reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Dobra kobity, oto relacje:
KTG skurcze pisaly sie srednio na 60%, kilka podskoczylo do 70%.
Maluszek dalej ladnie ulozony glowka w dol, wszystko jak najbardziej w porzadku.
Przytylam przez ostatni miesiac tylko 2kg :)
I UWAGA UWAGA rozwarcie : BRAK!!!
i zadaje sobie pytanie, ja kto mozliwe??? Czy rozwarcie moze zniknac ?? -.- Nie wydaje mi sie... o co wiec tutaj chodzi? Wczesniej rozwarcie na 3 cm, a teraz takie minimalne, ze nie mozna tego nazwac rozwarciem? Jedynie szyjka lekko miekka...
Nie kapuje...

Asheara, rozwarcie może się cofnąć. I dobrze, że Ci się cofnęło bo jeszcze chwilę Ci zajmie noszenie Malucha ;-) W końcu nie może być tak, że wszystkie październikówki będą wrześniówkami :zawstydzona/y:

Asheara, rozwarcie może się cofnąć. I dobrze, że Ci się cofnęło bo jeszcze chwilę Ci zajmie noszenie Malucha ;-) W końcu nie może być tak, że wszystkie październikówki będą wrześniówkami :zawstydzona/y:

Jakby nie bylo to termin i tak mam na 3 października, a to prawie wrzesien... rowarcie by moglo juz zostac, pojutrze 39tydzien :sorry:

Ojjj, łatwo tak mówić jak ma się już maleństwo, a w Twoim przypadku DWA maleństwa przy sobie! :-p

Im bliżej do terminu, tym dalej do porodu :eek: Od 33 tyg byłam na Fenoterolu, a teraz..NIC! Na 100% czeka mnie przenoszenie :wściekła/y: Teoretycznie mam czekać jeszcze 8 dni, ale jak na razie nie zanosi się, że cokolwiek zacznie się dziać. Nie mam już sily :-( U mnie szyjka cały czas 'dość długa' i 'trochę miękka'. Slyszę to wlasnie od około 30 tygodnia :eek:

jestem w szoku że ta dziewczyna już tyle lezy sam się przestraszyłam bo nie miałam wyników robionych na paciorkowca
Dobra kobity, oto relacje:
KTG skurcze pisaly sie srednio na 60%, kilka podskoczylo do 70%.
Maluszek dalej ladnie ulozony glowka w dol, wszystko jak najbardziej w porzadku.
Przytylam przez ostatni miesiac tylko 2kg :)
I UWAGA UWAGA rozwarcie : BRAK!!!
i zadaje sobie pytanie, ja kto mozliwe??? Czy rozwarcie moze zniknac ?? -.- Nie wydaje mi sie... o co wiec tutaj chodzi? Wczesniej rozwarcie na 3 cm, a teraz takie minimalne, ze nie mozna tego nazwac rozwarciem? Jedynie szyjka lekko miekka...
Nie kapuje...
dziwne to ątpie to żeby się cofneło przeciez do terminu ci zostało chyba 10dni:eek:

być tak, że wszystkie październikówki będą wrześniówkami :zawstydzona/y:
a czemu nie teraz to wszystkie jużnie mogą się do czekać a na październik nie będzie nikogo:-D
Jakby nie bylo to termin i tak mam na 3 października, a to prawie wrzesien... rowarcie by moglo juz zostac, pojutrze 39tydzien :sorry:
nie tak dobrze załapiesz się na październik a ciąze mozesz mieć jeszcze przenoszoną !

Dziewczyny ja tez po wizycie, wszystko ok, dziecko waży 2800, ułożone główką w dół, natępna wizyta we wtorek no i powoli coraz blizej.

Ja miałam usg w poniedziałek czyli 36tyg.i 6 dni i waga Gabrysia była 3255g. Jak bym rodziła w terminie to miałby pewnie ponad 4 kg. A ponieważ cesarkę mam zaplanowaną na tydzień wcześniej to będzie miał coś koło 3800g.
Wymaz na paciorkowca też miałam i wsio ok- nie wyhodowano.
Za to muszę się wyleczyć z przeziębienia. Ale jeszcze 11 dni do cesarki.

reklama
Do góry