reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Hmm no włąsnie Olu troszke chyba bym sie ta waga zaniepokoiła.No i 2 kg tylko przybrałaś?To tez nie wiele.Ale gratuluje udanej wizyty.
Ja narazie mam wizyte za 4 tyg i nic nie mówił mi ginek bym cesciej miala.

reklama
OLA368,
fajnie że wizyta ok i pomyślne wiadomości... ale czy nic nie mówiłą na Twoją wagę ? że spadła ?

tak pytająco na mnie spojrzała po ważeniu, a ja jej mówię, że przestałam zupełnie jeść słodkie, tyle co w owocach cukier prosty jest, no i nie jem zwykłego chleba, tylko pieczywo WASA (mój tata nazywa to "deski":)) - i ona stwierdziła, że akurat słodycze nie są do niczego potrzebne, więc tutaj ok - a z pieczywem też oceniła, że lepsze i zdrowsze to WASA, niż normalny chleb napchany wypełniaczami i spulchniaczami...za dwa tygodnie zrobi usg to zobaczymy jak się Mała miewa??

magda gratuluję udanej wizyty :-)
ola ja sobie nie potrafię wyobrazić jak to jest możliwe, że przytyłaś tylko 2kg w ciąży, ale masz organizm :confused: Mam nadzieję, że to po prostu takie cechy osobnicze i że maleństwo się dobrze rozwija i wszystko gra :blink::-)
Co do znieczulenia- wybrałam szpital, w którym jest ono w standardzie, ale nie z tego powodu, tylko dlatego że słyszałam o nim same dobre opinie i mój gin tam pracuje. Każda z nas ma inny próg bólu więc nie dziwię się niektórym mamusiom, że jeżeli mają taką możliwość to wybierają znieczulenie. ;-)

Ostatnia edycja:
Gratuluję udanych wizyt :-)Ola też bym chciała tylko tyle przytyć, ale takie przypadki zdarzają się niezbyt często, ja nie miałam tego szczęścia ;-)

Natusia, od niedawna jest, marszałek województwa wygospodarował pieniążki i we Wrocławiu są 3 szpitale gdzie epidural jest dostępny za darmo - Borowska, Brochów i Kamieńskiego właśnie - info z pierwszej ręki, od położnej z tego szpitala. Niestety nie oznacza to, że na życzenie. O podaniu znieczulenia decyduje lekarz i musi być dostępny wolny anestezjolog. Ponoć te 3 szpitale wymieniają się kadrą.
Natomiast jeśli chodzi o gaz rozweselający, to jest on w "ofercie" szpitala, ale w tej chwili się skończył, jest zamówiony, ale na obecną chwilę w szpitalu jeszcze go nie ma.
Ja jestem na etapie że "mają wprowadzić to znieczulenie" Widać nowych informacji nie wyłapałam.Dzięki za świeże informacje:tak:
Ale skoro nie na życzenie to prawie tak jakby nie było. :-p
Ja w sumie to nie nastawiam się na żadne znieczulenie, jakoś damy radę:tak:

Bebzonik, no cóż dupa jestem i męczę się w pracy, zwolnienia nie wzięłam. Jeszcze tylko dwa dni.
Natusia wybrałam szpital w Oławie, bo mieszkam właściwie pomiędzy Wrocławiem a Oławą i tam szybciej dojeżdżam.
Ola- 2kg? Wow, jestem w szoku. U mnie 2+10kg = 12kg hihihih

Wszystkim mamusiom gratuluje udanych wizyt:-)
Dziewczyny a przecież weszła jakaś ustawa w kwietniu chyba,że znieczulenie moze jedynie lekarz zadecydować czy kobieta dostanie czy nie???? fakt nie mogą teraz opłat pobierać ale czy każda może je sobie zażyczyć? Ja tam pierwszy poród miałam bez znieczulenia bo nie chciałam i ten też tak planuje. W moim szpitalu wtedy brali 600zł poród rodzinny 1000zł, muszę sie dowiedzieć jak jest teraz bo też podobno miały być zniesione opłaty porodów rodzinnych.

Wszystkim dziewczynkom, które mają niebawem wizyty życze powodzenia i samych pozytywnych wieści:-)

1000 zł za poród rodzinny??? A czemu taki koszt że jest koło nas bliska osoba:szok: Dla mnie to skanadaliczne.No bo to nie prywatny szpital był nie?
Ja jak rodziłam pierwszy raz ponad 9 lat temu to nie było opłat za poród rodzinny ale znieczulenie nie było dostepne.Ja nawet nie wiedziałam o czymś takim .

1000 zł za poród rodzinny??? A czemu taki koszt że jest koło nas bliska osoba:szok: Dla mnie to skanadaliczne.No bo to nie prywatny szpital był nie?
Ja jak rodziłam pierwszy raz ponad 9 lat temu to nie było opłat za poród rodzinny ale znieczulenie nie było dostepne.Ja nawet nie wiedziałam o czymś takim .

Tak 1000zł, my mieliśmy zniżkę 200zł bo chodziliśmy do szkoły rodzenia prowadzonej przez szpital. To nie jest prywatny szpital, tylko państwowy specjalistyczny. W innych szpitalach poród rodzinny w Wawie kosztował ok 500zł. Ten szpital ma najlepsze opinie w mieście, jest naprawdę super choć według mnie z cenami przesadzają. Jest tak oblegany, że często miejsc nie ma i trezba mieć szczęście, a najlepiej zacząć rodzić w nocy bo wtedy są największe szanse na przyjęcie. Sale rodzinne są śliczne, każda w innym kolorze, można sie tam poczuć jak w prywatnej klinice, położne o każdej porze dnia i nocy przybiegają uśmiechnięte i pomocne.
Z jednej strony naprawdę warto było zabulić i teraz jeśli są takie same opłaty też tam rodzić będę, bo miałam jeszcze w opcji szpital z patologią ciaży, gdzie mają najlepszych specjalistów tam miałam robione badania genetyczne usg, moja pani gin w nim pracuje, ale tam jest taki przemiała jak w fabryce normalnie i opini też najlepszych niestety nie ma. Innych choć jest ich wiele nie biorę nawet pod uwagę bo z rankingów szpitali kiepsko wypadają a nie chciała bym doznac szoku.

reklama
No to teraz rozumiem te wywindowane ceny.ACH szkoda że tak żyrują na rodzicach,b wiedza jaka maja popularność.Ale z drugiej strony wiem jak szpitale są pozadłużane i muszą jakoś życ;-)

Do góry