reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wakacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiecie co ale ja chyba musze zrezygnowac z naszych wspolnych wakacji:-(.

Pisalam wam juz jakis czas temu o tej kasie co zginela mojej mamie i od tego czasu nie jest wesolo.Wczesniej mama duzo nam finansowo pomogalam tzn w jedzeniu bo oplaty zawsze sami placilismy.Teraz jest zima wiec G za duzo nie zarabia do tego placi alimenty na swoje dzieci.Wiec unas jest strasznie krucho.
Ja dostaje kilka zlotych ale to tez jest do czasu.

Kiedys wam tez pisalam ze kilka lat temu jechalam na gape i mialam teraz przez to komirnika.Troche poplacilam go ale ostatnio nie mialam to nie placilam.I dzis przyszli do mnie 2 komornikow i chcieli mi zabrac albo komputer albo telewizor.Mowie wam plakac mi sie przy nich chcialo.Glupie uczucie:-(.Zadzwonilam do mamy i pozyczyla mi te 200 zl i zaplacilam im.Ale to co od niej uslyszalam to jest moje.

Powiedziala ze ona tez miesiacami czekac nie bedzie az my jej poplacimy dlugi.Mamy u niej teraz 700 zl dlugu.Ale jak ona nie miala i ja miesiacami czekalam na swoje pieniadze to bylo ok.No ale rozumiem ze moze byc zla przez ta kase co jej zniknela:-(.

Teraz jeszcze musze pozyczyc 140 zl na telefon bo musze do piatku zaplacic bo inaczej nam telefon wylancza a pozniej zanim wlancza to trzeba dodatkowa kase za wlanczenie zaplacic :-(.
G mialby na ten telefon gdyby nie to ze szef G jest teraz na feriach A G dostaje kase co tydzien i mielismy z tego zaplacic za rachunek no ale musimy pozyczyc aby zaplacic a pozniej jak szef wroci i da G kase to sie odda .No ale wiadomo od mamy juz nie pozyczymy.

Gadalam z ta babka co nas rozlicza.Jeszcze mnie nie rozliczyla bo brakuje mi pita ale dowiedzialam sie ze niestety nie dostane tej calej ulgi 1100 zlBo za male dochody mamy czy cos takiego.Narazie obliczyla nas na okolo 600 zl .Wiec po rozmowie z nia wiem ze zwrot bede miala okolo 800 lub 900 zl.Wiec troche stracimy na tej uldze choc dobre i to dostac .

A na te nasze 3 dnia z wami jak liczylam jakies 700 zl potrzebuje wiec same rozumiecie ze w takiej sytuacji to dla nas za duzo.

Jeszcze chcemy jechac na tydz wakacji z klubu .Tam noclego mamy za darmo ale tam jesc cos trzeba.Jeszcze chcialam do rodziny jechac wiec tez troche kasy trzeba.No i mamie musze troche oddac.

Sama juz nie wiem co mam robic:-(.

Prosze nie krytykujcie mnie bo ja chcialam wam tylko powiedziec ze moze nie bede mogla pojechac i podswietlic wam moja sytuacje finansowa :-(.

Czarna juz nawet za mnei zaliczke zaplacila.CZARNA ODDAM CI TA ZALICZKE NAWET JAK NNIE BEDE JECHALA

reklama
Niedobrze :-(
Ale do czerwca jest jeszcze trochę czasu.
Może się odmieni...
Wiesz ja jakis zwrot dostane i za to moglabym pojechac ale zastanawiam sie czy nie lepiej pojechac do rodziny na tydzien i z M na wakacje z tego klubu.To nie tak ze z wami nie lepiej bo bardzo ale to bardzo chcialabym tam z wami byc ale na te 3 dni tyle kasy pojdzie ile bym wydala na 2 tygodnie gdzies tutaj niedaleko.I chcialabym cos niuni do pokoju kupic .No i wlasnie nie wiem na co postawic czy na dluzsze wakacje i cos dla niuni czy na 3 te 3 dni.Bo juz wtedy na nic innego mnie stac nie bedzie.No i chcialam choc 200 zl mamie oddac.

Hmmm Dorotko ja sie nie znam jakos na tym super, ale wydaje mi sie ze jest tu jakis błąd.
Ile miałas dochodu (od którego był podatek) i czy G ma opodatkowane (legalne?) dochody?? Razem nie przekroczycie tego dochodu około 1100zł?? Z reszta nie wiem jakie sa teraz zasady dokładnie... Wydawało mi sie do tej pory ze nie ma minimalnej granicy dochodu jesli chodzi o tą ulge prorodzinną... Musze mame podpytac. Ona sie od lat zajmuje takimi rzeczami i zawsze na bierząco jest :-)
No i nie przesadzaj ze na wasza trójke liczysz na wyjazd wydatku 700zł, bo ja na nas licze 500zł :-) hehe
Oczywiscie to Twoja sprawa, ale ja bym na zjazd na pewno chciała pojechac, a do czerwca masz jeszcze troche czasu, wiec mysle ze spokojnie odłozysz cos...

