reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Dziewczyny ale to nie pierwszy upadek tylko pierwszy raz wypadł z bujaczka bo się kręci że czekamy na przesyłkę to zostawiałam go bujaczku i pobiegłam do okna bo Rufus szczekał i słyszę łomot a on do góry nogami:-D ogólnie to boję się upadków bo Tomek jak upadnie lub mocniej coś zaboli to się zanosi no i trzeb interweniować.:-(
A wogle to jak Tomek się cieszy to zatacza takie kółka stopkami on zawsze w ruchu kręcioł mały a dziś sobie wymyślił zabawę pod tytułem "prowadzaj mnie mama" kręgosłupa nie czuję:sorry2:
A Tomek przed chwilą wrócił ze spaceru z dziadkami:-) babcia wiozła Tomka a dziadzio Olusia fajnie tak popatrzeć.

reklama
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady naprawdę. Narazie smaruję sudocremem, zobaczymy czy pomoże, mamy też alantan i bephanten jak coś. Wietrzę mu pupę kiedy się da. Generalnie mam problem z domywaniem tej żrącej kupy z rowka ( sorki za opis)
Lilijanko ja nei wiem jak ty to wsio ogarniasz i zapamiętujesz. Pytasz jak się spełniam jako mama.. no jestem po prostu mega szczęśliwa, nieba bym mu uchyliła. Przychodzą chwile że mam doła jak mierzę ubrania i wszystko za małe. Pędzam narazie w leginsach i tyle. Chrzciny planujemy na 8 stycznia więc dopiero wtedy zamierzam sobie coś kupić, może coś się polepszy z moim wyglądem. Poćwiczyłabym choć brzuch, ale czekam aż te cholerne szwy mi się rozpuszczą, bo ciągną tak że hej, czasem jeszcze siedzieć ciężko.

buziaki dla wszystkich

Gosia to super ze u Kubusia taka poprawa po cwiczeniach:) my juz nie chodzimy na cwiczenia bo po kontroli pani doktor powiedziala ze wszystko super ale mamy kontrole za 3 miesiace. na razie po asymetrii ani sladu:)

Gosia to super ze u Kubusia taka poprawa po cwiczeniach:) my juz nie chodzimy na cwiczenia bo po kontroli pani doktor powiedziala ze wszystko super ale mamy kontrole za 3 miesiace. na razie po asymetrii ani sladu:)

U nas też asymetria zanikła, lekka była.

Kasikz ten domek ma moja chrześnica i nawet jej brat nim sie bawił, bo fajnie przecież wciska się wc i inne tam :-)

Ostatnia edycja:
Hej
Gosiu super postępy:) My dzis byliśmy na rehabilitacji i okazalo się, że to nasze ostatnie spotkanie, rehabilitacja zakończona. Teraz tylko raz na jakiś czas bedziemy mieli wyznaczone wizyty kontrolne u pani doktor. Kamilek ślicznie siedzi, z siadu ustawia się do raczków, chwilę się buja i pada na brzuch, wtedy pelza:) Jednak czasami taki leniuszek z niego, leży i kwiczy jak mu piłka ucieknie, gdy zobaczy, ze ja nie reaguję to sam po nią popełznie, hihih
Mgnusik spokojnie, masz jeszcze czas do powrotu do formy, pamiętaj w pologu jesteś, dbaj o siebie.
Martusionku to mieliście przeżycie, mój jak Oli w leżaczku najwyzej chwilunie. gdy byl mniejszy to i owszem, teraz nuda
Alicja jak u lekarza? Zdrówka życzę. Kamilek też niestety kaszle.
Dobrej nocki

