reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Zgadzam sie z Agagu,wcale nie jak tesciowa :) uwazam,ze bardzo madrze napisalas :) tez uwazam,ze partnera nie mozemy zapomniec i dalej trzeba pielegnowac zwiazek.Znam takie przypadki gdzie mamy traktuja po porodzie meza jak nastepne dziecko,maz w sprawie bobasa nie ma nic do powiedzenia,bo on dziecka nie urodzil.kolega mojego meza tak ma,nawet mowil mojemu mezowi,ze zobaczysz,ze jak juz dziecko bedzie,to zona o tobie zapomni...myli sie,bo ja nie jestem taka jak jego zona :)

Jak sie wogole czujecie moje kochane ? jakies plany na weekend?

pozdrowienia dla WAS wszystkich :)

reklama
Cześć dziewczyny! :*
Wczoraj szybko wskoczyłam do łóżka bo byłam psychicznie wykończona.. Ale dzisiaj już wstałam i jest dobrze :) no a jak popatrzyłam na fotosa z usg to już jest rewelacyjnie. Lekarze powiedzieli że mam się oszczędzać bo teraz będą się dziać najważniejsze rzeczy z fasolką itd i ponoć za tydzień już będzie widać pęcherzyk - mam nadzieję. Aa i zabronili się przytulać do kolejnego USG, powiedzieli że lepiej nie ryzykować dopóki nie będzie widać fasolki hmmm ..
Powiem Wam że nie umiem w to uwierzyć :D że nasza czwórka w stanie błogosławionym ..
Aniu my będziemy mieć chyba ciąże w podobnym wieku :) życzę sobie i Tobie żebyśmy szybko zobaczyły pęcherzyki z maleństwem i było wszystko ok!! :*

Marzena oj mówisz na pewno mądrze :] przeszłaś więcej niż my więc Twoje rady są bardzo cenne :)

Karwiczki cieszę się, że już się tak nie zamartwiasz :) musi być dobrze i nie ma innej opcji! Ale najważniejsze dziewczyny jest pozytywne myślenie! Wiem to po sobie i pozytywne myślenie pomogło mi wczoraj.. Mdłości już Ci kochana przeszły?

Agagu suwaczki masz śliczne! :) mam nadzieję że za tydzień zmienię swoje ze "staramy się" na "jestem w ciąży" :)

GALWAYGIRL dziękuję kochana :*

Ja dzisiaj troszkę ogarnę mieszkanie, ugotuję obiadek pyszny i czekam na mojego mężusia jak przyjedzie z delegacji :)

Buziaki dla Waszych brzuszków od cioci Natkusi :*:*

Natkusia nie wiem czy w podobym nie wiem jak to będą Ci liczyli. Ja ostatni okres miałam 1 października a do zapłdonienia doszło ok 16 -lekarz tak stwierdził. Ja jestem od jutra już w 6 TC:) Widziałam na USG duuuży pęcherzyk już czego i Tobie życzę. A za 2 tygodnie mam już zobaczyć serduszko:) Oby to się spełniło Nam kochana :*

Miłego dnia,

ps.. ja jak zwykle bezobjawowo..:)

Ciocia położna powiedziała że będę miała pewnie kilka terminów porodu. Ja ostatnią miesiączkę miałam 20 września ale owulka mi się przesunęła i ciąża jest młodsza wg miesiączki to ponad 6 tydzień a wg USG 4,5 tydzień (wyliczyli 18 dni po zapłodnieniu).

Hmm.. Ciesz się że nie masz objawów :) Mi od 3 dni jest niedobrze, o różnych porach dnia mnie mdli feee.. No i jajniki mnie codziennie bolały i pod brzuszkiem. Lekarz powiedział że to przez buzujące hormony i dał mi luteinę, biorę od wczoraj i na razie nie czuję żadnego pobolewania. Aniu objawy przyjdą szybko, zobaczysz :*
Na pewno nam się spełni i będzie wszystko dobrze :) :*

Natkusio to faktycznie będą podobne wiekowo ciąże pewnie bo u mnie dziś mniej więcej 20 dni po owulacji:) A już sama nie wiem jak to się oblicza. Może za 2 tygodnie więcej się dowiem. Ja niby wyluzowałam, ale wciąż i tak denerwuje się, że nie mam objawów i od razu złe myśli...ale odganiam je od razu :)

Podobno liczy się ciąże od dnia ostatniej @.. ale oczywiście są różne przypadki (np. ja gdzie ta owulka się przesunęła i liczenie jest inne). Ale też nie wiem.. Jak będzie widać fasolkę to będzie wiadomo dokładnie jaki tydzień :]
Aniu każdy organizm jest inny, niektóre kobiety w ogóle nie odczuwają ciąży więc nie masz się co martwić :*
a Ty bierzesz luteinę? U mnie najgorszym objawem to jest rozdrażnienie tzn wszystko mnie wkurza, mojemu mężowi robiłam awanturę kilka razy dziennie o jakieś drobnostki :| mam nadzieję że to przejdzie. Jestem na etapie żeby się nie denerwować i daje na luz.

A co do piersi, macie tak że jak się lekko dotknie piersi to od razu sutki stają? :D takie wrażliwe
Mnie czasami bolą piersi ale z tymi sutkami to masakra.. Oczywiście mojemu mężowi się to bardzo podoba i bawi nas to :D nigdy tego nie miałam.

cześć Agagu :*
Suwaczek zmienię dopiero za tydzień :]

Natkusia ja też mam zakaz przytulania się z moim Ukochanym ;P już od 5 tygodni ;)))) ale ja musze brac duphaston na podtrzymanie bo miałam plamienia ;((( ale moja gin powiedziała że po usg prenatalnym powie mi czy mam zielone światło ;))))

Agagu czego nie robi się dla maleństwa :) duphaston i luteina to jest to samo czyli progesteron :] ja nie plamie tylko dosyć mnie pobolewało podbrzusze i dlatego mi lekarz kazał brać i powiedział że te tabletki pomagają we wczesnej ciąży maleństwu no i w razie czego potrzymają ciąże :] my na razie ponad tydzień bez przytulania, do następnego USG. Ale powiem Ci ze trochę libido mi spadło tak od dwóch tygodni.. mam nadzieję że mi to przejdzie!

reklama
Natkusia ja też tak mam z sutkami, czasami nawet nie musze dotykac a rozdrażnienie minie. Mój Ukochany bał sie do mnie odzywa na początku ale potem postanowiłam ze muszę nad soba bardziej panowac bo nikt juz nie chciał ze mna gadac i teraz jes ok czasami się denerwuje ale juz nie tak bardzo ,,, ;))))) także spokojnie to minie teraz niestety mozesz troche nie panowac nad hormonami i to dlatego ;))))))

Do góry