reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
u mnie on jest nisko bardzo i jak będę chodzić tak jak teraz sobie chodziłam to może się jeszcze obniżyć i mogę mieć rozwarcie... i jak np dużo chodziłam to czułam takie napięte podbrzusze i od czasu do czasu mnie tam kuło,ale dziś to po wizycie już siedziałam w domku cały czas...

https://www.babyboom.pl/forum/members/kostuska125-88767.htmlKobietki ja też gratuluję udanych wizyt :happy:
Kasica podpisuję się pod słowami pauli- buraki i jeszcze raz buraki ;-) Mam nadzieję,że szybko zwalczycie tę anemię ;-)

kostuska125 bądź dobrej myśli i oszczędzaj się! Świetnie, że masz już wyprawkę, bo nie musisz się już niepotrzebnie tym stresować. Gdybym to ja znalazła się w takiej sytuacji :szok: :eek: to byłoby ciężko bo nie mam prawie nic! Mój gin też mi tłumaczył, że czasem dziecko napiera główką na kanał rodny i wtedy trzeba bardzo uważać...a mój mały w 29tyg miał 1665g... Kostuska, nie forsuj się zbytnio a wszystko będzie w jak najlepszym porządku :wink: Na pewno!

Z wizyt lekarskich...miałam wczoraj i przed wczoraj EKG... za pierwszym- po 1,5h przesiadywania w ośrodku zdrowia- gdyż tłum babek chciał dostać się do ginekologa a ja jedyna na ekg i do rodzinnego- okazało się,że ekg jest nieprawidłowo wykonane i kazali przyjść znowu następnego dnia... Więc ja grzecznie przychodzę w deszcz i ziąb, pielęgniarka od razu zabiera mnie na powtórkę a tu psikus- aparat do EKG nie działa :eek: ja leżę na wpół rozebrana, elektrody przyssały mi się na amen a ja leżę i leżę...babka przeklina, wścieka się, woła ludzi na pomoc... słuchajcie 15 minut a dla mnie wieczność. Chyba wszystkie piguły widziały już moje piersi ;-) Na szczęście w końcu coś zabrało- minuta i po sprawie. Na szczęście wynik w normie :happy:
A jutro znów muszę tam iść odwiedzić laboratorium, ech...

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny!
kostuska wspolczuje Ci ze musisz teraz lezec. wrzesniowa to mialas faktycznie przeboje z tymi badaniami. Ja dzisiaj ide na wizyte. Ciekawe co mnie czeka. Powinnam miec ctg i pewnie jeszcze badanie na paciorkowca a czy jeszcze do tego jakies atrakcje beda to sie dowiem na miejscu.

Kostuska mój mały też jest obrócony główką w dół. Mówiłam lekarzowi, że czasami czuję jakbym miała pęcherz przeziębiony (chociaż nie wiem co to za uczucie, bo nigdy nie mialam, ale tak mi sie wydaje) i czuje takie jakby kłucie. Ale nic nie mówił, żeby leżeć. Szyjkę mam na 6 cm.
Tak czy siak trzymaj się i oszczędzaj.

I ja się cieszę że wizyty udane
Kostuska no to odpoczywaj i w sumie już ci nie zostało tego lezenie tak długo no ale oszczędzaj się ile da .Ja gdybym musiała teraz leżeć to była by tragedia bo wiadomo jak to przy dzieciach jest;-)
Wrześniowa o a co z serduszkiem u ciebie się dzieje że masz ekg robione?A w przychodniach wiadomo jaki sprzęt posiadają:sorry2:

Ja wizyte mam w przyszłym tygodniu z Usg i ciekawe jestem czy t badanie na paciorkowca mi zleci i ci z ktg.
Bluetooth no innej opcji nie ma że przyniesiesz same dobre wiadomości ;-)

magda1977 mój gin wpisał mi w kartę ciążową EKG a potem wizytę u lekarza rodzinnego, tak kontrolnie dla sprawdzenia. Już dawno...ale się ociągałam... :sorry2: a że darmo w ośrodku to i lepiej. Dziś punkt 8 wparowałam na badania, bo oczywiście tłum ludzi zaraz po otwarciu...i powiem Wam,że mnie ludziska mile zaskoczyli- ze 3 osoby weszły a potem mnie przepuszczono :szok::szok: Chyba wiara w ludzi mi powróciła.... :-D

Oj bo myślałąm że masz jakieś problemy sercowe:-)?
Oj to faktycznie ludzie stanęli na wysokości bo jak ja bym tak miała u mnie w przychodni w labo to bym w szoku była jakby mnie przepuściło tyle ludzi.Ja jak byłam pare dni temu to przepuściła mnie tylko jedna kobitka co była przede mną.No ale mnie się wydaje że trafiłaś na odpowiedni dzień i moment bo ciekawe jakbyś poszła dzień później jak by było;-)

reklama
Tofilesia to masz bardzo długą szyjkę..ja jakieś 2 miesiące temu miałam 3cm..niektóre kobiety mają krótką szyjkę dlatego muszą leżeć, nawet czasem nie ma to związku z ułożeniem dziecka. Moja kumpela od 6 tyg leży, bo ma właśnie bardzo krótką szyjkę..i grozi jej wcześniejszy poród..a chodzenie i męczenie się właśnie wzmaga jeszcze skracanie itp..
także Ty ze swoimi 6 cm nie masz sie czym martwić:-)

Do góry