reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

U nas od wczoraj Mati chodzi na specer bez pieluchy, wczoarj byl sukces, 2 godziny i majtki suche
a dzisiaj z niania juz 3 razy siusiu poszlo w majtki, bo rozbawiony nie zdzaz.
A w domu juz od miesiaca chodzi bez pieluchy,
troche zaklocil to wyjazd z tesciami na wczasy ale o powrocie do domu zaraz nocnik poszedl w ruch

Do spania zakladamy
nie wiem co z noca zrobic, bo Mati po chorobie zaczal pic jak smok w nocy i wypija czasem 3-4 butelki nawet, oczywcie soku z woda, samej wody nie chce
No i ja chodze niewyspana, bo w kolko wola o picie...

reklama
Ania dzieci szybko sie przyzwyczajaja...Jak szybko sie nauczyl pic w nocy tak szybko sie odzwyczai...potrzebne tylko troche Waszej pomocy...
Noemi np.tez wola pic przed spaniem...ale ja klade jej butelke na szafke obok i jak co to moze sie napic... zazwyczaj rano jest tyle w butelce ile nalalam...poprostu dla zasady chce ta butelke miec....

Martusia chodzi bez pieluchy, ale rzadko woła, ja ją pytam co jakiś czas czy chce, to za którymś razem powie, że tak, i idziemy do łazienki. O ile siku jej się zdarza zawołać, to kupę nie :-( i w majty robi, a potem się chowa, jak nie chce podejść, jak ją wołam, to 100% pewności, że kupsko jest. Do spania lub jak się gdzieś wybieramy, zakładam pieluchę, jak idziemy tylko na plac zabaw i spacer w pobliżu domu to idzie w majtkach, i jak na razie nie było porzeby przyspieszonego powrotu do domu.

U nas sukces! Ola woła siusiu... wreszcie. Jest tylko jeden warunek. Siusiu robi się w łazience i tam ma stać nocnik. Inaczej Ola ma gdzieś te sprawy:-)

Ania u nas jest tak samo jak u Pati, Wojtek nie zawsze pije wode w nocy ale zawsze musi miec butle stoi w zasięgu reki.
U nas na poczatku tez byla walka bo nie chcial pić wody w nocy a w dzień i owszem, ale na noc daje wode i koniec.
Zaczeło sie od wody z lodem:-)

Gratulacje dla wszystkich za postepy

U nas nie ma mowy juz o pieluszce w dzien- mloda sie buntuje- w nocy ubieram na spaniu ale chyba bez potrzeby bo juz dwa razy nocne siusianie do nocnika bylo. Teraz jak widzi pieluche to krzyczy nie i wola majty chce

Noemi a skad to słowo Ci się wzięlo.

Ola dziennie odpieluszkowana. na noc niestety jeszcze spi w pampersie, jednak nie podoba jej się, że go ma. Własnie a jak oduczyłyscie dzieciaczki od pampersa na noc? Po nocy Ola ma pełnego pampersa, stąd nie wiem jak ją od tego oduczyć.

reklama
Ciotki, sukces :-D Na weekend jechalismy na dzialke, ktora jest jakies 50 km od Warszawy - niestety w korku, wiec czasowo to bylo jakies poltorej godziny :szok::szok::szok: I Tisiek jechal w obie strony BEZ PIELUCHY :-D:-D:-D:-D Po wejsciu do domku/domu bez szemrania poszedl do kibelka i zrobil siku :-D:-D:-D

Do góry