• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek główny

• Starter tematu Starter tematu Izzabela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Prasuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? :o :o :o :o :o :o
już taki był czy go nauczyłaś?
mój tylko myje naczynia - rozpieszczony jedynak ;) - i to wbijałam mu w nawyk przez rok, sprząta jak mu każę, teraz kolejny etap : mam zamiar przyuczyć go do prasowania - wolno to idzie, ale efekty powoli są - ale jak go teściowa we wszystkim wyręczała to trudno, żeby coś umiał

reklama
KingaP pisze:
przyznam Wam się, że chyba w październiku aż nie mogłam spać, byłam tak zestresowana tym, że nie wystarczy. Straszne to było

szczerze mowiac jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy wlasnie juz mialam podjeta decyzje ze zwalniam sie z pracy, moj maz nie pracowal i mielismy juz zaplanowany przynajmniej rok do przodu- chodzi mi tutaj o wyjazd za granice i konkretne dorabianie sie...
wtedy chyba prawie przez miesiac zamartwialam sie co z nami bedzie, jak sobie poradzimy?! mialam zapewniona juz prace na rok w Anglii i wszystko mialo byc pieknie...
ale teraz chyba nie wyobrazam sobie zeby dzidziusia nie bylo z nami. pieniadze szczescia tak naprawde nie daja tylko troszeczke ulatwiaja zycie. a mysle ze jakos bysmy sobie poradzili nawet gdyby ich mialoby byc mniej...
w koncu najwazniejsza jest kochajaca sie rodzinka :)

koga pisze:
Prasuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? :o :o :o :o :o :o
już taki był czy go nauczyłaś?
mój tylko myje naczynia - rozpieszczony jedynak  ;) - i to wbijałam mu w nawyk przez rok, sprząta jak mu każę, teraz kolejny etap : mam zamiar przyuczyć go do prasowania - wolno to idzie, ale efekty powoli są - ale jak go teściowa we wszystkim wyręczała to trudno, żeby coś umiał
Sam umiał i robi to podobno lepiej niż ja ;), bo rękawy od koszuli prasuje sie na okraglo, a ja prasuje na kant ;). Tak sie dowiedziałam od meza zresztą. ;) Sprzata sam z siebie. Nie gotuje, wcale w kuchni nic nie robi, to juz moja działka, no i prania nie wiesza, bo mu nie wolno ;). Tylko ja potrafie dobrze to zrobic, to jakies moje zboczenie na tym punkcie, poprostu nie pozwalam. :)

No proszę! ja też mam hopla na punkcie prawidłowo rozwieszonego prania :D :D - musi być strzepnięte, i równo porozwieszane, na przemian krótkie i długie - chyba się zgodzisz? ;) :D
jak mój mąż kiedyś chciał mi zrobić przyjemność i rozwiesił za mnie to pół godz. przewieszałam ....
a tak na marginesie, to ja się od mojego dowiedziałam, że źle naczynia w zlewie ustawiam!!! :laugh: i on zanim je umyje do 10 min je przestawia co by były we własciwej kolejności :D

:laugh: Jeszcze skarpetki ułożone w pary i powieszone wszystkie na jednym sznurku i koniecznie w jedną stronę i delikatnie piętkami na siebie zachodzą. ;D.
A własnie jeżeli chodzi o zmywanie, to co prawda mamy zmywarkę, ale sie dowiedziałam, że źle układam sztuśce, bo powinny być: widelce razem, noże razem itd., i sie przystosowałam, wyuczalna jestem ;)

ja uczę Krzyśka wycierać kurze, jest bardzo tym zdziwiony, że trzeba tak robic. do zmywania nie dopuszczę. pranie wieszam sama i ścielę łózko sama, bo jestem chora jak widze źle strzepniętą kołdrę lub poduszkę.

koga pisze:
No proszę! ja też mam hopla na punkcie prawidłowo rozwieszonego prania  :D :D - musi być strzepnięte, i równo porozwieszane, na przemian krótkie i długie - chyba się zgodzisz? ;) :D
jak mój mąż kiedyś chciał mi zrobić przyjemność i rozwiesił za mnie to pół godz. przewieszałam ....
a tak na marginesie, to ja się od mojego dowiedziałam, że źle naczynia w zlewie ustawiam!!! :laugh: i on zanim je umyje do 10 min je przestawia co by były we własciwej kolejności :D

jezu!!! u mnie podobnie  :D w/g Krzysia źle naczynia w zlewie ustawiam, jak mamy brudne, to stawiam obok zlewu, a Krzyś układa je po swojemu  i po swojemu myje ;)
odkąd mam nową pralke - piorę i wieszam sama ;) z tego obowiązku sama na własne życzenie wygryzłam Krzysia, bo mi się pralka podoba ;)
Koga - zgadzam się z kolejnością wieszania prania!!! ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry