

Powiedzcie mi,jak wygląda cenowo żywienie "na mieście" w Hiszpanii?Chodzi mi o obiadki:tak:A w sklepach takie podstawowe produkty na śniadanie/kolację: chleb,smarowanie jakieś,napoje i takie tam?Słyszałam,że bardzo tanie wino jest?A jak jest z wędlinkami?Można dostac w sklepie coś podobnego jak my jemy,dzieciaki?Paróweczki jakieś na przykład:-p?
A jak z Pampersami?Kupowałyście tam,na miejscu w Dunnesie na przykład?Jak tam w ogóle markety wyglądają bo ja zielona jak Irlandia
:zawstydzona/y:

pieluchy nie wiem. ale jedzenie tanie - na pewno tańsze niż w Irl. my z reguły tam robiliśmy zakupy w carefour. no a poza tym jest lidl więc dużo znanych rzeczy. obiady to różnie. zależy gdzie - czy blisko plaży czy dalej. ale jak np. macie ochotę za fast fooda typu kebab to za 4 euro kupowaliśmy tak wielkiego, że nie mogłam go zjeść :-D

Powiedzcie mi,jak wygląda cenowo żywienie "na mieście" w Hiszpanii?Chodzi mi o obiadki:tak:A w sklepach takie podstawowe produkty na śniadanie/kolację: chleb,smarowanie jakieś,napoje i takie tam?Słyszałam,że bardzo tanie wino jest?A jak jest z wędlinkami?Można dostac w sklepie coś podobnego jak my jemy,dzieciaki?Paróweczki jakieś na przykład:-p?
A jak z Pampersami?Kupowałyście tam,na miejscu w Dunnesie na przykład?Jak tam w ogóle markety wyglądają bo ja zielona jak Irlandia
:zawstydzona/y:

Tichonek wszystko co chcesz kupisz na bank:tak:Jedynie co to ceny moga zalezec od tego jak blisko bedziesz plazy, i tego czy bedziesz kupowala w małych osiedlowych sklepikach np. obok hotelu czy apart. bo wtedy jest drozej no i mniejszy wybor. Jesli bedziesz wypozyczala auto to polecam poszukac duzego marketu bo tam zawsze naprawde duzo taniej a i wszystko kupisz w jednym miejscu. Co do jedzenia na miescie to najdrozej przy promenadzie fakt, ale knajpki glebiej w osiedla naprawde przytulne. Wybor kuchni spory a i ceny naprawde nie wysokie. Pamietam my za 5 posilkow w chinskiej restauracji z napojami zaplacilismy jakies 25euro wiec to raczej niedrogo.
Widze ze wybieracie sie w lipcu, my bylismy w polowie maja i temperatury byly powyzej 30 stopni a W mial wtedy niecale 1,5 roku. Mnie sie wtedy wydawalo goraco no bo odzwyczajona jestem od takich upalow. Nie mam pojecia jak bedzie w lipcu. Na pewno bedzie tłocznie:happy2:

Lubiczanko Egipt super mnie sie marzy ale boje sie tych zamieszek tam, tak samo jak i Grecja. Zawsze odkladałam wyjazd tam a teraz poprostu nie chce ryzykowac. Teraz bede miala wrazenia z pierwszej reki wiec moze sie zdecyduje...

Ja zerkam niesmiało na wakacje na pazdziernik oczywiscie Hiszpania ale tym razem chyba na Teneryfe, choc patrzyłam i na Portugalie. Jedyne co mnie powstrzymuje to jakos nie wyobrazam sobie wczasow z 5 mies bobasem:-(. Teraz jak bylismy w maju na Gran Canarii była babka z 2-3 mies dzieckiem i widzialam jak sie biedna umeczyla, fakt maz zlał ja i dziecko i poszedł w długa:confused: No i druga sprawa nie wiem czy dojede z formą do siebie tzn. czy zrzuce cały balast po ciazy do pazdziernika bo inaczej na plaze nie wyjde i juz. NIe ma bata:zawstydzona/y:

ja bukowalam 2 lata pod rzad z tej strony
Cheap hotels and apartments from Travel Republic
czytam opinie osob ktore byly i bukuje. My w zeszlym roku zaplacilismy za studio + przelot 450 koniec maja -czerwiec w Hiszpanii i pogoda byla w sam raz. Asia kapala sie basenie, w morzu moczyla nogi, mielismy blisko supermarket wiec zakupy nas tanio wychodzily. Musisz tylko wiedziec gdzie chcesz leciec i ile mniej wiecej wydac. POWODZENIA

A ja mam pytanie z innej beczki;-)przez jakie strony wypozyczalyscie auto jesli wogole wypozyczalyscie
czy na miejscu przez dany hotel wypozyczalyscie?
Też o to chciałam spytac:tak:A powiedzcie mi,jeszcze ile mniej więcej kosztuje wypożyczenie auta na tydzień?I czy można wypożyczyc z fotelikami dla dzieci i czy to jest za dodatkową opłatą?
GosiaB.ale to namiary na wypożyczalnię miałaś z recepcji hotelowej czy jak?Bo nie uśmiecha mi się spędzic pół dnia na chodzeniu po mieście i szukaniu wypożyczalni:-D

ja bukowalam 2 lata pod rzad z tej strony
Cheap hotels and apartments from Travel Republic
czytam opinie osob ktore byly i bukuje. My w zeszlym roku zaplacilismy za studio + przelot 450 koniec maja -czerwiec w Hiszpanii i pogoda byla w sam raz. Asia kapala sie basenie, w morzu moczyla nogi, mielismy blisko supermarket wiec zakupy nas tanio wychodzily. Musisz tylko wiedziec gdzie chcesz leciec i ile mniej wiecej wydac. POWODZENIA
Dzięki za stronkę,zaraz oblukam:tak:
Tanio to i tak nie będzie bo to pełnia sezonu,a leciec chcę do Hiszpanii,byle ciepło było:-DRaczej polecę tam gdzie mnie taniej lot wyniesie,więc jeszcze na 100% nie wiem:sorry2:Chciałabym miejsce bardziej spokojne,bo dzieciaki.Nie jakieś disco wieczorem czy miejscowośc tętniąca życiem:tak:
I jeszcze jedno...Jak tam jest z dogadaniem się,mówią po angielsku?A w "jadłodajniach"jest menu również w engliszu?
Aniaa a Wy już zdecydowaliście gdzie chcecie leciec?

reklama
tichonek nie będziesz musiała biegać pół dnia po wypożyczalniach bo tam jest ich pełno na każdym kroku więc wyjdziesz i zaraz na jakąś trafisz. ceny podobne raczej. co do fotelikow to nie wiem... w hotelu bym nie pytała o wypozyczalnie bo oni mogą mieć bonusy z racji zaproponowania i niekoniecznie to będzie najtańsza... ceny to ok 20 euro za dzień. im dłużej trzymasz auto tym taniej naliczają.

a po angielsku dogadasz się wszędzie bez najmniejszego problemu. niektórzy mają baaardzo śmieszny akcent, ale angielski to już podstawa u nich w tej chwili.

frog my rok temu odpuściliśmy wakacje właśnie ze względu na małego. właściwie chcieliśmy lecieć, ale okazało się, że nasze dziecko strasznie nie lubi być w obcym miejscu i po wypadzie do Pl, gdzie ryczał jak nakręcony jak przychodził czas spania, a on się rozglądał i widział, że nie jest u siebie to daliśmy sobie spokój.
w tym roku Teneryfa u nas :) właśnie gdzieś okolice wrzesien/październik. za rok może portugalia...

Ostatnia edycja:
Do góry