Malusiolka
Potrójna mamusia :D
Kasiula, cisze się, że wizyta udana. Czekamy razem z Tobą na czwartek, aby dowiedzieć się jaka będzie płeć
U mnie młodsza córka nie chciała się pokazać. Dopiero około 26 czy nawet 28 tygodnia dowiedziałam się, że to dziewczynka.
Natkusia, jeszcze raz gratuluję synka
:* Twój maluszek na modela się nadaje
Moja starsza córka była taka, że przy każdym USG wystawiała się, aby pokazać nam, że będzie dziewczynką
Lekarz nazywał ją modelką
Co do wzrostu/wagi maluszka, to się nie martw o to. U mnie Oliwka była większa od Roksanki. Z tego co wiem, to druga ciąża może taka być
Znam wiele osób, którym pierwsze dziecko urodziło się większe od drugiego, ale najważniejsze że jest ok
&&&&&&& za wchłonięcie się torbielek :*
Natkusia, jeszcze raz gratuluję synka
ty weź lepiej wykasuj

No ale badanie wykonał, Młode ma 59mm i termin porodu wyszedł mi na 23 września. Kość nosowa, przepływ krwi itp itd jest ok ale przezierność karkowa wyszła 2,5mm co jest na granicy więc musiałam iść na badanie krwi (test Papp-a) i końcem przyszłego tyg będzie wynik. No ogólnie doktor powiedział, ze ta przezierność kwalifikuje mnie do tego aby te badanie było na NFZ (dopisał na skierowaniu od mojej doktor "nieprawidłowa przezierność karkowa ). No i teraz tak, nie wiem czy to nie był taki lekki chwyt, zeby mnie jednak zakwalifikować na te badania bez obciążania nikogo kosztami czy faktycznie mam się martwić. Nie wiem.