reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Hej,
Ola witaj w klubie z deprechą. Ja już mam dosyć, jestem ciągle zmęczona, niewyspana. Filip budzi mi się co godzine, wczoraj przez cały dzień spał tylko 15 min. Padam na ryjek. Dzisiaj jestem od 6 na nogach bo Ala się o tej godzinie obudziła, poszłam spać o 23 i oczywiście pobudki co godzine i przerwy w spaniu min 30min bo tak schodzi zanim Filipa nakarmie, przewine. A co to bączków to i mnie męczą i wogóle mam próblem z wypróżnianiem. Odczuwam przy tym ból.

Też słyszałam o tej dziewczynce. Dlatego bronie się rękami i nogami od szczepionek. Planuje dokońćzyć tylko szczepienie na żółtaczke, ale to jak już minął choroby czyli pewnie na wiosne.
Dzisiaj ide do lekarzy:laryngologa i oklulisty z tymi zawrotami głowy. Jestem ciekawa czy coś wyjdzie.

reklama
Aguś, a nie myslisz, ze te zawroty glowy to od kregoslupa? Mnie koszmarnie bola plecy od noszenia Hani i tez czasem kreci mi sie w glowie :(

Ja problemow z wyproznianiem wiekszycg nie mam, ale normalne to to wszystko nie jest..

Ja to sie dziwie, bo mam mozliwosc sie wyspac... a i tak cos jest nie dobrze :(

Witam mam pytanie czy któraś z Was używała używa pieluszek wielorazowych, własnie sie zastanawiam nad zakupem i nie wiem ile czego jakie itp.

Loi, moim zdaniem jest dobrze, ale lekarka powiedziała, że zobaczymy za tydzień i jak nie przybędzie minimum 200g to będziemy dokarmiać. A ja się rękami i nogami przed tym dokarmianiem zapieram. Zresztą.. dlaczego minimum 200g?

Dziewczyny, które szczepią: szczepicie tymi standardowymi szczepionkami, czy skojarzonymi? Trochę mi to sen z powiek spędza. Szczepicie na pneumokoki? Mam totalny mętlik w głowie, z jednej strony boję się szczepić, z drugiej strony boję się nie szczepić :(

Kaira, ja sie zastanawialam, ale niestety nic w tym kierunku nie zrobilam :/

Kat, ja szczepie skoharzonymi i na pneumokoki tez bede szczepic za jakis miesiac.

Katherinne - co do szczepień to każdy różnie, według własnego sumienia, ja swoje odwlekam w nieskończoność, Weronika ma ostatnie wzwB, czyli ma zaległe 5w1, MMR, i za chwilę znowu 5w1, ale na pewno nie zaszczepię teraz zimą, czekam na wiosnę i będę myśleć.
Adriannę też przeciągałam, tak, że ostatnie szczepienia jej robiłam jak miała już 2,5 roku skończone.

Loi, agnieszkaala - walczćcie z depresją, poszukajcie może u siebie jakiś klubów Maluszka, może basen z Maluszkiem, może basen samemu po południu jak już mąż w domu ... ?

Lili, tak tak, mozzarelle dam, lekka szynke i pomidorka, a przynajmniej zjem cos innego, bo od tej diety na glowe dostaje :(

A myslicie, ze Hani moze nie pasowac mleko 3,2? Do kawy dodaje troche :/
Bardzo nie lubie innego, ale kupilam 0,5 by tylko kawke czyms zabielic.

Dzis Hania marudna! Cyrk mi taki w sklepie zrobila, ze mnie wszyscy w kolejkach pierwsza puszczali :) :/
W ogole duzo na cycu wisi, ale przystawiam ile sie da, az mnie brodawkj juz bola. Wierze jednak, ze mi to laktacje pobudzi i bedzie lepiej.

reklama
Loi - jak puszczali dobrowolnie to się nie przejmuj, a Hania bestia mądra, wie jak zorganizować szybkie zakupy. :-p

Ty jesteś na diecie cukrzykowej tak? Nie znam sięna tej diecie, aczkolwiek trzeba się podszkolić, bo A. jest cukrzykiem, ale nie zdiagnozowanym jeszcze, właśnie od początku roku strzela sobie w palce i 2 razy dziennie mierzy, bo potrafił mieć cukier powyżej 200.

I tak się zastanawiam nad kaszą jaglaną dla Ciebie. Jest zdrowa, można robić z niej placki, naleśniki, dodawać do zup, na słodko, na słono, cuda na kiju, może to by Ci troszkę różnorodności dało. Pobudza do działania, dostarcza energii.

Do góry