reklama

Wątek główny

A ja mam pytanie :D
Każda z nas będzie miała obciążenie glukozą? Jeśli tak to w jakim terminie się to wykonuje?
Sama już poszukałam :D
"Na samym początku ciąży ginekolog kieruje kobietę na badanie, które pozwala oznaczyć poziom glukozy w surowicy krwi. Jest wykonywane na czczo. Nawet jeśli jego wynik jest zupełnie prawidłowy, każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy."
Bleeeeeeee radzę wziąć ze sobą cytrynkę :tak:

reklama
Powróciłam!!!:-) Może nie w pełni usatysfakcjonowana ale bardzo ale to bardzo szczęśliwa!:-D 100 % pewności na płeć nie mam ale prawdopodobnie dziewczynka:-) Cały czas Kruszynka skakała i się ruszała chwytała rączkami swoich nóżek machała łapką no i do zdjęcia się ustawiła:-D nagrałam sobie jeszcze filmik z biciem serduszka i jak sobie tam harcuje:-D co do samego badania to ma po 5 paluszków ladnie stópki pokazywała nam Kruszynka i wszystko na swoim miejscu i co ważne zdrowe serduszko:-D I waży 386g!:-) No i termin porodu mi się przesunął zgodnie z @ na 3 lutego:-D cieszę się jak głupia ale się poryczałam ze szczęścia że mam zdrowego dzidziusia!!!

ja tez sie poryczałam pipo.....tak się cieszę....

Powróciłam!!!:-) Może nie w pełni usatysfakcjonowana ale bardzo ale to bardzo szczęśliwa!:-D 100 % pewności na płeć nie mam ale prawdopodobnie dziewczynka:-) Cały czas Kruszynka skakała i się ruszała chwytała rączkami swoich nóżek machała łapką no i do zdjęcia się ustawiła:-D nagrałam sobie jeszcze filmik z biciem serduszka i jak sobie tam harcuje:-D co do samego badania to ma po 5 paluszków ladnie stópki pokazywała nam Kruszynka i wszystko na swoim miejscu i co ważne zdrowe serduszko:-D I waży 386g!:-) No i termin porodu mi się przesunął zgodnie z @ na 3 lutego:-D cieszę się jak głupia ale się poryczałam ze szczęścia że mam zdrowego dzidziusia!!!
Gatruluje domniemanej Córuni :)))) Super że wszystko jest ok i fajnie że byłaś informowana na bierząco przy badaniu to doskonale świadczy o lekarzu...

Ech mój kolejny podgląd 6 października :))

Mi lekarz powiedział ze będe miała zrobić to badanie po następnej wizycie. A każda musi je przejść, wiec spokojnie.
Ja nie wiem jak to wypije bo nie słodzę ani herbat, ani kawy, nawet kakao piłam bez cukru. Do kompotów dolewalam sok z całej cytryny wiec chyba wezme tą cytrynę i zapytam czy moge ja wcisnąc do glukozy.

dalej nie wiem co robic na obiad. maz do 17 w pracy i zje cos na wynos. chcę mu tylko zrobic cos dobrego jak wróci zdechnięty z roboty. hmmm cos specjalnego. Macie jakis pomysł na dobre ciepłe kolacjowe danie?:-)

ja tez sie poryczałam pipo.....tak się cieszę....
Jakbym mogła to bym się upiła ze szczęścia a tak to się objem:-D Ale przed wejściem mialam horror gadałam sobie z fajną dziewczyną 23 lata narzeczony w Afganistanie na misji i też miała połówkowe i też się strasznie cieszyła no i weszła nie było jej 20 minut a jak wyszła to cała zapłakana usiadła koło mnie i jak mi powiedziała że jej synuś ma wadę serca i nie wiadomo czy dożyje porodu i musi podjąć decyzję czy chce usunąć do 23 tygodnia to tak mnie zatkało w gardle ścisnęło że miałam ochote nie iść tam do środka dobrze że grzesiek mnie opierdzielił bo bym uciekła:-(

reklama
Jakbym mogła to bym się upiła ze szczęścia a tak to się objem:-D Ale przed wejściem mialam horror gadałam sobie z fajną dziewczyną 23 lata narzeczony w Afganistanie na misji i też miała połówkowe i też się strasznie cieszyła no i weszła nie było jej 20 minut a jak wyszła to cała zapłakana usiadła koło mnie i jak mi powiedziała że jej synuś ma wadę serca i nie wiadomo czy dożyje porodu i musi podjąć decyzję czy chce usunąć do 23 tygodnia to tak mnie zatkało w gardle ścisnęło że miałam ochote nie iść tam do środka dobrze że grzesiek mnie opierdzielił bo bym uciekła:-(
Straszne to :-(:-(:-(:-( ja bym chyba takiej informacji nie przezyła dobrze, że u Ciebie wszystko w jak najlepszym porządku :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry