reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Witajcie ja tez po wizycie :) Asia ,nie boj sie cesarki :) i fajnie ze juz wiesz kiedy .Ja w zeszlym roku mialam termin cesarki tez wyznaczony na 1 wrzesnia ,ale Kaska juz tak sie pchala ze zrobili mi cesarke 25 sierpnia.W tym roku wyglada to tak ze albo bede miec cesarke 17,albo 24 sierpnia wiec dooooopa znowu nie wstrzele sie we wrzesien i bede sierpniowa wrzesniowka :) Wczoraj podpieli mnie pod Ktg i lekarz sie troche zdziwil nieregularnoscia bicia serducha ,ale pozniej jeszcze raz posprawdzal wszystko doplerem i wyglada na to ze chyba Ktg im sie psuje :) Corcia jest hyperaktywna ,az strach co to bedzie po porodzie :) Kurcze juz sie doczekac nie moge,chociaz z drugiej strony wiem ze z dwujka maluchow to bedzie niezly zapieprz :) Aha i moje ruchliwe malenstwo wazy juz lekko ponad 2 kilo a ja przytylam niecale 3 :) wiec sytuacja z pierwszej ciazy sie powtarza :) ( w pierwszej ciazy przytylam 2,5kg a 2 tygodnie po porodzie bylam o 10 kg lzejsza niz przed ciaza - to sie nazywa dieta odchudzajaca :)

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluję wizyt..
asia i masz problem z głowy..nie martw się w ogóle tą cesarką..ja wstępnie też mam termin na tydzień przed..także 2 września, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu, bo może młoda będzie chciała szybciej wyjść? jak nie, to 2.09.
trixi fajnie przytyć w ciąży 3kg..zazdroszczę..ale masz brzuszek? czy nic nie widać? chociaż jak ja po ciąży ważyłabym mniej o 10kg niż przed..to chyba nie wyglądałabym dobrze..w pierwszej ważyłam 4 mniej i byłam fajnym wieszaczkiem;-)

Ja idę 20 lipca na wizytę z usg także zobaczę dzidzię..

Aniawos , brzuch mam jak hipopotam ,ale za to ani faldki tluszczyku :) wszystko mi dzidzia pozabierala :) I.... przed ciazami mialam naprawde z czego chudnac ;)

Asia - no to fajnie, ze jakoś się to wyjaśniło, i nie będzie tego porodu kleszczowego. Ciekawe, kiedy mi gin wyznaczy datę cc - na razie mówił, ze najlepiej dociągnąć do samego końca jak nie będzie żadnych przygód wcześniej, zobaczymy.

Cieszę się z Wami dziewczyny tymi wszystkimi udanymi wizytami.

My we wtorek idziemy na 4D - zobaczymy jak to jest, już się nie możemy doczekać z moim K...

Hej hej. Ja przed poniedzialkowa wizyta u nowego gina. Mam miec USG, moze w koncu maly szkrab sie pokaze i dowiemy sie kim jest:) Troche sie denerwuje tym USG, chcialabym zeby wszystko bylo ok, a tak dlugo juz usg nie mialam... stresuje sie chyba niepotrzebnie, ale jakos sie powstrzymac nie moge.

kardamon- ja mam usg co 6 tygodni,dla mnie też jest to stresujące czy z Małym wszystko w porządku,ale jakoś (dzięki Bogu) za każdym razem okazuje się ,że wszystko gra a Mały świetnie się rozwija.U Ciebie na pewno będzie tak samo !
Trixi-zazdroszczę tak niewielkiego przyrostu masy ciała i odwagi,żeby mieć dzieci rok po roku...chyba bym nie dała rady...

Dopler to polega na słuchniu czy są dobre przepływy
Z innego forum wklejam
proszę kilka informacji :
BADANIE USG - DOPPLER
Badanie to wykorzystywane jest w diagnostyce zaburzeń układu krążenia i oceny jego drożności. Podczas badania lekarz analizuje zmiany częstotliwości fali dźwiękowej odbijającej się od krwi. Zachowanie się przepływu krwi w naczyniach tętniczych i żylnych (zmiany prędkości) odzwierciedla wewnętrzny stan naczyń i podlega dokładnej analizie lekarskiej. Nowoczesny cyfrowy ultrasonograf Siemens G60S, jakim dysponują nasi lekarze umożliwia przeprowadzenie USG - Dopplera również w prezentacji kolorowej.

Hej!
ja miałam robione USG doppler w 22t.c. i powiem Ci, że to bardzo ważne i pożyteczne USG. Dzięki właśnie dopplerowi ginekolog mogła sprawdzić wszystkie przepływy (mózg, serce i maciczne). Ten typ USG jest pomocny w wykrywaniu wielu wad a najwazniejszymi z nich są wady serduszka u maluszka, jeśli tylko masz możliwość zrobic dopplera to się nie zastanawiaj.

reklama
Gratuluje udanych wizyt:-)

Co do karty ruchów to w pierwszej ciazy nie liczylam. Uważałam ze skoro czuje ruchy dosc czesto to jest w porzadku i teraz mysle bedzie podobnie.

Zazdroszczę troche "cesarzowym" ze znacie juz termin. Ja mam prawie na koniec września i stres coraz wiekszy przed porodem.

Do góry