reklama
a czy wy zauwazylyscie to namalowane autko :-)
prija nie popedzaj jej ;-) wercia zaczela raczkowac jak miala 8,5 miesiaca i siadac a michal 9,5 juz pisalam a siadac on jak mial 7,5 miesiaca.. a zeby... wercia miala grubo po 10 miesiacu... teraz ma u gory 1, 2, i 4 a na dole ma 1 i jedna 2jke
prija nie popedzaj jej ;-) wercia zaczela raczkowac jak miala 8,5 miesiaca i siadac a michal 9,5 juz pisalam a siadac on jak mial 7,5 miesiaca.. a zeby... wercia miala grubo po 10 miesiacu... teraz ma u gory 1, 2, i 4 a na dole ma 1 i jedna 2jke
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
prija dobrze emcia prawi, moja nie ma jeszcze ząbków - każde dziecko inne, nie martw się, wszystkie dzieciaczki idą swoim rytmem, nie ma dwóch takich samych 

katherinne
Fanka BB :)
Termomeyry to jest to, co mi teraz spędza sen z powiek, bo czuję, że ja się od męża zarazilam i boję się, że Staś też. Mam tylko zwykły elektroniczny. Ale to całe mierzenie w pupce wydaje mi się dość skomplikowane a i tako elektroniczny..hmm, nie wiem, czy mu ufam. Czasem główka wydaje mi się gorącą wręcz a termometr w pupce pokazuje max.37, 5 (czyli 37, nic wielkiego). Ciekawe, czy rteciowy pokazałby to samo. Chciałabym coś wygodniejszego, ale pewnie są jeszcze mniej dokładne.
Bibiana
nie no mają te osłonki chroniące od wiatru no i ewentualnie kocyk jak spiąBibiana młodzi tak w wózku w tych cienkich kurteczkach bez kocyków,osłonki?No nie załamuj mnie,bo zaraz będę wręcz pewna,ze moją ubieram jak na trzaskające mrozy![]()

Pati póki co ok nie ma tak źle z kąpaniem tylko ja się umęczę, mój kręgosłup siadabibiana a może kup sobie takie krzesełka do kąpieli i razem ich wykąp w wannie lub pod prysznicem? jak podrosną i będą sami siedziec bez wywrotek to już będzie luzik. moich kąpie razem, z tym ze michala musze bardziej pilnowac bo młody mi ostatnio zalał łazienke... a mam tam taką farelke do grzania i Bogu dzięki że akurat jej nie miałam załączonej bo stala w wodzie.... Michał dostal taki opierdziel że biedak sie niezle popłakał.... (wczesniej mu mówiłam że ma nie chlapać na podłoge, a ten sobie celowo otworzył kabine z prysznica i celowo chlapał wszędzie... całą wodę wylał...)

Ależ te Twoje dzieciaki cudowne, a jak sie kochają...zdrówka dla Was, chory facet w domu to gorzej niż dzieci

Moi tylko na macie cały dzień i też pełzają tyłem, Dominik patrzy co brat robi i papuguje za nim hihi, a Twoja to rakieta pędzi z tym wszystkim jak szalona hehebibiana teraz króluje siad skośnyo czworakach przypomina sobie jak chce usiąść ;-)czyli na zmianę siedzi, leży na brzuniu albo czworaki. ciągle zsuwa się z maty tyłem :-) rehabilitantka powiedziała, że mamy nie przychodzić w poniedziałek z raczkowaniem
bo siad ją zaskoczył z lekka. bździągwa moja najchętniej by już chodziła, ale główki prosto jeszcze nie raczy utrzymać ;-) najlepsze jest opieranie się na głowie przy wyprostowanych nogach.. albo mostki na głowie, rehabilitantka ją goni a ta swoje.. moja kąpana w łazience, chlapie wodą tak bardzo, że wszystko w pokoju mokre było, ściany, podłoga, my.. od dwóch tygodni zmiana.
ja używam termometru bezdotykowego, ale kontroluję innym gdy mam wątpliwości, mam też zwykłym, ale on już nie jest rtęciowy. oczywiście ten wskazuje temperaturę najdokładniej![]()
Prija Kochana Ty sie tym tak nie przejmuj, każde dziecko inne, mój filip miał 9,5 miesiąca jak raczkował, a np był super w turlaniu sie i pełzaniu, jak był w wieku moich to turlał się jak szalony a pełzał z prędkością światła, a znów moi na takie bzdety czasu nie mają, pełzają jak slimaki, mój się smiej że w zwolnionym tempie, siadał też późno bo dopiero jak raczkował, tzn siedzia jak się go posadziło, ale sam późno usiadł, a mojego męża bratanica usiadła po roczku, a chodziła jak miała 18 miesięcy, a teraz ma 2 latka i gada jak szalona
A bo nie pochwaliłam sie chyba, że mój tomasz ma zęba, nawet nie wiem kiedy mu wyszedł, a to D ząbkuje...hehe śmiejemy się, że D ma objawy ząbkowania, a T rosną zęby, bo objawów miał brak.
reklama
GosiaLew
Pirja mój Kuba biega, skacze, tańczy, włazi na krzesła i meble i inne akrobacje. Jak miał 8 miesięcy to się dopiero podniósł z pupcią do góry i tak się bujał jak do raczkowania, potem długo nic, ale to był leniuszek ze słabym napięciem mięśniowym. Wszystko trzeba mu było podać a teraz pomagier taki, że aż jestem z niego dumna.
Podziel się: