reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

No u mnie tez jakby krwawienie ustaje..Jesli chodzi o "fikanie" to chyba nawet po tych 6 tyg bede miala blok..Mam szew od P do O i narazie nic - nawet opuchlizna nie schodzi,chociaz polozna mowi ze wszystko "czyste i ladnie sie goi". Do tego hemoroid wewnatrz O..:no::zawstydzona/y::sorry2:i spojenie lonowe mnie nawala:-(Pocieszam sie ze dopiero 12 dni minelo to nie mam sie co cudow spodziewac..ale jednak..:sorry2:

Nie przejmuj sie Mayo. U mnie to juz miesiac po porodzie i spojenie tak samo mnie boli :dry:

Dziewczyny.. mialam 4 szwy [jak sadzilam -.-] . Polozna mi sciagnela wszystkie 4 ale na dowidzenia rzucila "tam one jeszcze beda wychodzic" . Wogole nie skumalam o co chodzi.. myslalam, ze przeciez mi wyciagnela wszystkie. I rzeczywiscie ostatnio sie zorientowalam, ze jest jeszcze jedna - najglebiej. Wyjac sobie ja sama? Robilyscie tak? Niby sa rozpuszczalne, ale takie to rozpuszczalne ze mam ja juz miesiac i jakos dalej jest -.-

reklama
Asheara ja jestem prawie dwa miesiące i dalej mam jeszcze jednego ale tak głęboko siedzi że go nie wyjme, a dwa już wyciągnęłam sama.....

Dziewczyny niektóre z was pisały o hemoroidach że mają po porodzie jak to u was się objawia bo ja normane siedze na pupie ale jak załatwiam się to czuje straszny ból, próbowalam wymacać palcem i wyczulam że tam mam przy brzebu jakie zgrubenie, czy to może być hemoroid?

Luiza mnie ogolnie drazni on caly czas (chyba ze uzyje tantum rosy to na chwile odpuszcza:-(),siedziec moge tylko nie zawsze komfortowo.. to takie uczucie jakby cos cie bardzo swedzialo i pieklo w odbycie. Boli troche bardziej przy wyproznianiu:zawstydzona/y:

No u mnie jakoś zawsze te szwy szybciej schodziły - teraz się trzymają mocno - ale dopiero tydzień minął.

Ale szwy to małe piwo, od dnia porodu boli mnie głowa praktycznie non stop - do tego non - stop schodzi mi krew z zatok, tylną ścianką do gardła. Już mi nie dobrze od tego smaku krwi.

A co gorsza - nie mogę się ruszyć nie z powodów szwów, tylko żeber i płuc - tak mnie bolą, że nie jestem w stanie samodzielnie wstać, siąść, ani się przewrócić na bok. Koszmar. Od soboty nie zmieniam pozycji :tak:.

Muszę iść do lekarza, bo nawet oddechu nie mogę zaczerpnąć głębiej i dalej oddycham płytko jak w trakcie porodu.

No pożaliłam się - ulżyło.
Nawet mąż już się lituje nade mną - chyba naprawdę ze mną źle!:no:

Dziewczyny ja też sporo krwawie i to mnie martwi nawet nie krwawienie ale czasem wylatują takie skrzepy ciemne jakaś galareta , masakra, mam nadzieje że to nic niepokojącego . I wkurza mnie rana po cc , Ogólnie to tylko nieduża kreseczka i to jest super ale mi się od wczoraj z niej sączy dużo płynu nie krwi tylko takiego lekko żółto-różowego, całą koszule miałam w nocy mokrą , wiem że muszę wietrzyć rane ale i tak się leje , I ja nie widze ani jednego szwa na ranie czy możliwe aby nie mieć w ranie po cc wcale zewnętrznych szwów?Brzegi rany do siebie przylegaja czyli raczej się nie rozeszła, sama już nie wiem:eek:

Dziewczyny ja też sporo krwawie i to mnie martwi nawet nie krwawienie ale czasem wylatują takie skrzepy ciemne jakaś galareta , masakra, mam nadzieje że to nic niepokojącego . I wkurza mnie rana po cc , Ogólnie to tylko nieduża kreseczka i to jest super ale mi się od wczoraj z niej sączy dużo płynu nie krwi tylko takiego lekko żółto-różowego, całą koszule miałam w nocy mokrą , wiem że muszę wietrzyć rane ale i tak się leje , I ja nie widze ani jednego szwa na ranie czy możliwe aby nie mieć w ranie po cc wcale zewnętrznych szwów?Brzegi rany do siebie przylegaja czyli raczej się nie rozeszła, sama już nie wiem:eek:

Na ranach po cc się nie znam, ale te skrzepy to normalne, pod warunkiem że stopniowo zanikają, a nie zwiększają się.

