reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za te z Was ktore w tym tygodniu beda podgladac swoje maluchy :-D
trixi pozazadroscic takich madrych corek. Pierwszy raz slysze ze ciaza moze byc jak dieta :-) A tak przy okazji, jak mialas to ktg to siedzial przy Tobie lekarz czy pielegniarka czy te ewentualne skurcze i bicie serca byly zapisywane prze ktg? Bo jak ja mialam w ten piatek po raz pierwszy robione ktg to mnie pielegniarka podpiela na ok.20 minut i sobie poszla i tak sama lezalam i pozniej tylko przyszla i powiedziala ze wszystko ok ale jak tam nic nie widzialam zeby aparat wypluj jej jakis diagram no i tak sie teraz zastanawiam na jakiej podstawie ona wiedziala ze wszystko jest ok :confused:
Ja mam termin na 19tego i chociaz do dzisiaj nie ginka przy tym terminie obstaje to mam taka cicha nadzieje ze mala bedzie chciala wczesniej na swiat bo dla mnie ten 19.09 to juz pozno. Wolalabym zeby sie urodzila kilka dni wczesniej.
Bede dzisiaj dzwonila do ginki w sprawie tego bialka w moczu i az sie boje co mi powie. Modle sie tylko zeby sie nie okazalo ze to zatrucie ciazowe. Co prawda mam bardzo niskie cisnienie i skoki raczej w dol niz do gory ale jest mi slabo i mam spuchniete stopy wiec nie wiem co o tym myslec :baffled:

reklama
Bluetooth hmmm dziwne to co piszesz bo przy ktg powinien wyjść tak długi wydruk jak przy EKG no i na monitorlu powinien być widoczny zapis jak bije serduszko dziecko

Magda najgorsze jest wlasnie to, ze tak sie zajelam wycieraniem brzucha i zwlekaniem sie z kozetki ze nie zauwazylam czy byl tam wydruk i czy ona go ze soba wziela tak szybko ze go nie zauwazylam i dlatego mam dylemat czy tam wszystko w porzadku z tym badaniem bylo ale z drugiej strony to na jakiej podstawie mialaby mi pozniej powiedziec ze wszystko jest ok :baffled:

Bluetooth,
jeśki nie było wydruku to zapewne zapis był na monitorze, nie martw się niepotrzebnie!

dzieki bebzonik. Ja to sie nie martwie, bo powiedziala pielegniarka po badaniu ze wszystko ok jest ale zastanawiam sie tylko po prostu jak to sie faktycznie odbywa takie ktg. Wlasnie zobaczylam u siebie w ksiazeczce ciazy ze te wyniki co maja dzisiaj przyjsc to wlasnie na ewentualne zatrucie ciazowe :baffled: kurde chyba paznokcie z nerwow zaraz zjem bo sie jeszcze do ginki nie moge dodzwonic bo moze akurat juz maja te wyniki :-( Trzymajcie kciuki zeby to jesdnak nie zatrucie bylo.

dzieki bebzonik, magda, tak jak napisalam w poscie, wyczytalam u siebie w ksiazeczce ze te badania maja byc wlasnie zrobione ze wzgledu na ewentualne podejrzenie zatrucia ciazowego wiec sa dwie opcje albo nie moglam miec jakis znikomych ilosci tego bialka w moczu w piatek i dlatego ginka od razu podejrzewa zatrucie albo jest tak zapobiegawcza ze pomimo malych ilosci chciala zrobic od razu badanie pod tym katem. Co prawda pocieszam sie ze najgorszy objaw zatrucia czyli bardzo wysokie cisnienie (powyzej 140/90) u mnie w ogole nie wystepuje i raczej mam duzo nizsze niz powinnam miec niz wyzsze ale reszta objawow to juz moglabym sobie przypisac chociaz w malym stopniu wiec sie martwie. Dzwonilam do ginki ale wyniki beda dopiero po poludniu wiec zadzwonie ok 13tej. Tyle jeszcze czekania :baffled:

reklama
Do góry