reklama

Wątek główny

reklama
no dobra ale poważnie może mi ktoś odpisze czy to możliwe żeby tak mi mały już coś pod żebrem gniutł ????

bo robi to z jednej strony ciagle, mnie cos tam gniecie boli masakra

toć taki duży chyba nie jest coooo?????

macie już tak
?????

Celira to jeszcze małą masz dawkę, wychodzą 3 tabletki, wyobraź sobie, że niektóre biorą duuużo więcej, bo maks dawka to 16 tabsów na dobę:szok: dobrze że masz Isoptin, brałaś już pierwszą dawkę? miałaś skutki uboczne? ja miałam dwa dni po pierwszej dawce:eek: niektóre dziewczyny biorą Isoptin 15 min wcześniej, on zaczyna działać i wtedy hop na fenka:tak:
o drgawgki się nie martw, występuja ale nie zawsze, i to dopiero po porodzie, nie są bolesne dla malucha tylko smutno wyglądają, ale to mija!! tyle wiem od fenkowych mamusiek które urodziły:tak:
aha mądrzę się bo fenek biorę od 20tyg więc zdążyłam przeczytać wszystko co dostępne na ten temat, potem skupiałam się na samych dobrych opowieściach, kótrych zresztą jest o wiele więcej:tak:
z odstawianiem leku i porodem to jest różnie, zależy ile czasu się brało i keidy odstawiło, ogólna opinia jest taka - odstawiasz do 37tyg to masz większe prawdopodbieństwo szybszego urodzenia, np ok 34 tyg (co z jednej strony jest zalecane, bo dzidzia jak sie szybko nie urodzi to się w brzuszku oczyści z leku) to rodzą tej samej nocy lub na drugi dzień, a jak po 37tyg to potrafią nawet przenosić i mieć wywoływany poród:tak: zależy jeszcze dlaczego kobietka brała, jak np na skurcze i to silne, to szybciej urodzi, niż np ze względu na szyjkę, więc myślę, że nie masz co się bać:tak:ale lekarza pytaj, pytaj:tak:
też mieliśmy zabroniony seksik, ale czasem trochę pofiglowaliśmy:zawstydzona/y: no ale nic się nie stało:tak: trzymam kciuki, najważniejsze to żebyś leżała i się nie forsowała, zobaczysz jaka radość jak potem lekarz pozwoli Ci wychodzić z domku!! a jak nie pozwoli to wyjdziesz z maluszkiem:tak: trzymaj się ciepło!!

no dobra ale poważnie może mi ktoś odpisze czy to możliwe żeby tak mi mały już coś pod żebrem gniutł ????
bo robi to z jednej strony ciagle, mnie cos tam gniecie boli masakra
toć taki duży chyba nie jest coooo?????
macie już tak?????

raz tak miałam, leżałam stękałam i czekałam aż mały się uspokoi:eek:

ale chamka ze mnie normalnie nooo napisałam do Celirki a z resztą się nie przywitałam:zawstydzona/y:

dzień dobry dziewuszki!!!:tak:

Rechotku mnie też gniecie, zawsze z prawej strony, takie bolesne uczucie:eek: Wogóle moje dziecie to sobie prawą stronę do leżenia wybrało. Nawet moje rozstępy które mi wylazły pod pępkiem są większe z prawej strony

reklama
Witam dziewczynki :-D
U nas ciągle coś się dzieje. Zaraz idę robić chińszczyznę na obiadek a potem ciasto czekoladowe z wiśniami z kompotu. Mniam :-p
Wczoraj na szkole rodzenia ogólnie ok.Dużo przydatnych rad tylko zdolności przysfajania kiepskie. Za dużo wiedzy na raz.

Rechotku mnie też gniecie, zawsze z prawej strony, takie bolesne uczucie:eek: Wogóle moje dziecie to sobie prawą stronę do leżenia wybrało. Nawet moje rozstępy które mi wylazły pod pępkiem są większe z prawej strony

U nas dziecię też sobie upodobało prawą stronę i czasami gdzieś mnie tam ugniata, tak, że aż mnie żebra z prawej strony bolą :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry