reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Witajcie a ja sobiue czekam na pediatrę bo Lenka robi co chwilę kupkę a teraz domieszką śluzu i krwi. Jestem przerażona bo nie wiem co załapała w tym szpitalu. Proszę o kciuki!!
Wiolu Tylko się ciesz że tak dużo je moja je 60 ml mleka i to nie zawsze

Kairko nie my ślubu nie mamy:)
wiolka jak dla mnie to bardzo dużo je!
agnieszka fajowe zdjątka a przede wszystkim modelka

jejku Kairko napisz co pediatra powiedziala
haniu a co tam u ciebie? bo zawsze tak tematycznie piszesz

obrączki kupiliśmy:)

Ola, bo ja już taka konkretna babka jestem:zawstydzona/y:. Nie będę kłamała, że kojarzę Was wszystkie z cpp, ale dla mnie strata Mikołaja była i jest koszmarem. Dlatego wszystkie jesteście mi bliskie i jak mogę pomóc jakąś radą, albo choć dobrym słowem to robię to:tak:
I sprawiłaś mi wielką przyjemność swoim pytaniem:-). I tym, że zauważyłaś jak piszę. Wydawało mi się, że moje "giną w tłumie"

Wiec jestem pediatra zaleciła nifuroksazyd w zawiesinie3x1 kleik ryżowy i kleik z marchewka + ryż i kaszkę mleczno ryżową. Pisze że po skończonym 4 m-ce ale ja podaje i po 7 kupce narazie odpukać się zatrzymało.Tej krewki troszkę poszło teraz jest minimalnie w śluzie.
Haniu nie giną w tłumie:) Ja od początku zauważam w szczególnie wpada suwak w oko :)
Olu daj fotkę jakie:)
Dziewczyny czy po skończonym 3m-ce podawałyście coś jeszcze oprucz mleka coś mi się kojarzy że myszka zaczynała.

Kaira, dietę po 3 miesiącu rozszerzały Agata, Mysza i chyba Lili. Dziewczyny zaczynały raczej od warzyw, ale jak u Was jest konieczność stopowania biegunki to działaj tymi ryżowymi cudami.
Ja co prawda bardziej bym się skupiła na kleiku ryżowym (jest nestle i bobovity) niż na kaszkach, bo jednak kleik jest chyba bardziej lekkostrawny i nie zawiera tych dodatkowych cudów co kaszka (cukier itd.). Przynajmniej u mnie na początku Szymek jadł kleiki na mleku modyf. a dopiero potem kaszki

Może to warto wypróbować:
Hipp ORS 200, kleik marchewkowo - ryżowy, 200 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Trzymam kciuki za spokój!!!

Just słonce właśnie jej ors 200 podaje nie za bardzo jej smakuje:) Właśnie doczytałam o tych kaszkach jest w nich cukier wiec wole tego nie podawać. Gotuje ryż i zrobię sama kleik a jutro kupię kleik ryżowy i kukurydziany, choć te moje dziecię nie je więcej niż 70 ml i jada co 2 h. może to pomoze bo te jej biegunki mnie wykończają.

Kaira, w kaszkach to dużo dużo cukru jest - właśnie przed chwilą zjadłam ostatnią łyżkę Szymkowej kaszy i dla mnie wielbiciela słodyczy, było to za słodkie.
Kleik kukurydziany to z tego co pamiętam rozluźnia kupkę, więc nie dla Was na tą chwilę.
Bobovita ma zupkę marchewkową z ryżem i coś mi się kojarzy, że np. Adzie Lili marchewka średnio smakowała, a ta z ryżem całkiem całkie
Nowości chyba rzadko kiedy od początku entuzjazm budzą, więc ważne, żeby choć troszkę tego łyknęła :-)
wazne, ze mleczko pije :-)

reklama
Haniu!!!! - ja dzisiaj karmiłam Adę i myślałam o Tobie, powiedz mi kochana jak Ty karmisz Małego głodomora cycem na noc też czy dajesz coś bardziej sycącego, a cyc w innych porach? :sorry2:
Kasikz, Just, Haniu - jak wygląda teraz Wasz schemat jedzeniowy? Bo u mnie cosik się rozwaliło i Ada je o jeden posiłek mniej niż wcześniej. A na dodatek nie ma reguły raz zupka o 12, raz zupka o 16 :dry:
Kaira - odłóż kaszki i weź się za kleiki, kaszki szczególnie owocowe mają dużo cukru, a Lena za malutka. Ada wcina kaszki od niedawna, ale to taki bonus 2x w tygodniu, teraz będziemy próbować dopiero kleiku, bo tak to wiesz cycowałyśmy :tak: I tak jak Just pisała Ada marchewki bobovity nie chciała, za to tą z ryżem wpieprzała aż się uszy trzęsły i to właśnie miała 3 m-ce i 7 dni, natomiast marchewka hippa była pycha. Czytaj etykiety koniecznie albo w Internecie na ich stronach, bo hipp wcześnie ma cukier w niektórych produktach a bobovita nie. Będziesz teraz już rozszerzać dietę nie tylko o marchewkę, ale potem i inne?
Wiola - to ładnie je i ok :)

Do góry