Ostatnia edycja:
Dorka wiem ze ten temat mnie nie dotyczy bo nie jade alecos tu nie halo:cool:
kilkalat temu jechalas na gape i dopiero teraz dlug sciagaja??i az tyle hmm

dwa 140zlza telefon to kupe kasy jestes dorosla i wiesz co robisz ale wiesz tez ze wam sie nie przelewa wiec troche chyba pojechalas z rozmowami ze takie pieniadze na rachunek masz :sorry:

Dorka nie mnie cie pouczac i oceniac ale musisz sobie poukladac pewne sprawy i zaczac brac zycie grasciami inaczej ciezko bedzie....

MINISIA wiec tak jechalam na gape w 2006 roku .Teraz mi to sciagaja tzn od wrzesnia tamtego roku.Ile moglam to oddalam.Na wczoraj mialam dac im jeszcze 200 zl.

Minisia za telefon normalnie place razem z telefonem G 80 zl ale wtedy dowiedzialam sie ze niunia jest chora i musialam podzwonic wiecej niz dotychczac.Ja do kliniki dzwonilam kilka razy.Kilka razy rozmawialam tez z lekarzami przez telefon.Do urzedow gdzie sie zalatwia orzeczenie o niepelnosprawnosci dzwonlam.
Normalnie to ja nie przekraczam tego co mam w abonamencie ale ostatnio tego troche bylo do dzonienie wiec przekroczylam.

MARTYNKA ja sie tez na tym nie znam ale ta babka rozlicza nas od kilku lat i wiem ze ona robi to dobrze.Teraz jak nas liczyla razem z G ale bez moich 2 pitow gdzie 3 miesiace zarabialam na reke 800 zl a 3 na wychowawczym po 400 zl i z tego co z nia gadalam to troche ulgi nam przepadnie.

aha z tego co mi ostatnio pokazywalyscie tzn pociagi to pokazalo ze w jedna strone pociagiem za jedna osobe zaplace okolo 80 zl.Razem z G to jest okolo 320 zl w ta i spowrotem(chyba ze sa jakies tansze linie )do tego nocleg plus cos tam sobie kupic to jakies ponad 600 zl wychodzi.Ja moze z pitu dostane z 800 zl.200 odddam mamie i juz tylko na te 3 dni mi starczy i wlasnie dlatego sie zastanawiam :-( .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie ma sie czego doszukiwac, dorota to dorosla osoba wie co robi, to ze mi tam cos nie pasuje zostawiam sobie, wypominanie komus ile zaco zaplacil chyba jest slabe...

Dorota do czerwca troche czasu;-) a chyba liczy sie jakosc spedzonego czasu a nie ile czasu gdzies bedziesz, tzn ja tak mysle;-) A na te wakacje z tego calego klubu chyba nawet jakbyscie na zjazd pojechali,mozecie jechac bo skoro nocleg macie za darmo to na jedzenie nie wydacie duzo, wdomu w zasadzie tez musicie wydawac na zarelko;-)

reklama
MAGDA a ja bylam przygotowana ze mnie ZRABIESZ :-) A tu tak milo sie zdziwilam.

Normalnie to mialabym spokojnie na ten rachunek z wyplaty G w sobote ale szefa nie ma i kasa bedzie w nastepnym tygodniu albo za tydzien w sobote za 2 tygodnie pracy.A rachunek musze teraz zaplacic .

Musze od kogos pozyczyc :-(.

U mamy ten dlug jest juz dlugo wiec tez musialabym ja pomalu splacac .

MAGDA mysle ze poczekam z decyzja az babka wyliczy mi caly ten wzrot.Zla jestem bo czekam na pity a oni nie przysylaja.Zaraz zadzwonie do kauflandu i zapytam a jak pojde na spacer to do urzedu wejde zapytac co z moim pitem.

I dowiedzialam sie w kaufladzie personalna dostala pity wczoraj i jak sie po niego nie zglosze do jutra to ona w piatek go poleconym mi wysle.JUtro postaramsie pojsc z Oliwka po pita.Wiec jeszcze z urzedu potrzebuje.Przy dobrych wiatrach w nastepnym tygodniu dowiem sie ile tego zwrotu bede miala :-)

Ostatnia edycja:
Do góry