reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

no to ja się też zamelduję po wizycie. Mała ZDROWA jak ryba. waży podobno 1372g ma 25cm (od główki do pupki) wszystkie parametry w normie:-) termin nam się o 4 dni przesunął. Serduszko pięknie bije...a co do mnie...żadnych bóli nic... szyjka szczelnie zamknięta nie skraca się.
wszystko git!!!

Super wieści :-)

Ależ te nasze dzieci już duże :-)

reklama
Dzieci cukrzyków nie są, a bywają bardzo duże... ja w pierwszej ciąży też miałam cukrzycę a Kuba miał 3200g... z tego co mi lekarka mówiła, że jak dziecko jest duże to wcale nie jest dobry objaw jeśli chodzi o cukrzycę...

Luiza a co z ta Twoją dietą, ustalili Ci coś konkretnego?

Właśnie nie ale jutro idę na szkolenie i tam wszystko mi wytłumaczą i dostanę dietę.

Jagoda tak masz rację i ja to wiem... pamiętam jak pisałas o tym chłopcu i to własnie o to mi chodziło, że to nie jest dobry objaw jak dziecko jest duże... ale najważniejsze że dzidziuś Luizy prawidłowo sie rozwija... Szkoda tylko, że Luiza nie trafiłą na dobrego dietetyka czy diabetologa, bo z tego co pisała to nie miała żadnej diety, a być może obyłoby się bez insuliny...

Podejrzewam że jednak nie obyłoby się bez insuliny bo już w szpitalu miałam cukry trochę ponad normę......

Ja byłam na wizycie ale generalnie nic się nie dowiedziałam..... Dostałam skierowanie na morfologię i moczuś. Jednak nawet mi nie zaproponował glukozy nic cichosza... Ale za to w czwartek wybieram się na nasze pierwsze ktg;-) i będę mieć przy okazji robione usg wiec się dowiem ile moja łobuzica waży:-D

Ja wizytę miałam wczoraj ogólnie jest ok. Muszę tylko powtórzyć mocz - coś tam się Gin. nie podobało - juz dziś M zabrał siuśki do badania :-D Trochę mi opadła macica ale tak jest, już trochę przecież waży. No i Pani stwierdziła, że mam drobną szyjkę - mam uważać i odpoczywać. Posłuchalam serduszka wszystko ok. Usg mam dopiero za 14.08 - prywatnie z nagraniem 4d a 19.08 w normalnie Medicover.
Dostałam kolejne skierowania na badania oczywiscie standard morfologia i mocz i coś nowego :
- Aminotransferaza alaninowa (ALT, GPT)
- Aminotransferaza asparaginianowa (AST, GOT)
- i cytomegalia CMV IgM, IgG

Na paciorkowca skierowanie dostanę po 36 tc. To chyba na tyle :happy2:

Śliczne te wasze maleństwa.
Mój waży już 2200:szok::-D
Super :-)

kurcze, ja mam wizytę w piątek i już jajko znoszę z niecierpliwości :dry::dry:
Ja mam usg w czwartek i trochę się denerwuje bo idziemy zobaczyć czy mała urosła.

i mocz i coś nowego :

Trzyma kciuki za wyniki

no to ja się też zamelduję po wizycie. Mała ZDROWA jak ryba. waży podobno 1372g ma 25cm (od główki do pupki) wszystkie parametry w normie:-) termin nam się o 4 dni przesunął. Serduszko pięknie bije...a co do mnie...żadnych bóli nic... szyjka szczelnie zamknięta nie skraca się.
wszystko git!!!

to świetnie że wszystko jest ok.:-):-). W ogóle dobrze, że te wasze dzdziuchy się prawidłowo rozwijają

wszystko git!!!

Luiza...a ten Twój to kawał chłopa!!! tak trzymać!!!

Ja wizytę miałam wczoraj ogólnie jest ok. Muszę tylko powtórzyć mocz - coś tam się Gin. nie podobało - juz dziś M zabrał siuśki do badania :-D Trochę mi opadła macica ale tak jest, już trochę przecież waży. No i Pani stwierdziła, że mam drobną szyjkę - mam uważać i odpoczywać. Posłuchalam serduszka wszystko ok. Usg mam dopiero za 14.08 - prywatnie z nagraniem 4d a 19.08 w normalnie Medicover.
Dostałam kolejne skierowania na badania oczywiscie standard morfologia i mocz i coś nowego :

To dobrze,Dziewczyny,że z Wami i Maluszkami wszystko w porządeczku:tak::tak::tak:

reklama
Do góry