reklama

Witaminy dla mamy karmiącej

Hej dziewczyny
Pilnie poszukuje jakichkolwiek witamin, które nie są w formie tabletek, bądź tabletek ale bardzo malutkich coś pokroju kwasu foliowego. Niestety zawsze miałam problem z połykaniem tabletek, a kilka dni temu urodziłam i potrzebuje zakupić witaminy dla mamy karmiącej. Mogą być saszetki, roztwory, spraye czy tabletki ale wyciskane Np. Cena nie gra roli. Znacie coś ?

reklama
Nie spotkałam się z witaminami typowo dla karmiących, są ciąża i karmienie jak np femibion ale on jest duży. Nie możesz brać tych co brałaś w ciąży?

A dlaczego musisz koniecznie je brać ?? Ja nie biorę czasem lykne ale rzadko
W ciąży brałam .Teraz sezon to najedz się naturalnych..;) a kwasy dha oprocz ryb kup sobie dobre np dobry tran albo nawet te do wyciskania twist off dla dzieci z wit d nie będziesz musiała polykac. Albo bierz to co w ciąży jak brałas;) Syntetyczne gorzej się wchłaniają

Ja też brałam te witaminy, są tam same najważniejsze składniki, jak wit D, kwasy tłuszczowe, magnez, kw. foliowy, nic więcej nie trzeba. Zdrowa dieta i tyle :)

reklama
Jak u Ciebie tak kiepsko z łykaniem to faktycznie musisz mocno pilnować zdrowej diety, no bo maluch będzie z Ciebie wyciągał. Dobry trop z tym tranem, w Mollersa choćby masz dużo omega-3, to nie musisz się już martwić o łykanie tabletki. No a resztę to dietą.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry