Hejka!!A jak wyglada sprawa z jąderkami u waszych pociech?Bo słyszałam ze gdy dziecko skonczy 2 lata jąderka powinny juz byc na stałe w mosznie..Mój synek skonczy 2 lata w lipcu a ja juz sie niepokoje.Przy zmianie pieluchy zazwyczaj ma tam wszystko takie obkurczone..Przy kapieli jądra są widoczne ale za jakis czas tak jakby sie chowały.Zresztą raz je widac a raz nie..A jak to u was wygląda??
reklama
anex
[url=http://glitter-graph
Witam.
Ja byłam ze swoim synkiem na bilansie bo skończył 2 latka w kwietniu i lekarka z twierdziła że wędruje mu lewe jaderko i kierowała nas do chirurga, pójdziemy w tym tygodniu to nam powie dlaczego tak jest.
Ja byłam ze swoim synkiem na bilansie bo skończył 2 latka w kwietniu i lekarka z twierdziła że wędruje mu lewe jaderko i kierowała nas do chirurga, pójdziemy w tym tygodniu to nam powie dlaczego tak jest.
No to troszke mnie uspokoiłas, bo ja juz sie tyle nasluchałam o tych jąderkach,ze jak skonczy 2 lata i beda nadal wędrowały to trzeba to operacyjnie zrobic więc sie przeraziłam..Ale mam nadzieję że wszystko sie mu unormuje..
pozdrowionka
pozdrowionka
Witam
No wlasnie ludzie troszke przesadzaja z tymi jaderkami, fakt nie mozna lekcewazyc niczego co niepokoi jednak na wszystko potrzebny jest czas, a nie odrazu panika,,, Moj maly jak bylismy na bilansie 2 latka, tez niby mial uciekajace jaderka, co prawda ja niczego zlego nie zauwazylam ale lekarka to zrobila i dala skierowanie do chirurga, ale on powiedzial, ze nie ma sie czym denerwowac, bo do 3 lat dziecku maja prawo jaderka wedrowac, natomiast jesli dziecko skonczy trzy lata i dalej nie wejda na swoje miejsce to dopiero wtedy mozna zaczac sie martwic;;;; u nas na szczescie jaderka juz sa na swoim miejscu,, wiec pewnie i u waszych dzieciaczkow bedzie dobrze,
)
pozdrawiam
No wlasnie ludzie troszke przesadzaja z tymi jaderkami, fakt nie mozna lekcewazyc niczego co niepokoi jednak na wszystko potrzebny jest czas, a nie odrazu panika,,, Moj maly jak bylismy na bilansie 2 latka, tez niby mial uciekajace jaderka, co prawda ja niczego zlego nie zauwazylam ale lekarka to zrobila i dala skierowanie do chirurga, ale on powiedzial, ze nie ma sie czym denerwowac, bo do 3 lat dziecku maja prawo jaderka wedrowac, natomiast jesli dziecko skonczy trzy lata i dalej nie wejda na swoje miejsce to dopiero wtedy mozna zaczac sie martwic;;;; u nas na szczescie jaderka juz sa na swoim miejscu,, wiec pewnie i u waszych dzieciaczkow bedzie dobrze,
pozdrawiam
Ja tez mam ten problem byliśmy na bilansie dwulatków ale mój mały wogle nie ma jąder w mosznie to znaczy rodzinna nie wyczuwa ja tez podejrzewałam ze cos jest nie tak ale myslałam ze jeszcze czas mamy skierowanie do chirurga ale dobiero w połowie czerwca
Zabka77
Zaangażowana w BB
Ja byłam nie dawno na bilansie 2 latka i też ucieka jedno jąderko, tzn. jest tylko czasem jakby gdzieś znika, ale znalazłyśmy z pediatrą. Nic mi o tym nie wspomniała, o żadnym chirurgu. Zapytam ją przy okazji szczepienia na ospę czyli za jakieś 1,5 miesiąca. Hmm, mam nadziję, że będzie ok.
Witam
Ja mam ten sam problem z wędrującymi jąderkami u synka. Mój synek ma 4 latka i od roku wiem o tym że ma wędrujące jąderka,jesteśmy pod opieką chirurga mieliśmy robione 2 razy USG, jutro idziemy na wizytę do chirurga i nam powie co i jak czy czekamy jeszcze czy będzie zabieg.
Ja mam ten sam problem z wędrującymi jąderkami u synka. Mój synek ma 4 latka i od roku wiem o tym że ma wędrujące jąderka,jesteśmy pod opieką chirurga mieliśmy robione 2 razy USG, jutro idziemy na wizytę do chirurga i nam powie co i jak czy czekamy jeszcze czy będzie zabieg.
sewa
mamuśka ;-)
Witam
A nikt Wam nie mówił o tym, że można podać serię zastrzyków hormonalnych

i jest bardzo ryzykowna, bo cięcie robi się przy samych tętnicach

Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: