Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja się wstrzymam do końca pierwszego trymestru. Ostatnio najbardziej przeżył stratę mój synek... myślałam że mi serducho pęknie, więc teraz nie mam zamiaru się spieszyćA kiedy mówicie swoim bliskim o ciąży? Znaczy nie mężowi, tylko tak dalej - dzieciom, rodzicom, rodzeństwu?
An
Witajcie Dziewczyny ! z tej strony Gródnioweczka :-) ..alez ten czas leci
..co do pierwszej wizyty to faktycznie USG w 5 tygodniu może wykazać tylko sam pecherzyk ...ja tak miałam i najdałam się sporo nerwów przez 2 tygodnie oczekiwania na nastepne USG, bo lekarz ostrzegł mnie,że zdarza się ,że pecherzyk może byc pusty...ALE jednak zdecydownie RADZĘ na wizytę iść jak tylko się dowiedzie, bo u mnie np. okazało się ,że odkleja się trofoblast i gdyby nie szybka ,końska dawka luteiny i absolutny przykaz lezenia to ciąże te prawdopodobnie straciłabym
..a tak po 2 tygodniach leżenia w 7 tygodniu okazało się,że zarodek już widać , serduszko biło a to co się odklejało sie przykleiło i stytuacja została opanowana...Luteine biorę do dziś,ale powoli zmniejszamy już dawkę...na poczatku brałam 8tabletek dziennie dopochwowo...później 6, 4 a od dzisiaj już tylko 2 dziennie...
Ze specjalną dedykacją dla Tatusiów z okazji Ich święta :
Z okazji Twojego Święta, za wczoraj i dziś, każdym czułym serca uderzeniem i każdym z niego płynącym życzeniem, zdrowia, sił i codziennej radości wraz ze słowami największej wdzięczności, za wszystkie dla nas trudy i starania, składamy dzisiaj podziękowania.
Hej!
Ja na razie mam za soba tylko jedną dziwną drzemkę w ciągu dnia, ale u mnie to ledwie początek. Ale z poprzednich razów pamiętam, że potem taka seność mija. Po 3 miesiącu mniej więcej. I ja jeszcze koło 7 miesiąca dostawałam takiego szwungu do prania, sprzątania, malowania, że hej. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Pocieszacie mnie, że nie tylko mi takie się brzuszysko zrobiło - niby nie ma z czego, a jednak. Przy czym ja schudłam w ciągu ostatnich 5 miesięcy 16 kg, brzuszek miałam płaski, waga mi póki co nie rośnie, ale w pasie się zrobiłam znaaacznie szersza. Nie wiem, czy to nie ma coś wspólnego z hormonami, które jakoś tam działają na wiązadła/mięsnie (?) i je rozluźniają.
A kiedy mówicie swoim bliskim o ciąży? Znaczy nie mężowi, tylko tak dalej - dzieciom, rodzicom, rodzeństwu?
An
). Lolkowi powiem jak już mi brzuch wyskoczy 
Witajcie, ja też jestem dzisiaj zmęczona, najchętniej bym wogóle z domu nie wychodziła, matko co to będzie jak urośnie brzuszek... nic sie nie bedzie chciałoPiszcie dziewczyny jak po wizytach u lekarzy, pozdrawiam
Dziewczyny ja dzisiaj - Maskara... tak sie zle czuje, godzine temu lezalam i bylam odrobine od tego zeby isc do lazienki i zwymiotowac... czuje sie okropnie, mdli mnie strasznie dzisiaj... mimo tego ze wpycham w siebie cos caly czas, chcoiaz wcale nie mam ochoty.
Mialam sie uczyc i nic z tego bo tak sie zle czuje...(

A kiedy mówicie swoim bliskim o ciąży? Znaczy nie mężowi, tylko tak dalej - dzieciom, rodzicom, rodzeństwu?
An
Dzięki za rady, ja do lekarza idę jutro i już nie mogę się doczekać, (nie było wcześniejszych terminów) Samopoczucie u mnie ok. i bez większych dolegliwości, ciągnie mnie tylko nieraz brzuch ale chyba to normalne
Życze miłego dnia
ja dziś jestem taka jakaś osowiała
ehhh, bo ta pogoda mnie dobija
no, ale coż jakoś to trzeba przeżyć
My razem z Shingle się dziś wybieramy do ginka i mam nadzieję, że wrócimy zadowoloneja dziś jestem taka jakaś osowiała
ehhh, bo ta pogoda mnie dobija
no, ale coż jakoś to trzeba przeżyć
![]()