reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt !

Ja dziś też byłam na wizycie. Moja Zosieńka czuje się świetnie. Ułożenie ma już główką do dołu i ginka mówiła ze tak już zostanie i wszystko się zgadza bo brzuch mi faluje a to Zosieńka się wyciąga nóżkami w górę. Waży już 1500 gram i jak na 29 tdzień to jest duża :) po rodzicach :) o 1,5 tygodnia wyprzedza i termin mam cały czas na sierpień. Przez 4 tygodnie prawie podwoiła swoją wagę. Ja przytyłam 2 kilogramy od ostatniej wizyty więc jest ok. Po za tym zelazo, żelazo !!! muszę łykać, ale dostałam odrazy syrop i czopki w razie trudności :( szyjka długa, kanał zamknięty.
Po za tym Zosieńka spałą i miała rączki na twarzy :)

reklama
Witam piątkowo.
Wczraj byłam na wizycie, podwozie ok, córka po raz kolejny potwierdzona. Miala zaciśnięte nóżki , ale trochę "pierożka" bylo widać.
clap.gif
Mąż też się cieszy, choc wiem że marzył o synku. Ale mówi że jest przeszczęśliwy ze same piękne kobietki będą w domu.
Mała waży trochę ponad 1050g wszystkie pomiary w normie.
2 kg na plus od ostatniej wizyty, łącznie +10kg. Glukoza po 50 g - 107 czyli oki. Następna wizyta za miesiąc.

Hej
To i ja wczoraj byłam na wizycie u ginka
Ze mną wszystko ładnie z dzidzią jak najbardziej też.Również jest ułożony glówka w dół ale lekarz powiedział że może jeszcze pozycje zmieniać ;) także czuje jak mały sie rozpycha mi pod żebrami.No i ginek powiedział ze sporawy urósł i jak na ten tydzień ciązy jest duzy.Wagi mi nie podawał bo usg miala tylko takie sprawdzające i wydrukował mi dowód że to 100% facet
Tu gdzie te kreseczki widac siusiaczka i jajeczka

Załączniki

• skan.jpg
    skan.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 79
u mnie też po wizycie wszystko ok :-)
Maksio waży już 1 kg, ułożenie główkowe ale może się jeszcze przekręcać. Szyjka 34 mm, glukoza na czczo 75 a po dwóch godzinach 89 więc ok. Moja waga... wychodzi na to że przez miesiąc od ostatniej wizyty przybyło mi 2,5 kg ale bylam swiezo po obiedzie więc się nie liczy :-p wole moje domowe pomiary ale i tak nie jest źle bo mam na razie tak 5-6 kg na plusie :-)

reklama
Gratuluję dziewczęta udanych wizyt!!:-)

Magda piękny dowód na synka nawet ja widzę, a się raczej nie znam:-D

Wszystkie maluchy pięknie rosną i dobrze, że mamusie też zdrowe.

U nas też już po wizycie, jednak nie jestem zbytnio zadowolona. Nie miałam USG to nie dostałam potwierdzenia, że na pewno będzie dziewczynka. Dodatkowo lekarz stwierdziła, że mam dość twardy brzuch i kazała mi brać nospę 3Xdziennie, żelazo odstawić. W związku z bólami żołądka mało jem, apetytu nie mam i przytyłam tylko 1kg przez miesiąc. Od początku ciąży wychodzi +3kg tylko, zaczynam się martwić czy to normalne. Na pocieszenie posłuchałam serduszka dzidzi i bije prawidłowo, moje ciśnienie też ok więc chociaż tyle.

Przepraszam, że smęcę, troszkę się zdołowałam. Rzeczywiście dość często mam napięty brzuch, ale nie boli i myślałam, że tak już mam. Mam nadzieję, że będzie ok. No i wolałabym nie brać leków, ale mus to mus, oby rezultaty były.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Do góry