reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Ja po wizycie u położnej jest rozwarcie na 2cm ale szyjka jest jeszcze nie zgładzona i kurcze jeszcze nie na swoim miejscu ze tak powiem... na dzisiaj mam termin ale raczej za tydzień coś się ruszy więc w sodę idę i może będzie masaż szyjeczki:confused2:

reklama
Mayo w końcu jesteś zadowolona, cio? i pewnie po tej wizycie na porodówce dużo bardziej spokojna?

Ja tak czytam, czytam o objawach, porodach... i stwierdzam, że co ma byc to będzie... niczego nie da się przewidzieć... tylko mam wrażenie, że ta ciąża nigdy się nie skończy...

Mayo w końcu jesteś zadowolona, cio? i pewnie po tej wizycie na porodówce dużo bardziej spokojna?

Ja tak czytam, czytam o objawach, porodach... i stwierdzam, że co ma byc to będzie... niczego nie da się przewidzieć... tylko mam wrażenie, że ta ciąża nigdy się nie skończy...
Bardzo:tak::-DSzkoda ze trzeba byc niemila-zeby ktos zechcial wypelnic swoj obowiazek ale najwazniejsze ze juz cos wiem:-)
Dziekuje Wam wszystkim za slowa otuchy:tak::-)
Mi tez bardzo sie dluzy..a zwlaszcza teraz 6 dni po terminie..:-(
Liczylismy bardzo na to z M ze urodze okolo terminu - mial ze mna zostac 2 tyg w domku i wrocic do pracy a do mnie miala zawitac wtedy mama na 1 tydzien..i plany sie sypnely. Mama przylatuje juz w piatek a wywolanie z soboty na niedziele..bo przy "zerowym" rozwarciu watpie zeby nagle "cos" sie ruszylo naturalnie.

ja ide w poniedziałek do gina na żelowanie szyjki i idzie na urlop więc chyba mi da skierowanie do szpitala a L4 mi się kończy
a śmieszne jest to ze w karcie ciąży mam wpisane że jestem34 tygodniu ciązy tak gin obliczal:wściekła/y:

Eli- skończy się, skończy tylko ten finish tak się dłuży...

Arlena - no to rzeczywiście dziwne, to jak Ci się kończy L4 i macierzyński już poleci, skoro "podobno" jesteś w 34 tc???

byliśmy wczoraj u lekarza. na usg wszystko super, Mały waży 3700, tętno 143, łożysko ok, mogę jeszcze trochę pochodzić z brzuchem. niestety mam kiepski wynik na fibrynogen (odpowiedzialny za układ krzepnięcia). od 2 tyg biorę tabletki Detralex (ze względu na żylaki) i ten wynik właśnie sprzed 2 tygodni jest. dziś musiałam powtórzyć badanie, po południu będą wyniki. jeżeli będzie bardzo dużo za dużo (powyżej 6, norma jest 1-4, ja miałam 5,41), to od razu mamy dzwonić do lekarza, a jak nie, to jutro Mężuś ma podjechać do gabinetu z wynikiem. jeśli nadal będzie za dużo, to położą mnie na patologii ciąży :baffled: ja nie chcę :no: ale mam nadzieję, że przez te 2 tygodnie brania tych tabletek wynik będzie lepszy. tak więc do popołudnia będę trochę jak na igłach siedzieć :-(

Ostatnia edycja:
reklama
byliśmy wczoraj u lekarza. na usg wszystko super, Mały waży 3700, tętno 143, łożysko ok, mogę jeszcze trochę pochodzić z brzuchem. niestety mam kiepski wynik na fibrynogen (odpowiedzialny za układ krzepnięcia). od 2 tyg biorę tabletki Detralex (ze względu na żylaki) i ten wynik właśnie sprzed 2 tygodni jest. dziś musiałam powtórzyć badanie, po południu będą wyniki. jeżeli będzie bardzo dużo za dużo (powyżej 600, norma jest 1-4, ja miałam 5,41), to od razu mamy dzwonić do lekarza, a jak nie, to jutro Mężuś ma podjechać do gabinetu z wynikiem. jeśli nadal będzie za dużo, to położą mnie na patologii ciąży :baffled: ja nie chcę :no: ale mam nadzieję, że przez te 2 tygodnie brania tych tabletek wynik będzie lepszy. tak więc do popołudnia będę trochę jak na igłach siedzieć :-(
głowa do góry będzie dobrze-trzymam mocno kciuki!!!:tak:

Do góry