Fajnie się czyta o tych postępach waszych bobasków:) Julek chce chodzić i czasem jak zapomni stoi bez trzymanki.dzisiaj o mnie oparł się

w ogóle dziś bawiłam się z nim w berka na czworakach super było! raz ja goniłam małego,raz on mnie:) te śmiechy jak kiedyś ze snów;) a już e realu:)słodkie

dz wymyśliłam z tortem teściowa zrobi a ja udekoruje http://www.kluzek.pl/dekoracje_cukrowe.htm

wymyśliłam mniej więcej co bedzie do jedzenia.teściowa zrobi: tort,sernik,takie neizłe ciacho. udka z kurczaka.
ja myślałam o ziemniakach z piekarnika, poledwiczkach w serze lazur blue albo w winie(ewentualnie takie i takie) sałatka jakaś. warzywa w sosie czosnkowym.
takie ciasteczka"orzeszki"boskie:p
i nei wiem czy jeszcze przystawki czy już za dużo by było chyba za dużo ale jesli to np sąłatka kurczak,grzanki,ser.pomidor,sałata. śledzie,łosoś z fetą.kanapeczki małe i ewentualnie ryba w galarecie (ale to chyba już za dużo). będzie z nami 14osób w tym troje dzieci.impreze planuję na 14tą

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzięki za odzew i wskazówki tam gdzie potrzebowałam i doinformowanie co u Was. LucyF - to jeszcze mi powiedz jak bardzo Miłosz jest rozgadany :-) Magnusik - super, że te pierwsze tygodnie pokazały Ci się z tej dobrej strony, pomimo kolek, lubię czytać gdy Aniołkowe Mamusie są szczęśliwe. :tak: Co powiedział lekarz na tego wodniaczka? LucyF, Annas81, GosiaLew - super, że rehabilitacje pomogły/pomagają :tak: Ola** - grunt to wiedzieć jak bardzo zżartą masz rodzinkę, bo u mnie głodomory :-p A ja sobie siedzę już 1,5h i chyba czas zawitać znowu do łóżka, co by dzień móc przeżyć ;-) EDIT: Nie poszłam spać, za to posprzątałam klatkę schodową no i w kuchni i robi się już gulasz na obiad :-p No i mi się nudzi, dzwonił przed chwilą budzik A., ale szybko wyłączył i słyszę, że obrót na drugi bok. Adrianna mnie dziś rozwaliła na łopatki, jako, że chora i nie chce mi się latać do łóżeczka przykrywać to śpi z nami. Zresztą te noce co ledwo dychała to nocny przytulaniec, co chwilę się budziła, więc to rozwiązanie było najlepsze. No i dzisiaj spacerowała w nocy, aż w końcu znalazła sobie najlepsze miejsce - na tatusia głowie. Normalnie spała między obudową łóżka i głową A. Nie muszę dodawać jak wyglądało spanie A. z Córeczką na głowie

Ostatnia edycja:
Lili no to niezle Adunia wymysliła sobie spanie:)))) u mnie Milo jak sie mu zdarzy spac z nami to spi wcisniety w P i ja mam dla siebie cale łozko:))))) Co do gadania Miłosza to tak sobie z tym jest. mowi baba, dziadzia,mama od czasu do czasu poza tym ba jak sie przwraca da- jak chce zeby mu cos dac i takie tam dziwkonasladowcze koko jak kurka, bum-- jak samochod,au au jak piesek i fajnie rzy jak konik i wydaje maly ryk jak tygrysek i to chyba tyle. Ja w jego wieku wszystko mowilam ale nie chodzilam wiec kazdy ma inaczej
olu no to zapowiada sie super imprezka:))

reklama
Magnusik Ty nic nie przejmuj się ubraniami! jesteś piękną mamuśką bo szczęśliwą! poza tym świeżo upieczoną !:) ja trzy meisiące w ciążowych spodniach śmigałam a na początku waga szybko spadała. Nataniel ma wodniaczka? Julek miał dwa.musisz pilnować,żeby luźno go ubierać w ciuszki które nie będą krępować i ściskać jajeczek. możesz też podnosić jajka do góry i dopiero zakładać pampka.

dz właśnie moja rodz raczej mało je więc zwykły obiad jednodaniowy i deser to w zupełności by wystarczył.ale z drugiej strony w końcu to roczek

Julian kurczaka z sałatki mi wyjada:)

Do góry