reklama

Wakacyjne mamy 2017

Możesz suszone podać. W Polsce jest na samym początku rozszerzenia diety.
Metoda blw jest różnorodna i musisz dać dziecku wybór co chce zjeść. Ale poczytać warto, mnie nie przekonało, dla mnie to zbawienie się jedzeniem.
Mój uwielbia buraka i dawalam mu ugotowanego i zblenfowanego. Jego ulubione danie. Też na początku daje sam nowy smak a potem już mieszam np. Z ziemniakiem.

reklama
Dziewczyny znalazłam słoiczek śliwek :p i teraz kolejne moje pytanie czy mogę je podać jako jedno danie czy lepiej np. Butle i troszkę śliwek ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja bym podała jako jedno danie. Nigdy nie robiłam,że najpierw butla a potem jedzenie. Ja tam jak pisze Emol też się nie bawię. Tyle,że ja jak wprowadzałam dietę to pierwszy dzień np troszkę jabluszka, drugi dzień troszkę ziemniaka, trzeci dzień marchewka. A potem już mieszałam marchewkę z ziemniaczkiem. Jabłuszko z bananem, później dawałam miąsko. Oczywiście na początku były małe porcje,tyle zjadł ile mógł, teraz już je więcej. Ja tam też podaje mu że słoiczka a czasami ugotowane swoje. Björn pózno wraca dlatego jemy sałatkę, Julka je w szkole a Simonowi robię na szybko coś. Jak ugotuję to co może zjeść i Leon to ma wtedy obiadek domowy a jak nie to że słoiczka i też zjada.

Oki dzięki :) ja czasem dawałam trochę słoiczka i butle bo tak mi ktoś doradzał ze owoc to nie posiłek a ja nie znam się i przyznaje się szczerze [emoji23]chciałam wcześniej was zapytać ale głupio mi było ze jestem taka nieogarnięta [emoji38]

No wiesz niektórzy nie potrafią się przyznać do tego :p a ja to uwielbiam wypytywać o wszystko związane z dziećmi :p i nie raz słyszałam JAK MOŻeSZ TEGO NIE WIEDZIEĆ [emoji23][emoji41]

reklama
Ovi do śliwek bardzo przeczyszczaja więc dałabym je jako dodatek. Np. Owoc + 2 łyżki tej śliwki. My podalismy z bananem ale on zatykajacy więc w twoim przypadku nie wskazany. Połącz z gruszką albo jabłkiem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry