reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wątek główny

Catherinka - Krzymek skończył 4 tygodnie, a w sobotę będzie miesiąc, a nim się obejrzę będzie szedł do szkoły... ;D
Zastanawiałam się nad witaminami - w ciąży nie brałam - mam pytanie w związku z tym - jeśli bierzecie Prenatal w skład którego wchodzi wit.D3 to czy dajecie ją dodatkowo swoim maluchom?

Czy oni przypadkiem nie przesadzają z tym vatem?? Jest już wystarczająco wysoki na ubranka... :mad:

reklama
mokkate! ja biorę Feminatal.

A co do karmienia: zaciskam zęby, nogi, płaczę i karmię. Nie chcę kapturków, muszę przyzwyczaić piersi.

ja biorę feminatal...maluchy ściągają z nas także witaminy, więc trzeba dbać o ich uzupełnienie...a poza tym nadal żelazo, ja chyba nigdy nie wyleczę się z tej cholernej anemii..

Nio, ja też mam brać żelazo, bo wyniki trocvhę zbyt niskie. Mi w sumie na wypisie też przepisali Feminatal, ale jakieś dwa tygodnie temu kupiłam 100 sztuk Prenatalu, bo mi się poprzednie opakowanie skończyło i biorę Prenatal. Tylko w związku z tym, że ma on więcej żelaza niż Feminatal to mam żelaza brać mniej.

Maga, a próbowałaś naturalnych sposobów, typu barszczyk czerwony?

A dziś, w ramach prezentu urodzinowego dla Filipa :-) zadzwonił gość ze sklepu, że jest już nasz wózeczek :-) I Maritka jest już z nami :-)
maritka.jpg

mokkate pisze:
Mam pytanie.
Czy bierzecie jakies witaminy? Dla siebie, nie dla dzidzi. ;D
Przed porodem brałam Prenatal i tak się zastanawiam, ze w czasie karmienia tez by sie przydał.

W szpitalu polecono mi brac te same witaminy co w ciazy az do konca karmienia piersia.

reklama
Witam Dziewczynki po baaardzo długiej nieobecności :), juz widzę, że nie dam rady nadrobić zaległości,
myślałam że już nigdy nie wypuszczą nas ze szpitala, bo najpierw uziemnili mnie na patologii, a potem jak już Maciuś się urodził to dostał żółtaczki i trzymali nas jeszcze tydzień, ale wreszcie wypuścili i jestem przeogromnie szczęśliwa!!!!!
Gratuluję wszystkim mamusiom słodkich maluszków i pozdrawiam te spóźnione, jeszcze nierozdwojone (o ile takie jeszcze są) ;) ;D

Do góry