reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

ja też jestem po wizycie... potwierdził się chłopak!!!! :-) aaaaaaa jeśli chodzi o wagę to mój szkrab jest rekordzistą bo waży 2200 g... i według obliczeń przyjdzie na świat 3 tygodnie wcześniej!!!!!!

reklama
Bluetooth ,widze ze dziewczyny juz rozwialy Twoje watpliwosci z ktg :) Zatrucie ciazowe u tzw niskocisnieniowcow to raczej bardzo zadko wystepuje,wiec nie boj sie ,a lekarka porostu sprawdza dla swietego spokoju.Co do bialka w moczu to proponuje pic wode z zurawina (dziala bakteriobojczo).
BigChild - piekne zdjecie !
Kat! i Kardamon gratuluje poznania plci to teraz zacznie sie u Was szal zakupowy :)
Bafinka mysle tez ze to badanie doplerowskie mozesz sobie odpuscic bo jezeli bedzie cos nie tak to wyjdzie na ktg,poza tym tak jak pisze Misiako za moment i tak bedziesz miala juz dzieciatko przy sobie :)
Nalka i Miniaaaaa takie pulpeciki sa po urodzeniu najslodsze ,moja Anka tez juz wazy ponad 2000g :) Kaska wazyla 3150 i jak mi ja pokazali to az sie wystraszylam bo tluszczyku nie bylo wcale widac - ale nadrobila to szybciutko :)

Kardamon, Miniaa, zazdroszcze jak nie wiem co! Terminy przesuniete o 2, 3 tygodnie? Wy juz za miesiac sie pewnie rozpakujecie, a ja do konca wrzesnia bede sie toczyc ;-)
Czemu tak sie te terminy przyspieszyly? Nad wyraz rozwiniete dzieci czy nie umieli wam ustalic owulacji i stad posluguja sie rozwojem dziecka. Ciekawa jestem.
Moj wyglada, wazy i miewa sie tak jak na to przystalo.. A nie ukrywam ze mamusia z checia widzialaby go wczesniej niz 30 wrzesnia. Moj tata czyli dumny dziadek ma 50-tke 25 wrzesnia, ale by byl czadowy prezent...

Big Child terminy się przesuwają dlatego że dzieci tak rosną i dlatego najwiarygodniejsze usg to to z pierwszych wizyt.Bo później dzieci w różnych tempach rosną i dlatego te terminy moga się zmieniać z wizyty na wizyte.

Gratuluje wzytskim udanych wizyt

Ja idę dzisiaj na 19 więc pewnie zdam relacje jutro ;-)

ja gdzies kiedyś czytałam ze do 13 tyg sie bierze pod uwagę termin z usg bo potem to już dzieci nabierają indywidualnych cech i różnie przybierają na wadze i rosną.

dziewczyny, bardzo sie ciesze ze z waszymy maluchami wszystko w porzadku i ze rosna niektore jak na drozdzach!
kardamon gratuluje poznania plci. Wreszcie sie panienka zdecydowala pokazac buleczke :-D
BigChild sliczny synus!
miniaaa dobrze ze malemu nadal nic miedzy nogami nie brakuje :-)
Fajnie ze niektorym z Was terminy sie poprzesuwaly do przodu. Tez chetnie urodzilabym na poczatku wrzesnia ale na to sie nie zapowiada bo mala jest bardzo w normie.
Trixi dzieki, tez mi sie to wydawalo raczej niemozliwe z tym zatruciem tym bardziej ze od piatku mierzylam sobie regularnie cisnienie i mialam bardzo niskie i zadnych skokow w gore ale wiesz jak to jest. Jak sie nie ma co robic to sie czlowiek na wyrost zamartwia. Czekam dzisiaj na telefon zeby potwierdzili mi ze wszystko jest ok i dali mi jakas recepte na tego cholernego hemoroida co mi wczoraj wyskoczyl :wściekła/y:
Magda, udanej wizyty!

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:-)

Ja idę dzis na 16 z moim nietoperzem. Ciekawe czy potwierdza się moje przypuszczenia że jest juz głową w dół, ale sadząc po tym jak masakruje mój pęcherz wieczorem nie ma innej możliwości:-D

Do góry