reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

A to dzisiaj Gracjankowy dzień? :) już? :p
Wszystkiego co najlepsze naszemu misiaczkowi:) BUZIAKI boskich prezentów i psocenia do woli:)

JUjka a Twoja śliczna Lenka już taka duża! ale ten czas leci!

u nas lepiej ,dzisiaj mimo temp wzięłam JUlka na zawody poakzać mu koniki.i chyba ozdrowiał:) temp nie ma! oby nei wróciła już!
Kairko a jak narzeczona mego syna?
Ala to całkiem dużo mówi.mój chyba mniej .mama nadal nie mówi!:) tata,tatu(tatuś),baba,jaja(ulubiona potrawa:p) ,si(gorące),ato(auto),ama,bam,bach,oko,papa,dziadzia (tzn coś podobnego al edziadó jakoś rzadko widuje).babe (bąbel taki pies) i chyba tyle.próbuje powtarzać np szysz to szyszka.szczeka:p i jak konik tak jezyczkiem jak przy ćw logopedycznych robi

sabrinko
my rozpulchnione dopiero przy czwórkach mieliśmy
lili ja kulki w wodzie małemu rozpuszczam:)
pati pogłaszcz brzunio!:) zazroszczę wam tych ciąż:p

reklama
Gracjan 100 lat! Samych radości!
Jujka śliczna Lenka, fajnie, ze dałaś się wywołać. Kamilek nie lubił kąpieli, gdy był malutki, około 3 miesiąca polubił.
Alicja to Sami całkiem sporo mówi
Dziewczyny na razie nie zaobserwowałam problemów z kupkami, bo w sumie od wczoraj to zelazo. Zobaczymy, co będzie dalej. Zmykam pisać sprawozdanie, jej jak się nie chce.

GRACJANKU! Sto Lat!!!!

Jujka -
moja córcia z tym spaniem w ciagu dnia ma podobnie. w sumie śpi 3 razy, 2x po około 40 min. i raz na spacerze czasem dłużej pośpi, ale ostatnio coś jej się poprzestawiało i śpi w wózku około 40-50 min. jakieś półtora miesiąca temu przez 3 tyg spała w wózku bite 2-3 godziny, no ale tylko w tedy gdy wózek jechał, więc doskonale Cię rozumiem, bo też nic nie mogę w domu zrobić ;-) prawie cały dzień poświęcam elence. a nocki podobnie jak u Ciebie, odkąd skończyła 6 tyg budzi się tylko raz (między 3 a 5)

PS. jak Lenka słodko sobie śpi na ostatnim zdjęciu :-) wow! i nawet książki już sama ogląda, super :-)

Ssabrinko twój Sami jest przeuroczy!!! i ciągle zachwyca mnie swoją fryzurką :-)

Ostatnia edycja:
kaira na 20 października :-) powoli zaczynam czuć tego wiercipięte... już wiem ze to nie moje flaki :-) Michała poczułam jakos po 15 tc wiem ze szybko :tak:
marzy mi sie udane karmienie piersia i nie nacinanie krocza.... :-(

a po szczepionce do 4 tygodni ponoc moze cos wyskoczyc wiec po prostu trzeba czekac i obserwowac czy nic sie nie zmienia i nie dzieje niedobrego ;-)

Jujka - super, że jesteście! Lena cud miód i orzeszki, a jaka już spryciula - baje ogląda :laugh2:
Trawa - jak już bierzesz antybiotyk to trzeba to sobie tak to właśnie wytłumaczyc, że rach ciach i po krzyku będzie i zapomnieć, że coś się działo. Bierzesz coś na wzmocnienie flory, jogurty też polecam, tylko obserwuj jak Karolina po nich.

Jedzenie podczas karmienia - bo był ten temat, ja jadłam wszystko, ale te bardziej zakazane rzeczy w ilościach śladowych, także zjadłam szybko nawet śliwkę, ale 1 sztukę, a nie 1 kilogram. Za każdym razem obserwowałam Adę. Raz się zapomniałam i zjadłam pełen talerz gotowanej brukselki, nie pomyślałam, że to kapusta, 3 doby Ada męczyła się z purtami. Ale pewnie jakbym zjadła 2 sztuki to by nic nie było.

Spanie w dzień - dziewczyny tych mam co to dzieciaki są około +/- 6 miesiąca, niedługo jedna drzemka w dzień odejdzie i te pozostałe troszkę się wydłużą, a po roku zostanie już tylko 1 drzemka, ale taka porządna! :tak: Za to noce jakie będą piękne. ;-)

Zasnęłam z Adą, Ona wcześniej, ja ok. 21, obudziłam się głodna po 00:00, zjadłam skibę chleba i do łóżka, ale tylko podziwiałam sufit, więc wstałam pracować, po 4 skończyłam i chyba nie opłaca mi się iść spać już. Spakowana już jestem do domu, tylko wrzucić do auta!

O 15:30 wizyta i proszę o kciuki, dzieć się rusza, więc jest ok, kwestia pomiarów. Mam nadzieję, że tą wizytę potraktuje jako połówkowe. :tak: No i na banka wkleję jutro fotkę z USG i brzuszek. Serwuję sobie leniwy weekend, więc czas znajdę na to! Mam nadzieję... :zawstydzona/y:

Lili- chyba twoje po roku śpi bo moje dalej nie.:-D W dzień fakt jedna drzemka max2 h, chodzi spać o 19-30 20 pierwsza pobudka o 24/1 i tak do rana. Dzis wstawałam chyba z 10 razy no ale ma temp to co innego.
CZEKAM na wieści z wizyty co się tam kryje mała Nastka albo?
PAti podobno przy drugim jest lepiej tak mnie każdy pociesza:) a po cięciu niech dobrze poszyje i będziesz znów dziewica;-)Super że ruchy czujesz pewnie spokojniejsza jesteś.PAti już się pytałam ale nie dostałam odp znów clexane w ruchu ta sama dawka czy inna i co jeszcze

Lili kciuki za wizytę &&&& niezła jesteś z tym niespaniem, ja jak bym mogła to spałabym i spała...ale co dzień o 6 pobudka, przed zmianą czasu to była 5;) a Lenka moja jak książkę widzi, albo gazetę to aż się trzęsie hehe
a_gala jak czytam o Twojej Elence to jakbym o swoim dzieciu czytała...usypia też tylko przy cycu i nie daje rady jej nauczyć usyapiać samej, miała już parę nocy że zasypiała wieczorem sama w łóżeczku, ale jej przeszło, nie wiedzieć czemu...w końcu się nauczy...
karollcia33 z tymi zębami tak strzeliłam, bo na coś marudzenie trzeba zgonić...a w sumie dziąsełka ma takie w normie póki co...

Miłej soboty życzę wszystkim, u nas słonko za oknem to mam nadzieję będzie pięknie i pół dnia spędzimy na dworze;)
Uciekam bo Lena woła;) już się wyspała (jakieś 40minut hehe)

Hej maminki :-)
U nas nocka juz byla lepsza a i rano zesmy se pospali do 9:30 z mala przerwa bo mlody sie obudzil przed 7 a zasnelismy na nowo po 8 :tak::-)
Jujka Lenka jest sliczna a jak sobie slodko spi z paluszkiem w buzi :-) moj Sami tez lubi ogladac ksiazeczki albo roznego rodzaju gazetki :tak::-)
Gracjan 100 lat! Samych radości!Spoznione ale szczere ;-)

Milego dnia mamusie ;-)

reklama
Do góry