reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Ja juz w sobotę mam gender scan - określający płeć - mam nadzieje, że moje Maleństwo nie zrobi mi psikusa i się nie odwróci ;-)
Przy okazji będę miała 4D.
Ach nie mogę się doczekać :cool2:

Życze Ci zdrowego dzidziusia no i trzymam kciuki aby to była dziewczynka! ale by miała dobrze księżniczka z trzema mężczyznami ;-);-)

reklama
Chciałabym dziewczynkę - powiem Wam jak najbardziej szczerze - zjada mnie ciekawość, ale wiem, że jeśli będzie chłopczyk - nie spotka mnie jakieś ogromne rozczarowanie...
Kocham moje dzieci najbardziej na świecie i będę kochała chłopca, dziewczynkę - bez różnicy :)

Dziewczynki gratuluję wszystkim udanych wizyt. Dzidziusie śliczne :-), Ewelina trzymam kciuki za usg i oby się maleństwo obnażyło niecierpliwej mamusi :-D

My juz tez po wczorajszej wizycie :-) Wszystko w normie tzn. cisnienie 102/75 :-), mocz i ph tez. Sprawdzil mi tez na zyczenie dlugosc szyjki macicy, bo sie naczytalam ze niektore z Was maja problemy a ja od poczatku ciazy nie mialam sprawdzanej wiec sie zaczelam martwic czy mi sie tez nie skraca, tym bardziej ze ostatnio mialam tam jakies bole. Okazalo sie ze jest baaardzo dluga wiec sie uspokoilam. Witaminki mam brac do konca ciazy. Nie wiem czy to taki niemiecki zwyczaj czy normalne. Co prawda ostatni raz mialam robiona krew 2 miesiace temu wiec chyba wypadaloby juz zrobic ponownie ale ze to lekarz na zastepsto mojej ginki byl, bo ona na urlopie to mu wybaczam ze sie nie przylozyl do konca tak jak bym chciala :-)
Mam tez niestety brac magnez, bo po poludniu w pracy robi mi sie strasznie twardy brzuch i tak juz zostaje caly wieczor. Jak lekarz stwierdzil - macica twardnieje jako obronny odruch zeby dzicko ochronic, bo sie ponoc w pracy nie oszczedzam :nerd: Hmmm ja tylko siedze przy biurku i czasem po biurze pochodze wiec nie do konca wiem na czym ma polegac to oszczedzanie sie.:baffled:
Niestety nasz maluszek byl wczoraj chyba w zlym humorze bo schowal sie tak nisko w prawym kaciku macicy ze lekarzowi ledwo udalo sie zmierzyc glowke, brzuszek i noge :-( a tak go prosilismy caly dzien zeby grzeczny byl i rodzicom pokazal co ma miedzy nozkami a on na zlosc akurat wczoraj nie mial ochoty. Polowkowe dopiero za miesiac wiec wczesniej sie nie dowiemy ale najwazniejsze ze normy wszystkie zachowane wiec nie ma powodow do zmartwien.
Zdjecia brak, bedzie pewnie dopiero za miesiac.
Trzymam kciuki ze wszyskie ktore przed wizytami i udanego dnia zycze :-)

ja sie właśnie umówiłam na połówkowe na 26. Już się doczekać nie mogę a tyle czasu jeszcze. Ale na szczęście jakoś szybko lecie tydzien za ytygodniem :)

reklama
Do góry