lolcia81
Podwójna szczęśliwa mama!
azik
lapisowanie polega na pokrywaniu ząbka specjalnym płynem(chyba azotanem srebra), który hamuje rozwój próchnicy(pokrywa się nim tylko zęby już zaatakowane przez próchnicę). Ząbek robi się wtedy niestety brunatnobrązowy albo nawet czarny

lapisowanie polega na pokrywaniu ząbka specjalnym płynem(chyba azotanem srebra), który hamuje rozwój próchnicy(pokrywa się nim tylko zęby już zaatakowane przez próchnicę). Ząbek robi się wtedy niestety brunatnobrązowy albo nawet czarny

tyle że my mamy trochę na sumieniu-iga jada słodycze i pije z butelki...z myciem było kiepsko,teraz robię tak jak Kinga- na siłę- i jest coraz lepiej, czasem nawet sama chce myć..
) Próbowałam metodą KINGIP, ale wrzask, wyrywanie + obawa, że więcej szkody z tego będzie, bo szczoteczka wędrowała po dziąsłach, policzkach itp. Teraz próbuję np. z lusterkiem, albo udaję, że szczoteczka i ząbki się cieszą, jak się je myje. Mam nadzieję, że w końcu zaprzyjaźni się ze szczoteczką (??)
;-)....koszt tubki małej ok 30 zł ..starcza na długo ...tylko tu dziecko musi umiec wypluć ten żel po zakończeniu aplikacji ...
. Chciałam ostatnio je wybielić ale musiałabym najpierw wymienić wszystkie plomby (a trochę ich mam
), poza tym mam z przodu dwa martwe zęby, które się nie wybielą
), ma w buzi jakiś dziwny zapach. Staram sie oglądać jej paszczę i ma bielutkie ząbki, nieraz wydaje mi sie, że jakiś żółty nalot też jest, ale wtedy szczotkujemy jeszcze. Sama nie wiem co myśleć. Niedługo sama będę u dentystki, to jej zapytam co to może być, czy to zapach od ząbków, czy z gardełka