reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

dziewczyny, ale fajnie ze u Was wszystko ok. Ja mam dopiero wizytę 19 kwietnia, juz chcialam sobie ja przesunac, ale pomyslalam,ze jednak dam rade;)

reklama
W końcu doczekałam się usg. Maleństwo było jednak wredne :sorry2: po tatusiu. Nie chciało za bardzo szaleć. Coś nieruchawe. Jednak pani doktor powiedziała, że wszystko w porządku. Nie wiadomo co tam ma między nóżkami. Mogę się dopiero dowiedzieć na następnym usg - które będzie około 26/27 tygodnia czyli przełom czerwca i lipca (trzecie w 33/34 tygodniu). Niestety tak to jest jak się chodzi na NFZ. Następną wizytę mam 29 kwietnia (chyba że coś by się zaczęło dziać, tfu, tfu). Teraz noszę 14cm pod sercem. Niby z usg wyszło, że termin przesunął się na 28 września ale coś w to nie wierzę (choć wtedy też szalałam z M). Jakoś nie wydaje mi się możliwa owulacja miesiąc od okresu. Jeszcze na sylwester to bym się zgodziła ale później to już nie. Ja i tak myślę że pójdzie w ślady mamusi i szybciej zawita na świecie (byle nie za szybko, mimo że już bym chciała to jeszcze wytrzymam). Lekarki pytałam o alergię no i pozostają mi tylko krople z roztworem. Ona nic innego nie poleca, mówi że lepiej nie ryzykować. Powiedziała że co do leków homeopatycznych to też nie poleca bo to tak naprawdę nie wiadomo jak działa. Jak ktoś chce to niech zażywa ale lepiej nie w ciąży. Kurczę zapomniałam powiedzieć że calcium biorę :no: Znów zgarnęłabym ochrzan. No ale bez przesady. Do przyszłego razu mam zrobić glukozę na czczo. Blee - już mi na samą myśl niedobrze. Ciśnienie podręcznikowe, aż się zdziwiłam bo byłam tak śpiąca po nieprzespanej całej nocy.

Co robiło maleństwo: podpierało głowę rączką, a z pępowiny poduszkę sobie zrobiło i spało. Spało. Spało lub też dumało. :sorry2: Twarzyczką na filmiku prosto do nas. Na zdjęciu bokiem.

Pani doktor była kochana i nagrała mi filmik moją komórką. Bałam się że wyjdę na idiotkę. Ale to straszne jak można tak rozplanować pokój do usg. Ciekawe czy inne kobiety nie mają dość że nie mogą nic zobaczyć.

Zobacz załącznik 344386

Leniuszek, śpioszek, zadumek.

Rozmowa pani Doktor (D) ze Mną(J - jak Ja):
D - Jest 50% szansy na chłopca i dziewczynkę.
J - No tak.
D - To bardzo dużo.
J - Tak nigdzie nie dają, w żadnej grze.
D - No właśnie.
J - A tu jeszcze obie na wygraną. :-D

Uh. Znowu się rozpisałam :cool2:

Ostatnia edycja:
Ellsi słodki śpioch :)
U mnie też doktor powiedział że termin 2 tygodnie później, a inny na następnej wizycie, że tak jak jest planowany i tamtem lekarz musiał nie zmierzyć pupinki do końca i dlatego mu tak wyszło...

Ależ te nasze szkraby rosną:tak: Aż się wierzyć nie chce jak ten czas leci.
Gratuluję wszystkim mamom udanych wizyt, oby szybko przyszły następne;-) Ja też niecierpliwie czekam na swoją 20.04, mam cichą nadzieję, że się dowiem płeć, choć oczywiście nie to jest najważniejsze, ale zdrowie maluszka.

Ellsi fajny dzidziolek:-)

Ja mam wizyte 26.04 po świętach i tez nie moge sie doczekać, moze dzidzia zzechce pokazać co ma miedzy nozkami:-D

reklama
Ellsi śliczny maluszek kłębuszek :p

Ja mam wizyte 21 kwietnia w czwartek przed świętami. Bedą nowinki przed świętami.

Do góry