• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wątek główny

• Starter tematu Starter tematu Izzabela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
kaśka76 pisze:
Anian: nie przyszło mi to do głowy. wystarczyło mi, że naczyniak to zmiana rakowa i już miałam dość w gabinecie.
O,matko,Kaska,nie strasz.Majka tez ma az dwa naczyniaki na glowce,ale niby to nie jest niebezpieczne/Jak otkryli ze to zmiana rakowa??Piotrek nie mial tego od urodzenia?????????????

Benita: ja tak zrozumiałam dermatolog, że naczyniak to zmiana rakowa, a na pewno coś przekręciłam. Piotrkowi to wyskoczyło jak miał jakieś 2-3tyg. rozrosło się wszerz, a niedawno wyskoczyło w górę.

Dziewczyny, w medycznej nomenklaturze każda zmiana skórna jest nowotworem, nawet zwyczajny pieprzyk czy plamka pozostała po opalaniu. Tyle, że większość z nich ma charakter łagodny i nie ma nic wspólnego z chorobą, którą potocznie nazywa się rakiem. Także spokojnie :)

Zapomniałam się pochwalić, że Jaś skończył dzisiaj 5 miesięcy :)

kaśka76 pisze:
Benita: ja tak zrozumiałam dermatolog, że naczyniak to zmiana rakowa, a na pewno coś przekręciłam. Piotrkowi to wyskoczyło jak miał jakieś 2-3tyg. rozrosło się wszerz, a niedawno wyskoczyło w górę.
To identycznie jak u Majki.Czytalam o tym w ksiazce,ze to nie jest rak tylko naczyniak,jeszcze plamka truskawkowa.Przechodzi od samo siebie do roku naj czesciej,ale moze tez dluzej.Poznalam nie dawno dziewczyne ktorej synek mial to samo i nadal ma z tym ze juz zaczyna blaknac.U Majki od srodka tez zaczyna robic sie bladsze.Nasz lekarka tez sie nie martwi,ani chirurg dzieciecy ktory obejrzal to pod czas jak robilismy w szpitau USG bioderek.To czemu ten dermatolog tak straszyyyy?????????

pytiagratulacje dla Ciebie i Jasia. kaśka 76 wszystko bedzie dobrze - wiem że łatwo sie mówi ale będzie. Mój Chrześniak miał naczyniaka na głowie od urodzenia do chyba 5 roku życia. był bardzo duży tak że ciężko było nawet obcinać mu włosy. Sam sie wchłonoł. Chłopak ma teraz prawie 7 lat i wszystko jest ok

reklama
połaziłam po BB - założył się wątek na marzec 2007 - ale ten czas leci!!!!!!!!!!

a tak w ogóle, to która zakładała wątek nasz???????????????????/

a i na lipcu dziewczyna ma trojaczki. jazda na maksa. roboty ma co niemiara. pomysleć, że ja uparcie chicałm bliźniaki, a niekiedy przy Peterze nie wyrabiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry