reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

hehehe Karol :laugh2::laugh2:
U nas wlasnie pierwsze takie powazne siku na podlodze...Mloda przyleciala z wrzaskiem bo jak widze strasznie jej przeszkadzaja obsikane majtki... Przebralam ja a ona mnie ciagnie do pokoju i pokazuje ze przed tv nasikala.. i ten jej okrzyk do tego" ooo nieeeeee" :-D

A wczoraj jak zrobila kupke(na szczescie w pampersa) to chyba nie dokonczyla bo byla taka mala jakas i zaraz przyleciala na ugietych nogach i pokazywala ze ma AA no ale to juz chyba pisalam... Ale zmierzam do tego,ze w nocy dokonczyla dziela i strasznie plakala a my nie moglismy zakumac o co jej biega...ale w kooncu doszlismy do sedna sprawy :-) Czyli chyba moje dziecko juz kuma jako tako i z tego stresu zrobila aa do polowy :-D

Po obiedzie lece na miasto...a teraz zaczynam prac bo od wczoraj 4 pary spodni zasikanych lezy... :-)

reklama
Karol, Noemi, gratuluję sukcesów.

Wojciaszek niestety po nocy prawie zawsze ma siknięta pieluchę. Czasem sie zdarza, że pielucha sucha albo że wstanie w nocy na siusiu, ale jednak najczesciej sisusia przez sen.
Jak tylko się zrobi ciut cieplej, to zamierzam próbować z majtakmi i krótkimi spodenkami (bo mam kupione z 10 sztuk, zeby było co zmieniać).

u nas co godzina srednio zmiana majtek:baffled: i spodni ,czasami skarpet...Mop ciagle w ruchu...ale przed chwila wklurzyla mnie na maxa bo to ze sie zsikala w sypialni to oki...ale przyszla wlasnie z tej sypialni (i nawet obsikane gacie jej nie przeszkadzaly) z moim blyszzykiem w rece i z buzia wymalowana...ide do sypialni,plama na podlodze i moje nowiusckie cienie paluchem wydrapane:crazy::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyna była tak zajęta makijażem że zapomniała się ;)
Karol dziś wstał suchy - ale jak to zwykle on ma wstawanie bardzo ciężkie (właśnie o dziwo i wstawanie i zasypianie ciężko mu idzie) - ja go na nocnik a on spowrotem z gołym tyłkiem do łóżeczka - i tak 3 razy - prawie 30 min jeszcze się wylegiwał a ja go upominałam żeby przypadkiem łóżeczka nie zasikał - no i nie zasikał - siknął dopiero jak na dobre się obudził i usiadł na nocniku - wygląda na to, że jak pamieta to potrafi trzymać, natomiast jak lata po domu w majtach i czymś się bawi to się zapomina i leje gdzie popadnie, jutro musimy dywan zwinąć...dziś nasikał pod stołem i jeszcze rozbrajająco pokazał na to palcem ptając "co to???" a kupa dziś była na nocnik -ale dosłownie na a nie do bo się kręcił i trochę nie trafił :) :):):)

reklama
A ja chyba poczekam na cieplejsze dni z tym sikaniem:-) chociaz majty mamy juz zakupione a póki co to gratuluje sukcesów:-)

My robimy dokladnie to samo z prozaicznego powodu - sporo podrozy w okresie wakacyjnym i nocnik napewno poszedlby przez to w odtawke wiec nie chce Julkowi w glowi macic. Chc przyzna, ze od czasu do czasu jak wspomne o nocniku to sobie nawet pojdzie, usiadzie i nawet zrobi - ale musi mu sie chciec wspolpracowac i do jakichkolwiek regularnych posiedzen czy rezultatow to nam daleko.
No i ozywiscie gratulujemy wszystkim sukcesow na tym polu !

Do góry