reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

A wiec 3 raz kupa w majtach,5 razy siku w pokoju u siebie (niedlugo laminat mi spuchnie) i jedni siku u mnie w szafie:wściekła/y: Ale nie poddalam sie:-)Mop to az sie grzal :-D

reklama
a u nas pierwszy cały dzien sukcesu:-D jeszcze dostałam ochrzan od pan ze zlobka, ze gdy odebralam oti to od razu na wyjscie chciałam jej pieluche ubrac...no wiec nie ubrałam i poskutkowało..mała zawołala na dworze i biegłysmy do domu

od pan ze zlobka dostałam zakaz ubierania pieluchy Oti..powiedziały mi ze te pieluchy które im od oti zostały przekazuja na zlobek...a te co mam w domu mam komus dac:szok: bo oti ich nie potrzebuje:szok: i mam sie zastosowac:szok:

Wojciaszek lata w majtkach. Przeważnie trzyma, ale jak ma czasem gorszy dzień, o potrafi posiusiuać. Rzadko mówi, że chce siusiu, raczej trzeba go pilnować i sadzać na nocnik. No a do spania pielucha, która przeważnie jest sucha. Czyli właściwie bez zmian.
Jedyna nowość, to siusianie na stojąco pod krzaczki. Bardzo przydatne, bo nie musimy wszedzie tachać nocnika, tylko mówimy: Wotek, pod które drzewko chcesz nasiusiać?".:-)

U nas na pytanie czy chce siku, Martunia odpowiada nie. Ale jak za chwilę powiem, że idę siku, to na też się zabiera :-) i robi na sedesie :-) ale żeby zawołać, to nie... jutro spróbujemy w samych majtach, zobaczymy, co z tego wyjdzie.

a Klaudia woła i sika gdzie popadnie-tzn tam gdzie ja wysadze..dzis pod oknami sąsiada zesmy przykucneły:-Di dzien bez pieluchy..ha-i odwazyłam sie połozyc ja spac po południu bez- sucho:-)i slicznie zawołała:-)

A u nas sukces polowiczny. Od tygodnia wysadzam Julka na toalete i o dziwo moje dziecko bez protesto robi co trzeba - i to niemal na zawolanie. Uzywam normalnej toalety tyle,ze sadzam go tak daleko i okrakiem, ze sam sie moze trzymac i jest super. To takie plusy a minusy - to, ze zupelnie nic nie komunikuje. Tzn. jesli juz zawola to po fakcie ( w sumie tez jakis postep bo od czasu do czasu powie) ale przed jeszcze nigdy. Zdarzalo sie , ze jak zapytalam to przytaknal, ze chce i zrobil ale czesciej powie, ze nie chce a ja , ze i tak musi sprobowac i w rezultacie zrobi. Tak wiec potrafi w majtach albo jednej pielusie przelatac dobe - i o ile w dzien bedzie sucha to po nocy juz nie - tak wiec jeszcze dluga droga przed nami. No ale jak na poczatki to nie jest zle bo spodziewalam sie protestow a tu posadzony grzecznie siada i robi. Jak zacznie komunikowac to juz wogole bedzie luksus.

A wszystkim odpieluchowanym - serdecznie gratulujemy bo to naprawde trudna sztuka.

Kurde Franca mala z mojej szafy kibel se zrobila:wściekła/y: To juz drugie siku...a dzis tak nasiurala ze musze swetry zimowe prac :crazy: No i u nas problem z kupa...Wola ,ale jak juz ja posadze to nie moze zrobic...A za chwile "klops" w majtach....

No to u nas o tyle dobrze, że jak już Wojtek posiusia w majty, to przynajmniej na podłogę leci. Czasem tylko jakieś buty zaleje, jak je ma na nogach.
A dziś zawołał "kumpa! i kazał się prowadzić na nocnik. No i kumpa została zrobiona.:-)

reklama
Pati jakoś tak mi nie pasuje Noemi z pomalowyanymi paznokietkami i kupą w majtkach :-) może powiedż jej że chłopców to odstrasza :-)

Do góry