Galwaygirl dawaj przepis na sushi bo ja tez bardzo lubie!!!nigdy nie robilam ale z checia sprobuje.Tylko nie rob z surowymi rybkami,ale to tam pewnie juz wiesz

A co do jablek i otrebow to dzialaja ale w lekkim zatwardzeniu,przy dluzszym niz 2-3 dni to naprawde juz to nie pomaga,biedna Ania
Malusiolka bez obaw,bedzie po wizycie na pewno wszystko ok
Aneczko ja Ci tak wspolczuje z tymi zaparciami,ja je zawsze mam na urlopie,nie wiem czemu chyba przez inny klimat i jedzenie,raz nie moglam sie wyproznic 10 dni,az mi niedobrze bylo

wiem,ze kupilam wtedy magnez,ale czy w ciazy mozna to pic to najlepiej skonsultowac sie z lekarzem.
Zobacz,jesli masz dostep do czystego soku ze sliwek lub jeszcze lepiej z kapusty ale kiszonej to dam Ci taki przepis,ktory no nie ma bata,musi byc skuteczny.W przeddzien staraj sie od 19 juz nic nie zjesc albo zjedz cos lekko strawnego wieczorem(zaden chleb albo cos ciezkiego,lepiej jablko itp).Z rana jak wstajesz wypijasz z poltorej szklanki tego soku z kapusty lub sliwek i czekasz jakies 30-40 min,nic w tym czasie nie pij i nie jedz,to bardzo wazne!Po tym jak juz ci ten sok przez jelita przeszedl pij wody w duzych ilosciach,niegazowanej oczywiscie,ja wypijam tak nawet do 1,5 litra wody,oczywiscie nie na raz,na poczatku jakies dwie szklanki a potem po szklance co jakies 10 minut,czekaj na efekty i nie wychodz z domu najlepiej,bo moze Cie dorwac w kazdj chwili,trwa to troche ale na pewno zadziala,przynajmniej u mnie przy naprawde ostrym zatwardzeniu zawsze dziala,bo ja za chemia tak za bardzo tez nie jestem,wole naturalnie,a teraz w ciazy to tylko naturalnie mozemy.Ten caly proces od wypicia soku do wody i wyproznienia moze trwac nawet do 2-3 godzin,ale zadziala w 100 procentach.Jesli nie masz soku z kapusty lub gestego soku ze sliwek to jak juz mowilam wczesniej wez ugotuj ten kompot z bardzo duza iloscia suszonych sliwek,ma byc on bardziej skoncentrowany niz zwykly kompot do picia,czyli malo wody duzo sliwek.
Chcialabym Ci bardzo pomoc i mam nadzieje,ze to zadziala.Koniecznie na czczo i dzien wczesniej szczegolnie wieczorem zjedz cos lekkostrawnego,nawet jajecznica bez chleba z dodatkiem warzyw moze byc,choc podejrzewam,ze przez to zatwardzenie jest tez Ci juz powoli niedobrze i zbytnio apetytu nie masz.
Trzymam kciuki by Ci sie udalo!
Aniu a jesli Ci to nie pomoze,to koniecznie skonsultuj sie z lekarzem,Twoje samopoczucie tez jest wazne podczas ciazy.Wtedy chyba najlepszym rozwiazaniem i najgorszym chyba bylaby by lewatywa,ale lepiej zrobiona przez lekarza :-(