reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Mayo to mi czop odchodzi już od sierpnia w takim razie... :confused::confused::sorry2: raz taka biała wydzielina, a raz taka prawie przejrzysta...
Przyznam ze na to co mowi moja polozna patrze troche przez palce..;-)i czasami juz mnie nerw szarpie,bo mamy tu trzy takie agentki i kazda zawsze diagnozuje co innego..a potem jak sie juz pokloca to odsylaja do szpitala i to chyba dla pacjenta jest lepsze niz je sluchac;-):-)

reklama
Karolinusia ja nie mam swojej położnej, ale u nas powiedzieli że jak odejdą wody to trzeba jechać od razu... Wiadomo, na spokojnie, ale nie czekać w domu na skurcze, czy inne takie ;-) dzięki :tak::tak:

Mi też dziś lekarz powiedział, że jak odejdą wody to wtedy udać się do szpitala. Jeżeli skurcze to nic nie jeść ( ciągle to powtarzał :-p), wziąć jak coś nospę, jeżeli się nasilą i nie przejdą to jechać śmiało. Ale nie panikować od razu- heh, łatwo powiedzieć, tym bardziej, że to facet :-D W razie odejścia wód, czy jakiegoś krwawienia to od razu kierunek szpital i się nie zastanawiać i na nic nie czekać.

Jak rodziłam Jaśka to nic o żadnych wymazach sie nie słyszało a to przeciez wcale nie tak dawno-ledwo 10 lat temu ha ha ha :-)
Ja rodziłam 3 lata temu i tez nie było nic słychac o jakichś wymazach...

Daizee czy to epidemia? hm? nie wiem, ale położna mi powiedziała, że teraz 30% kobiet ma to gófno...

Amelkowa mi się tez wydaje, że jeśłi odejdą wody a akcja porodowa się nie zacznie to wtedy najlepiej jechac do spzitala (tak spokojnie bez paniki) i tam powinni wywołac poród...

A ja mam w środe ten wymaz... a napiszcie mi proszę, jak to wygląda? lekarz pobiera czymś?:nerd::baffled:

Mnie czasami piecze i swedzi jak mam badziewny papier toaletowy..wczesniej nie mialo to znaczenia ale przez okres ciazy musze uzywac ten "lepszy" bo jest massakra i non stop cos sie przyplatuje:tak:
A jakie te uplawy? Za przeproszeniem:zawstydzona/y: - moje o wygladzie "zamglonej" galaretki co jakis czas w ciagu dnia, polozna zdiagnozowala jako strzepy czopa..:confused:
wlasnie to ma taki bardziej żóltawy kolor:sorry::sorry:

ja od zawsze używam tego :lepszego" bo nienawidze zwykłego papieru toaletowego- juz nawet przy wycieraniu mnie zawsze wszystko piecze jak używam zwykłego szarego:no::no::no:

Karolinusia ja nie mam swojej położnej, ale u nas powiedzieli że jak odejdą wody to trzeba jechać od razu... Wiadomo, na spokojnie, ale nie czekać w domu na skurcze, czy inne takie ;-) dzięki :tak::tak:

Boozqowa Ty to już masz doświadczenie ;) :)

Izaa ja też mam uderzenia gorąca :baffled::baffled: okropne to jest...

Paciorkowiec wcale nie musi przynosić żadnych objawów, czytałam że bardzo dużo kobiet jest nosicielkami i wcale nie trzeba tego leczyć, tylko w przypadku ciąży i porodu podejmuje się leczenie. Bo to i tak może wrócić...

Medeuska Ty się ciesz że nic nie wyszło, a to co Ci się dzieje, to pewnie jakaś infekcja drożdżakowa, którą można łatwo wyleczyć :tak:;-)

Mayo to mi czop odchodzi już od sierpnia w takim razie... :confused::confused::sorry2: raz taka biała wydzielina, a raz taka prawie przejrzysta...
ale wogóle nic i nie wyszło- żadnych bakterii mi nie wykryło wogóle :eek::eek::eek:

reklama
dziewczyny dzis odebralam wyniki OB i tam jest tylko 20 wpisane nic z tego nie kumam któras wie
OB w ciąży jest niemiarodajne i się takich wyników w ogóle nie robi, bo zawsze wyjdzie złe. Tak mnie uświadomili na samym początku ciąży, że jest to jedyne badanie, które w ciąży wychodzi, jak chce i każdego dnia inaczej i nic się ponoć z takiego wyniku nikt nie dowie...
nie zrobili :no:
a jak zapytalam o badanie na antygen Hbs, to powiedzieli ze tez niepotrzebne i niewazne ze nie mam zrobionego...
A u nas w szpitalu koniecznie tego wyniku chcą... i Hbs jest traktowane jako badanie podstawowe...:dry::confused:
Mi też dziś lekarz powiedział, że jak odejdą wody to wtedy udać się do szpitala. Jeżeli skurcze to nic nie jeść ( ciągle to powtarzał :-p), wziąć jak coś nospę, jeżeli się nasilą i nie przejdą to jechać śmiało. Ale nie panikować od razu- heh, łatwo powiedzieć, tym bardziej, że to facet :-D W razie odejścia wód, czy jakiegoś krwawienia to od razu kierunek szpital i się nie zastanawiać i na nic nie czekać.
...:-D Położna nam w szkole rodzenia mówiła tak: jak skurcze, to trzy godziny czekać i obserować. Jeśli się nasilają i po trzech godzinach nie przeszły - pędzić do szpitala. Jeśli się nie nasilają, nic się złego nie dzieje i sobie macica trening przedporodowy urządziła. Jeśli odejdą wody mamy średnio godzinę na spokojny dojazd do szpitala (godzinę, bo to tak bezpiecznie i przy szybkim porodzie i przy porodzie niespiesznym). Jeśli wody odejdą zielonkawe, intensywnie żółte lub pomarańczowe, a nie daj Boże pojawi się krwawienie to natychmiast do szpitala mamy jechać, choćby tak jak stoimy - w koszuli nocnej, w dresach, umyta czy nie....

Do góry