Nie przejmuj sie Mayo. U mnie to juz miesiac po porodzie i spojenie tak samo mnie boli :dry:

Dziewczyny.. mialam 4 szwy [jak sadzilam -.-] . Polozna mi sciagnela wszystkie 4 ale na dowidzenia rzucila "tam one jeszcze beda wychodzic" . Wogole nie skumalam o co chodzi.. myslalam, ze przeciez mi wyciagnela wszystkie. I rzeczywiscie ostatnio sie zorientowalam, ze jest jeszcze jedna - najglebiej. Wyjac sobie ja sama? Robilyscie tak? Niby sa rozpuszczalne, ale takie to rozpuszczalne ze mam ja juz miesiac i jakos dalej jest -.-
Mi też polożna jeden zostawiła ale poszłam do mojej gin i mi wyjęła- bo sie bałam że sie wrośnie- bo koleżanka tak miała:sorry:
Ja po porodzie mam tak że nie czuję że chce mi się siku... :eek: A jak się długo wstrzymuje to namnażają się bakterie, nie? Czasem po nocy nie robiłam siku i dopiero około pory obiadowej mi się przypominało że przecież nie byłam :szok::szok:
Chyba się przez to nabawiłam infekcji dróg moczowych, a przynajmniej cewki, bo piecze i teraz wydaje mi się że chce mi się siku a leci kropelka... Najgorsze jest to że nie do końca jeszcze kontroluję się kiedy mam pełny pęcherz na tyle że już musi się opróżnić, i czasem lecę na łeb i na szyję do wc a i tak popuszczę :dry::-(

No i teraz nawet jak myję ręce to popuszczam te kropelki bo ich nie potrafię powstrzymać i piecze przy tym okropnie :-:)-(
W ciąży można było brać urosept, teraz jak karmię piersią to też mogę? W sumie już wzięłam dwie tabletki bo nie mogę wytrzymać, mam nadzieję że Ani to nie zaszkodzi :-:)-:)-(
kochana uwaaj z tabletkami- poczytaj na ulotce- bo niektóre lekarstwa można brac w ciazy a do mleka bardzo przechodząi niepowinno sie brac-ja mam takie jdne tabletki na których pisze ze nie skodzą na płod a do mleka przenika jakis tam pierwiastek i nie powinno sie karmic piersią w czsie brania tych tabletek....
Asheara ja jestem prawie dwa miesiące i dalej mam jeszcze jednego ale tak głęboko siedzi że go nie wyjme, a dwa już wyciągnęłam sama.....

Dziewczyny niektóre z was pisały o hemoroidach że mają po porodzie jak to u was się objawia bo ja normane siedze na pupie ale jak załatwiam się to czuje straszny ból, próbowalam wymacać palcem i wyczulam że tam mam przy brzebu jakie zgrubenie, czy to może być hemoroid?
mam tak jak Ty i włąśnie podejrzewam też ze to hemoroid- poczytałam troche w necie i nawet są bezobjawowe i najlepeij jak najszybciej isc do lekarza zeby latwiej sie zagoily bo potem to nawet chirurgicznie trzeba usuwac:eek::eek:
ja nie czuje nic - tylko czase mnie swędzi tyłek i wlasnie jak sie ałatwiam to cholernie boli jakbym z igłami kupe robiła:eek: a i ostatnio zauważyłam że mam troszeczke krwi na papierze jak sie podetre:sorry: jutro ide do lekarza....
mi 2 dni po porodzie wypadl taki wieeeeeeeeeeeeelki skrzep jak dwie dość spore wątróbki z kurczaka złączone wyglądał:eek::-D w spitalu mi powiedzieli ze to normalne....

co do rany po cc nie pomoge niestety...

Tak poczytałam i dosdzłam do wniosku ze tez chyba mam hemoroida jakiegos bo objawy takie jak u Medeuski!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::-:)-:)-(A juz sie cieszyłam że mnie to nie dotyczy!!!!!!!!buuuuuuuuu

Tak poczytałam i dosdzłam do wniosku ze tez chyba mam hemoroida jakiegos bo objawy takie jak u Medeuski!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::-:)-:)-(A juz sie cieszyłam że mnie to nie dotyczy!!!!!!!!buuuuuuuuu
tez sie cieszyłam nie martw sie:-D
nie miałam tego problemu od razu po porodzie- tylko od niedawna:eek: pewnie wczesniej przechodziłam bezobjawowo i dopiero teraz problem wyszedł na światło dzienne:eek::eek:

reklama
Mi też polożna jeden zostawiła ale poszłam do mojej gin i mi wyjęła- bo sie bałam że sie wrośnie- bo koleżanka tak miała:sorry:

Rany julek - nie strasz mnie :no:
Własnie sie dzisiaj nad tym zastanawialam czy szew moze sie wrosnac :no:
Ide zaraz oblookac sie w lusterku i poprosze mojego P zeby mi go wyciagnal, ile tak mozna z nim chodzic, to juz miesiac :wściekła/y: :no: :eek:

Do góry