• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wczesna ciąża

Dziewczyny, we wtorek byłam na usg według ostatniej miesiączki 5t2d, było widać ładnie pęcherzyk ciążowy 10.33 do odpowiada 5+5 ale ciałko żółte ys 3.32 a crl 5.3mm co odpowiada 4+2 była akcja serca też 104. Czy różnica przechrzyka i ciałka żółtego nie jest za duża? Lekarz mówił że to bardzo wcześnie i że może się wyrównać. Martwię się

reklama
Dziewczyny, we wtorek byłam na usg według ostatniej miesiączki 5t2d, było widać ładnie pęcherzyk ciążowy 10.33 do odpowiada 5+5 ale ciałko żółte ys 3.32 a crl 5.3mm co odpowiada 4+2 była akcja serca też 104. Czy różnica przechrzyka i ciałka żółtego nie jest za duża? Lekarz mówił że to bardzo wcześnie i że może się wyrównać. Martwię się
W 4+2 to nie ma prawa być w ogóle widać zarodka. Więc nie bardzo wiem, czego oczekujesz. Poczekaj na kolejne USG.

reklama
Zgadzam się z @93kora co do wieku ciąży, że musi być późniejsza. A jeśli chodzi o tę różnicę między pęcherzykiem a ciałkiem żółtym, to przy tak wczesnym USG te pomiary bywają niedokładne, ciałko żółte nie jest miarodajnym wyznacznikiem wieku ciąży. CRL się liczy 😊

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry