reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

te zgrubienia to może być bliznowiec. A Cepan i Contratubex nie mozna stosować na swieżą ranę. Mi przy ściąganiu szwów (teraz i 3 lata temu) kazano odczekać ok 4-5 tyg. od ściągniecia szwów. Mi teraz też zaczynały się robić zgrubienia, ale naświatlam lampą z Bipotronu i minęło.. właściwie to niewiele już widać...

reklama
te zgrubienia to może być bliznowiec. A Cepan i Contratubex nie mozna stosować na swieżą ranę. Mi przy ściąganiu szwów (teraz i 3 lata temu) kazano odczekać ok 4-5 tyg. od ściągniecia szwów.
Moja gin.powiedziałą,że smarujemy od razu po ściągnięciu szwów Contratubexem i masujemy bliznę. A 2 lata temu,po tej operacji,też smarowałam tą masćią i też od razu gin.kazał smarować... co kraj to obyczaj...

Abeja jak nie posmarujesz na świeżą to nic nie będzie. Ja jestem bliznowiec typowy, zawsze mi się robią po byle jakim zabiegu i kiedyś też mi mówili, że na świeżą nie można i przez to mam kilka niewyleczonych bliznowców. Dopiero po urodzeniu Krystiana jak mi się zaczął robić bliznowiec to gin kazał od razu i udało się, bliznowiec został zwalczony. Oj żebym ja o tym wiedziała 4 bliznowce wcześniej :-(.

A u mnie juz krwawienie ustaje,przerzucilam sie na normalne,dlugie podpaski. Zszyte miejsca jeszcze troche pieka przy siku ale ogolem byloby ok gdyby nie to ze wyskoczyl mi hemoroid..:sorry2::-(Jak dzisiaj poinformowala mnie polozna - po 3h22min boli partych (nie wiedzialam ze tak dlugo to trwalo!!!:shocked2:) wcale sie nie dziwi.Tez siedzialam praktycznie zaraz po porodzie i to on mnie piekl :zawstydzona/y:Mam juz masc..i nadzieje ze sie wchlonie..???:dry:Brzuch czasami pobolewa ale do zniesienia:tak:

Wchłonie się, wchłonie. U mnie już praktycznie się wchłonął. Mam wrażenie, że był bardziej dokuczliwy niż same szwy. Teraz jest lepiej :cool2:
A wczoraj wysikałam kamień nerkowy (HURRRAAA!!!)... sorry, że tak opisowo :-D:-D:-D Zostały jeszcze dwa:dry:

Cyniczna gratuluję kolejnego porodu:-);-)

Mayo ja miałam 2 hemoroidy i to takie mega wielkie, że jak polożna je zobaczyła to stwierdziła, że ona czegos takiego nie widziała, i że nie jest w stanie stwierdzić czy to hemoroid czy coś innego... ale powiem Ci, że maść Posterisan działa cuda... tydzień smarowania i jednego już prawie nie ma i licze na to, że ten więszy tez się wchłonie, także nie przejmuj się tym, choć wierze, ze Ci dokuczają, u mnie to było gorsze niz szwy...

reklama
Do góry