reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Gratuluje wszystki udanych wizyt:)

Trixi trzymam kciuki i zazdroszczę ze juz niedługo bedziesz tulić swoje maleństwo:)

ja po wizycie w poniedziałek...wszystko jest ok, ja przytyłam od ostatniej wizyty 0,4 kg więc malutko a według usg Milenka przytyła 500 g wieć juz waży 2400g:) szyjka zamknieta, choc lekarz kazał sie juz trochę oszczędzać...łożysko mam z przodu i dojrzewające. ogólnie wszystko ok:)mała na ktg miała czkawkę i raz miałam skurcz na skali 55 wiec lekarz powiedzial ze macica sie przygotowuje :) teraz wizyta 29 sierpnia:)

trzymam kciuki za kolejne wizyty mamuśki:)

reklama
Trixi, trzymam kciuki za spokojne oczekiwanie do środy!!! i oczywiście tak jak wszystkie wrześnióweczki, czekamy na wieści z porodówki i zdjęcia szcześliwej mamy i bobaska :) Kurde... zleciało strasznie szybko, aż będzie sie ciężko teraz rozstawac z brzuszkami... choc powiem szczerz, ze ja tez juz nie mog sie doczekac. W sobote mam kolejna wizyte u gina - ale o tym we wlasciwym czasie na wlasciwym watku:)

katezzb gratulacje udanej wizyty, malutka juz nie taka malutka:)

a jak miałaś ktg to czułaś ruchy Milenki i czkawkę, bo ja mam w następnym tyg. ktg o 15 a o tej godzinie mój synek przeważnie jest cicho i jego ruchów nie czuję i nie wiem co z tego będzie....

katezzb gratulacje udanej wizyty, malutka juz nie taka malutka:)

a jak miałaś ktg to czułaś ruchy Milenki i czkawkę, bo ja mam w następnym tyg. ktg o 15 a o tej godzinie mój synek przeważnie jest cicho i jego ruchów nie czuję i nie wiem co z tego będzie....
weź ze sobą malutką czekoladkę albo coś slodkiego i zjedz przed ktg ;) albo napij sie soku to też działa

ja mam iść właśnie w środę przed wizytą na 30minut i trzeba leżeć, a dzidzia powinna sie ruszać, bo jak śpi to może mieć za niskie tętno, ale c zy to prawda to do końca nie wiem, tak słyszałam

p.s no i że niby dzieciaczki chetniej sie ruszaja po zjedzeniu słodyczy

Trixi, Anisen no to będziecie pierwszymi wrześniowymi mamusiami. Będziemy z nieciepliwością oczekiwać wieści od Was:-)
Sińka gratuluje udanej wizyty, dobrze, że wyniki w normie.

Ja dzisiaj też po wizycie. Niestety mam żelaza poniżej normy- gin przepisał mi tabletki do łykania, oraz buraczki i borówki :-) Szyjka zwarta i długa 5,6cm. Serduszko bije w normie 140/min. No i najgorsza wiadomość dla mnie to to, że Leoś wcale nie będzie taki mały- doktor powiedział, że spokojnie będzie miał 4000g. Aaaaaaaaaaaa, jestem przestraszona, jak ja go urodzę? U mnie niestety 15-16 kg na plusie, tym też jestem zdołowana- chociaż doktor powiedział, że wogóle tego nie widać po mnie. No, ale waga nie kłamie. Buuuuuuuuu!!!!!!! Dostałam też zalecenie zapisywania ruchów malucha dwa razy dziennie po dwie godziny. 1 września idę na ktg. A i jeszcze zlecił mi full badań- kolejnych- gdyż im bliżej porodu to trzeba miec je wszystkie aktualne. No i pytanie do Was- na początku ciąży miałam robione badanie na HIV, teraz też mam je zlecone? Czy to nie przesada? Ono jest cholernie drogie. Chyba zrezygnuje z niego. Jak u Was jest ?

A ja wczoraj miałam wizytę. Mały waży ok 2900g i morfologia mi się poprawiła więc mam tylko wyłykać żelazo to co mi zostało, mam też odstawić no-spe. Wymaz wyszedł bardzo dobrze, toxo też, tylko mocz nie za bardzo bo infekcja jakaś się przyplątała ale już łykam na to. Za 2 tyg wizyta i będziemy ustalać kiedy mam się do szpitala zgłosić.
ewelinak1; Kati!; misiako; Bluetooth; sylwia8708; wrześniowa; sińka; Anisen; katezbb;: Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.:happy2::tak:

Ja też po wizycie u knura;-) wiecie na kiedy zabieg? 5 września:wściekła/y:ja świecie przekonana, że 1 będę miała z głowy..a on, że 2.09 czyli tydzień przed go nie ma, no to mówię, że może 1..a on nie, bo to za wcześnie...to 5, mam się pojawić na 8.30-9.00 i poczekam sobie, aż się skończą wszystkie zabiegi i ja...trochę mi się to nie podoba..po prostu mam w pamięci pierwszy poród..inaczej to wyglądało, ale cóż. Wtedy 8.30 szpital, przygotowanie i 9.40 koniec..a teraz na czczo będę tam kwitła pewnie do południa..głodna i zestresowana..ale zobaczymy może jeszcze coś wymyślimy, tzn. uda się, że mój ginek będzie robił..
Zrobił mi wczoraj posiew, zawiozłam do laboratorium, 55 zł i mam dzwonić w piątek czy już jest wynik. 24.08 idę na ktg..w pierwszej ciąży nie chodziłam. i jeszcze dostałam kartę ruchów, też nie wiem po co, bo czuję małą non stop. ale ok..policzę trochę..
Trzymam kciuki, żeby twój gin mógł przeprowadzić cc:tak:

Witam Brzuchatki :)

Dziewczyny ja juz nie daje rady......wczoraj po poludniu pierwszy raz sie poryczalam z bolu, cala noc skurcze (nieregularne) wiec moze z 2 godziny w sumie spalam.Maz chcial mnie zawiesc do szpitala ,ale mu wybilam z glowy bo tam co najwyzej dostalabym kroplowke i to wszystko. NIECH JUZ BEDZIE SRODA !!!!
Trixi, jak się teraz czujesz?

reklama
No i najgorsza wiadomość dla mnie to to, że Leoś wcale nie będzie taki mały- doktor powiedział, że spokojnie będzie miał 4000g. Aaaaaaaaaaaa, jestem przestraszona, jak ja go urodzę?

Olcia mi lekarz powiedzial przy pierwszym porodzie że "skoro weszło to i musi wyjść" :laugh2: słabe to pocieszenie, ale ja taka mała i jakoś urodziłam Tyśkę - kloca, wiec i tym razem damy rade!!
a co do badań na HIV, to ja nigdy nie robiłam i nie sadze żeby była potrzeba powtarzać w ciągu jednej ciąży, zwłaszcza że droga zarazenia się prowadzi wiadomo którędy... może gin przeoczył że już robiłaś?

no i oczywiście gratki kolejnych udanych wizyt!!

Do góry